search
'The Kingkiller Chronicle' komt er toch niet

'The Kingkiller Chronicle' komt er toch niet

Helaas voor fans: de boel moet op zoek naar een andere zender.

Jim Pedd
The Kingkiller Chronicle moet op zoek naar een nieuw thuis. Dat leek gevonden te zijn bij Showtime, maar de televisiezender heeft besloten er niet mee door te gaan. Dat na enige jaren in ontwikkeling onder leiding van Lin-Manuel Miranda.

Miranda diende als creatief producent en musical-meesterbrein van de serie. Zij moest zich baseren op de franchise van Patrick Rothfuss, die meerdere boeken in de franchise schreef. Maar na jaren ontwikkeling is het niet gelukt om de franchise te kraken.

Nieuw thuis zoeken
Er moet nu een nieuw thuis gezocht worden voor de serie. Die zou ontzettend interessant kunnen zijn, maar ook peperduur, gezien de setting in een fantasywereld. Showtime maakt echter ook al Halo, een serie die zich in de ruimte afspeelt en steeds duurder lijkt te worden. Volgens Deadline kan een andere partij wel relatief snel aan de slag met Kingkiller, want de serie heeft meerdere scripts klaarliggen.

The Kingkiller Chronicle volgt een stel rondreizende artiesten en hun avonturen in de unieke wereld Temerant. Het publiek wordt ondergedompeld in een universum van onverwachte helden, mythische locaties en angstaanjagende duistere krachten.

Aanbevolen artikelen