search

Ons nieuws van donderdag 2 januari 2014

Promo aflevering 2 'Sherlock' seizoen drie
Series / Trailer

Promo aflevering 2 'Sherlock' seizoen drie

Sherlock staat voor zijn grootste uitdaging tot nu toe.



Eerder vandaag hadden we een featurette van het derde seizoen van Sherlock, en nu is er een promo voor de volgende aflevering van de zeer populaire BBC-serie. In de volgende aflevering, met de titel The Sign of Three, zien we hoe Sherlock (Benedict Cumberbatch) voor zijn grootste uitdaging ooit staat.

Hij moet een speech geven op het huwelijk van John (Martin Freeman) en Mary Morstan (Amanda Abbington). Maar niet alles is wat het lijkt, want iemand heeft snode plannen en is van plan het huwelijk te ruineren. Maar wie wil er een moord plegen?

The Sign of Three is op 5 januari om 21:30 op BBC1 te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Featurette 'Sherlock' seizoen 3
Series / Video/clip/featurette

Featurette 'Sherlock' seizoen 3

Wat kunnen we nog verwachten de komende afleveringen?



Gisteren beleefde de eerste aflevering van het derde seizoen van Sherlock zijn première, The Empty Hearse. Daarin zagen we hoe Sherlock, gespeeld door Benedict Cumberbatch terugkeert, en merkt dat zijn beste vriend Dr. John Watson (Martin Freeman) verder is gegaan. De komende weken zijn er nog twee afleveringen te zien, en in dat kader is door de BBC bovenstaande featurette vrijgegeven.

Daarin vertellen niet alleen Cumberbatch en Freeman, maar ook bedenkers Steven Moffat en Mark Gatiss over wat we kunnen verwachten van seizoen drie. De nadruk ligt in het begin op de wederopstanding van Sherlock, en vervolgens wordt ook gesproken over andere afleveringen.

Op 5 januari is de tweede aflevering van Sherlock al te zien, wederom op BBC1, om half tien Nederlandse tijd. Deze aflevering heet The Sign of Three en laat het huwelijk van Watson en zijn vriendin zien. Vervolgens is op 12 januari alweer de laatste aflevering, His Last Vow te zien. Het is nog niet bekend hoe laat deze te zien is, al is de kans groot dat dit ergens rond negen uur, half tien 's avonds zal zijn.

Wat vonden jullie van de nieuwe Sherlock?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Luke Grimes stapt uit 'True Blood'
Series / Nieuws

Luke Grimes stapt uit 'True Blood'

Kunnen de makers de serie wel tot een goed einde brengen?

HBO-serie True Blood zal na komend seizoen nog één jaar op televisie te zien zijn. Voordat het zover is heeft naar verluidt acteur Luke Grimes besloten de show eerder te verlaten. Daardoor zal zijn personage vervangen moeten worden in seizoen zeven van de serie.

Dit meldt TV Line, dat stelt dat er op dit moment nog niemand gevonden is om zijn rol over te nemen. Waarom hij gestopt is, weten we niet zeker, al wordt gespeculeerd dat dit is omdat Grimes onlangs gecast werd in de film 50 Shades of Grey. Andere mensen stellen nu dat hij de scenario's die voor seizoen zeven geschreven waren niet goed vond.

Daarom zou hij ervoor gekozen hebben zijn contract vroegtijdig te laten aflopen. Dat dit zo vlak voor het laatste seizoen gebeurt is opmerkelijk, en roept vragen op. Kunnen de makers de serie dan wel tot een bevredigende conclusie brengen?

De hoop van fans is uiteraard van wel, en dat True Blood niet eenzelfde teleurstellende richting als Dexter zal volgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vince Gilligan over 'Better Call Saul'
Series / Nieuws

Vince Gilligan over 'Better Call Saul'

Hij zou graag willen dat Jonathan Banks terugkeert.

2013 was een geweldig jaar voor AMC. Niet alleen blijft The Walking Dead enorm succesvol, ook Breaking Bad kwam tot een zeer bevredigend einde. In een interview ging Vince Gilligan, de man achter Breaking Bad in op de aankomende spinoff Better Call Saul.

"De show wordt een prequel," vertelde Gilligan. "Maar het mooie aan de gefragmenteerde chronologie die we voor Breaking Bad bedachten, is dat het publiek wel mee kan gaan als we door de tijd springen. Dus het zou zomaar kunnen dat we dat gaan doen, en zowel verleden als de toekomst zien."

Een probleem waar Gilligan en zijn team mee te maken hebben is drama vinden in het hoofdpersonage, Saul Goodman (Bob Odenkirk). "Er staat nog niets vast, we zoeken nog onze draai, maar we realiseren ons dat het moeilijk wordt met Saul Goodman, omdat hij wel erg blij is met zichzelf. Hij is zo'n personage die erg tevreden is met zichzelf, vooral toen we hem leerden kennen zagen we dat. Hij is alles wat Walter White niet is, en dat maakt het moeilijk drama te vinden. Als ik het over drama heb, zelfs in een komedie, bedoel ik conflict en spanning, en een personage dat heel erg blij met zichzelf is maakt dat moeilijk. Dus daar moeten we nog naar kijken!"

Verder wilde Gilligan nog wel vertellen wie hij graag terug zou zien: Jonathan Banks als Mike. "Een van de personages die ik graag terug zou zien is Mike. Dat zou erg leuk zijn."

Toch kan zijn terugkeer mogelijk moeilijk zijn. Dat komt omdat de acteurs uit Breaking Bad erg in trek zijn en dus is het moeilijk de agenda's op orde te krijgen. Vanaf wanneer Better Call Saul te zien is, is nog niet bekend. Wel weten we dat de serie in Nederland op het online streaming kanaal Netflix te zien is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.