Vince Gilligan over 'Better Call Saul'

Hij zou graag willen dat Jonathan Banks terugkeert.

Jim Pedd, 02-01-2014 08:00

2013 was een geweldig jaar voor AMC. Niet alleen blijft The Walking Dead enorm succesvol, ook Breaking Bad kwam tot een zeer bevredigend einde. In een interview ging Vince Gilligan, de man achter Breaking Bad in op de aankomende spinoff Better Call Saul.
"De show wordt een prequel," vertelde Gilligan. "Maar het mooie aan de gefragmenteerde chronologie die we voor Breaking Bad bedachten, is dat het publiek wel mee kan gaan als we door de tijd springen. Dus het zou zomaar kunnen dat we dat gaan doen, en zowel verleden als de toekomst zien."

Een probleem waar Gilligan en zijn team mee te maken hebben is drama vinden in het hoofdpersonage, Saul Goodman (Bob Odenkirk). "Er staat nog niets vast, we zoeken nog onze draai, maar we realiseren ons dat het moeilijk wordt met Saul Goodman, omdat hij wel erg blij is met zichzelf. Hij is zo'n personage die erg tevreden is met zichzelf, vooral toen we hem leerden kennen zagen we dat. Hij is alles wat Walter White niet is, en dat maakt het moeilijk drama te vinden. Als ik het over drama heb, zelfs in een komedie, bedoel ik conflict en spanning, en een personage dat heel erg blij met zichzelf is maakt dat moeilijk. Dus daar moeten we nog naar kijken!"

Verder wilde Gilligan nog wel vertellen wie hij graag terug zou zien: Jonathan Banks als Mike. "Een van de personages die ik graag terug zou zien is Mike. Dat zou erg leuk zijn."

Toch kan zijn terugkeer mogelijk moeilijk zijn. Dat komt omdat de acteurs uit Breaking Bad erg in trek zijn en dus is het moeilijk de agenda's op orde te krijgen. Vanaf wanneer Better Call Saul te zien is, is nog niet bekend. Wel weten we dat de serie in Nederland op het online streaming kanaal Netflix te zien is.

Bron: Collider

Lees meer over: better call saul, spinoff, amc, netflix, breaking bad, bob odenkirk, bryan cranston

Populair nieuws