Verhaal 'The Strain' duurt maximaal vijf seizoenen

Guillermo del Toro spreekt verder over de band met de boeken.

Jim Pedd, 27-06-2014 15:05

In een interview met Buzzfeed ging Guillermo del Toro in op het verhaal van de aankomende serie The Strain, van televisiezender FX. Hij vertelde dat zijn serie in totaal vijf seizoenen zou moeten duren. Verder zou het verhaal wel eens af kunnen wijken van de boekentrilogie, waar hij op gebaseerd wordt.
"Het eerste seizoen is het eerste boek," begon Del Toro. "We hebben genoeg anekdotes in het tweede boek om twee seizoenen te maken en ik denk dat we, tegen het einde van het derde seizoen, genoeg verhaallijnen hebben om nog twee seizoenen te maken."

"Maar dan eindigt het," aldus de bedenker van de serie. "We gaan niet verder dan het vijfde seizoen. Ik wil niet dat dit een serie wordt die verder gaat tot het succes weggeëbd is. Ik zou graag willen dat het eindigt op dezelfde manier als de boeken. Ik wil geen spoilers geven, maar we gaan op het einde van het tweede seizoen doen, wat we op het einde van het tweede boek doen. We maken die grote finale. We weten waar we heen gaan en het is spannend."

Toch heeft televisiezender FX pas groen licht gegeven voor dertien afleveringen, die het eerste seizoen zal tellen. De serie is gebaseerd op een boekentrilogie van Del Toro en volgt Dr. Ephram Goodweather (Corey Stoll), een medewerker van het Amerikaanse Centre for Disease Control, die een mysterieuze virusuitbraak onderzoekt.

Bron: Screencrush

Lees meer over: the strain, guillermo del toro, corey stoll, vijf seizoenen, mia maestro, sean astin, david bradley

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix