Problemen voor Netflix-serie 'Jupiters Legacy'

Problemen voor Netflix-serie 'Jupiters Legacy'

De showrunner stapt op en wil van zijn deal met Netflix af.

Jim Pedd, 17 september 2019 13:38

Een klein probleem voor Netflix. De serie Jupiter’s Legacy verliest showrunner en uitvoerend producent Steven S. DeKnight. Dat meldt de nieuwswebsite Variety vandaag op basis van bronnen binnen ’s werelds grootste streamingdienst.
DeKnight is vertrokken vanwege creatieve verschillen. Dat is nog interessant, want hij heeft tot volgend jaar een deal lopen met Netflix. Dat hij dan dit jaar opstapt bij een serie die hij voor Netflix maakt, is een saillant detail. Sterker nog: de regisseur zou zelfs overwegen om die deal vroegtijdig te laten aflopen.

Lees ook: Eerste beelden Netflix-serie 'Jupiter's Legacy': meer superhelden!

Graphic novel
De serie is gebaseerd op de gelijknamige comic van Mark Millar en Frank Quitely. De serie volgt de eerste generatie superhelden die in de jaren dertig hun krachten kregen. In het heden worden ze vereerd als de elder guard. Hun kinderen, eveneens met krachten, worstelen met het grootse nalatenschap van hun ouders.

Jupiters Legacy heeft al vier van de acht afleveringen opgenomen. DeKnight schreef en regisseerde de eerste. Momenteel zoekt Netflix naar een creatief team om de rest af te ronden. Wanneer de serie er precies komt is nog niet duidelijk, al schijnt dit gedoe niet voor vertraging te zorgen.

Lees ook: Netflix' superheldenserie 'Jupiter's Legacy' vindt hoofdrolspelers

Bron: Variety

Lees meer over: Jupiters Legacy, Netflix, Mark Millar, Steven S DeKnight

Populair nieuws