Rusland verbiedt opnames 'House of Cards'

Rusland verbiedt opnames House of Cards

De makers mochten niet het VN-hoofdkantoor in.

Jim Pedd, 4 juli 2014 11:07

De makers van Netflix-serie House of Cards hadden plan gevat om opnames te maken in het gebouw van de VN Veiligheidsraad. De Russische delegatie heeft echter zijn veto uitgesproken over dit verzoek en dus zullen de plannen niet doorgaan. Als reden wordt hiervoor genoemd dat de zaal van de Veiligheidsraad altijd beschikbaar moet zijn voor geval van crisis.
Ook dwarsboomt Rusland de aanbeveling van VN-baas Ban Ki-Moon om de serie wel in de kamer van de Veiligheidsraad scènes op te laten nemen. De Secretaris-Generaal gelooft dat dit bijdraagt aan de bekendheid van de Veiligheidsraad en heeft de scènes van de serie al gelezen en vastgesteld dat deze geen schadelijke invloed zouden hebben op het imago van de Verenigde Naties.

De kans is aanwezig dat Netflix wel op andere plekken in het gebouw mag opnemen. In de serie volgen we de carrière van de meedogenloze Francis Underwood, een rol die schitterend gespeeld wordt door Kevin Spacey.


Bron: de Volkskrant

Lees meer over: house of cards, kevin spacey, netflix, robin wright, verenigde naties, veiligheidsraad, vn, opnames, veto, rusland, delegatie

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws