'Sunnyside'-serie moet hopen op mirakel na dramatische kijkcijfers

'Sunnyside'-serie start met slechte kijkcijfers

De ratings zijn een zware tegenvaller voor NBC...

Geoffrey Ketels, 8 oktober 2019 om 10:07

Er zijn zo van die series waar veel van wordt verwacht terwijl ze in de praktijk vanaf het eerste moment eigenlijk helemaal niet aan weten te slaan bij het grote(re) publiek. Elk netwerk krijgt op een zeker ogenblik wel eens met zo'n project af te rekenen en nu is het duidelijk de beurt aan NBC.
De komedie Sunnyside waarvan inmiddels nog maar twee afleveringen zijn verschenen bevindt zich in woelig vaarwater. De eerste aflevering van de nieuwe reeks trok in de Verenigde Staten amper 1,773 miljoen kijkers. Ze kreeg binnen de belangrijkste doelgroep van 18-49 ook slechts een rating van 0,4. Dat staat in schril contrast met een andere nieuwe reeks die door NBC op de wereld werd losgelaten. De reeks Bluff City doet het met een 0,8 rating binnen dezelfde doelgroep heel wat beter. Bovendien was dit drama bij lancering goed voor zomaar even 4,605 miljoen kijkers.

Neerwaartse trend
Net wanneer NBC dacht dat het niet slechter kon gaan met Sunnyside werden de kijkcijfers van de tweede aflevering bekend gemaakt. Die waren nog verder teruggevallen ten opzichte van de première-aflevering. In totaal was er dan ook nog sprake van 1,25 miljoen kijkers. Ook de rating viel bovendien terug naar 0,3 binnen de 18-49 doelgroep. Auch!

Dat de reeks zo'n slechte cijfers weet neer te zetten had NBC ongetwijfeld nooit verwacht. De cast bestaat dan ook uit onder meer Kal Penn (bekend van onder meer Designated Survivor) en Garrett Modi. Eén ding staat in ieder geval vast, de volgende afleveringen zullen de kijkcijfers danig moeten verbeteren wil de reeks niet in sneltempo naar de eeuwige jachtvelden worden verwezen door NBC.

Lees meer over: Sunnyside, NBC, serie

Populair nieuws