Netflix vervangt 'Friends' door een andere legendarische serie

Netflix vervangt 'Friends' door 'Seinfeld'!

In 2021 te streamen op de videodienst.

Jim Pedd, 17 september 2019 16:26

Netflix verliest de rechten op Friends. Maar die rechten worden opgevangen met een andere gigantische en zeer geliefde serie: Seinfeld. Netflix heeft bekend gemaakt dat de serie in 2021 te streamen zal zijn, als het contract met Hulu afloopt.
De serie zal in 4K gestreamd kunnen worden en is peperduur geweest voor Netflix. Seinfeld is nu te streamen op Hulu, dat deels in handen van Disney is. Hoeveel Netflix heeft betaald voor de overname van de rechten is niet zeker, maar het zou in de buurt komen van de WarnerMedia-deal rond Friends, die rond de 425 miljoen dollar waard was.

Lees ook: Terugkeer 'Seinfeld' is mogelijk

Iconische serie
Seinfeld is, zo vertelt Sony-baas Mike Hopkins aan de Los Angeles Times, “een unieke, iconische en cultureel definiërende serie. Nu, dertig jaar na zijn première, blijft Seinfeld op het hoofdpodium. We zijn blij om samen te werken met Netflix om deze geliefde serie naar huidige fans en een nieuw publiek wereldwijd te kunnen brengen.”

De serie is eigenlijk eigendom van WarnerMedia, maar de rechten kwamen terecht bij Sony Pictures Television. Netflix bood op de serie in concurrentie en had onder meer te strijden met WarnerMedia (HBO Max), Comcast (een streamingdienst voor NBC Universal) en Hulu.

Bron: LA Times

Lees meer over: Seinfeld, Netflix, Friends, Hulu, Sony Pictures Television

Informatie over de serie: Seinfeld

Populair nieuws