search

Ons nieuws van vrijdag 27 juni 2014

Verhaal 'The Strain' duurt maximaal vijf seizoenen
Series / Nieuws

Verhaal 'The Strain' duurt maximaal vijf seizoenen

Guillermo del Toro spreekt verder over de band met de boeken.

In een interview met Buzzfeed ging Guillermo del Toro in op het verhaal van de aankomende serie The Strain, van televisiezender FX. Hij vertelde dat zijn serie in totaal vijf seizoenen zou moeten duren. Verder zou het verhaal wel eens af kunnen wijken van de boekentrilogie, waar hij op gebaseerd wordt.

"Het eerste seizoen is het eerste boek," begon Del Toro. "We hebben genoeg anekdotes in het tweede boek om twee seizoenen te maken en ik denk dat we, tegen het einde van het derde seizoen, genoeg verhaallijnen hebben om nog twee seizoenen te maken."

"Maar dan eindigt het," aldus de bedenker van de serie. "We gaan niet verder dan het vijfde seizoen. Ik wil niet dat dit een serie wordt die verder gaat tot het succes weggeëbd is. Ik zou graag willen dat het eindigt op dezelfde manier als de boeken. Ik wil geen spoilers geven, maar we gaan op het einde van het tweede seizoen doen, wat we op het einde van het tweede boek doen. We maken die grote finale. We weten waar we heen gaan en het is spannend."

Toch heeft televisiezender FX pas groen licht gegeven voor dertien afleveringen, die het eerste seizoen zal tellen. De serie is gebaseerd op een boekentrilogie van Del Toro en volgt Dr. Ephram Goodweather (Corey Stoll), een medewerker van het Amerikaanse Centre for Disease Control, die een mysterieuze virusuitbraak onderzoekt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' en 'Arrow' krijgen premièredata
Series / Nieuws

'The Flash' en 'Arrow' krijgen premièredata

De series gaan in oktober van start.

Televisiezender The CW heeft de premièredata van twee series aangekondigd. Arrow zal op 8 oktober verder gaan met het derde seizoen en de pilot van The Flash is op 7 oktober te zien. De series spelen zich in hetzelfde DC-universum af.

The Flash is een spin-off serie van Arrow. In de loop van het tweede seizoen werd Grant Gustin in die laatste serie geïntroduceerd als Barry Allen, a.k.a. The Flash. Hij vertrekt nu naar Central City, om daar het onrecht te bestrijden.

In het derde seizoen van Arrow speelt Stephen Amell de rol van Oliver Queen / Arrow. Hij bestrijdt in Starling City het onrecht en wordt daarbij door verschillende vrienden geholpen.

WOENSDAG, 7 OKTOBER
8:00-9:00pm THE FLASH (Series Premiere)

WOENSDAG, 8 OKTOBER
8:00-9:00pm ARROW (Season Premiere)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvels 'Daredevil' cast Elden Henson
Series / Nieuws

Marvels 'Daredevil' cast Elden Henson

Foggy Nelson is gevonden.

Marvel Entertainment en Netflix hebben aangekondigd dat Elden Henson gecast is in Daredevil. Hij mag de rol spelen van Foggy Nelson, de vriend en partner van Matt Murdock. "Elden speelt een van de belangrijkste personages in de wereld van Marvel's Daredevil," vertelde Jeph Loeb, Marvel's Head of Television.

"We kijken ernaar uit om te zien hoe Foggy Nelson door zo'n getalenteerd acteur tot leven gebracht wordt. Hij vangt de hart en ziel van deze serie perfect, en brengt extra gevoel naar Matt Murdocks gevecht tegen het onrecht in hun geweldige stad."

Henson voegt zich bij een cast die tot nu toe al bestaat uit Charlie Cox als Daredevil, Vincent D'Onofrio als Kingpin en Rosario Dawson in een ongespecificeerde rol. In de serie volgen we het gevecht van Matt Murdock tegen onrecht in New York City.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe tv-serie voor Sarah Jessica Parker?
Series / Nieuws

Nieuwe tv-serie voor Sarah Jessica Parker?

De actrice (Sex and the City) heeft een nieuw politiedrama op het oog.

Na tal van romantische komedies lijkt Sarah Jessica Parker, uiteraard bekend van de serie Sex and the City, zich weer te gaan richten op televisiewerk. Ze overweegt een rol in een nieuwe politiedrama gebaseerd op Busted: A Tale of Corruption and Betrayal in the City of Brotherly Love, een non-fictie boek van Wendy Ruderman en Barbara Laker.

Busted laat zien hoe Ruderman en Laker een van de grootste corruptieschandalen in de geschiedenis van de politie in Philadelphia aan het licht brengen. Mocht Parker tekenen, dan speelt ze een van de dames.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Robert Kirkman over 'The Walking Dead' seizoen 5 en meer
Series / Nieuws

Robert Kirkman over 'The Walking Dead' seizoen 5 en meer

Kirkman garandeert ons dat we antwoorden kunnen verwachten in de eerste aflevering van het vijfde seizoen.

We hebben nog maar een paar maandjes te gaan totdat The Walking Dead terugkeert, en de laatste keer dat we onze helden zagen, zaten ze in een nogal benarde situatie. Robert Kirkman, bedenker van de serie/stripboek en uitvoerend producent, heeft tijdens een interview met EW een aantal hints laten vallen over wat we kunnen verwachten in de eerste aflevering van het vijfde seizoen.

''Er is aan hoop aan de hand bij Terminus. In de eerste aflevering van seizoen vijf gaan we een hoop antwoorden geven over wie de mensen van Terminus zijn, wat ze doen en waarom ze het doen. Aan het einde van de aflevering zal je beter begrijpen wat er met ze aan de hand is en waarom ze zo belangrijk zijn. O, en Daryl gaat dood.''

Die laatste opmerking zal (hopelijk??) als grap bedoeld zijn. Kirkman onthulde ook dat de groep heel wat meer frisse lucht zal krijgen aan het begin van het eerste seizoen.

''Ze komen zeker weten uit die treinwagon. Ze zullen niet het hele vijfde seizoen in die wagon zitten. Door middel van vernuftigheid, creativiteit en bruut geweld zullen ze zien te ontsnappen.''

EW vroeg Kirkman ook naar de toekomst van de serie, en hij geeft aan dat ze nog lang niet willen stoppen.

''Ik werk nog steeds aan de strip en dat wil ik nog vele jaren blijven doen. Wat we nu doen in de strip zou kunnen worden gebruikt in seizoen 10, 11 of 12 op het tempo dat we nu gaan. En we zijn nog niet klaar. Dus vijf jaar van nu zou ik dus strips kunnen maken, die in seizoen 15 naar de serie worden vertaald. Het is natuurlijk onrealistisch dat de serie zo lang doorgaat, maar als het succes aanblijft, kan het potentieel... Hoe dan ook, ik hoop in ieder geval dat we het tot een zevende seizoen redden.''

De opnames van het vijfde seizoen van The Walking Dead zijn momenteel volop aan de gang. De eerste aflevering zal dit najaar op AMC worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.