Pamela Adlon over controversiële scène 'Louie'

Pamela Adlon over controverse Louie

Er is flinke kritiek op een ogenschijnlijke verkrachtingsscène.

Jim Pedd, 7 juli 2014 om 11:12

Het vierde seizoen van FX-dramedy Louie bevat een zeer controversiële aflevering. Zowel critici als het publiek lijken moeite te hebben met een scène waarin het personage van Pamela Adlon verkracht lijkt te worden door dat van Louis C.K. zelf. Maar, volgens Adlon ligt het allemaal helemaal niet zo zwaar als het publiek lijkt te denken.
Van een verkrachting zou helemaal geen sprake zijn. ”Dat mensen het hebben over, of Louie Pamela probeerde te verkrachten is raar. Was het dat wel? Nee natuurlijk niet. Ik zag het nooit zo, want ze hebben een beetje een overdreven connectie en relatie. […] Ik weet dat hetgene wat Louis motiveert en drijft, is dat de personages niet uitleggen waarom ze doen wat ze doen. Je ziet deze dingen gebeuren, maar weet niet wat de motivatie erachter is. Pamela en Louie zijn net zo imperfect als ieder ander.”

Zelf vond ze het hilarisch. ”Toen ik het las, lag ik dubbel van het lachen. […] Dus dat was hilarisch. Toen we het opnamen dacht ik ook echt, ‘Laat ik me er helemaal in leggen’ en pakte ik het dressoir en andere meubels. En op een bepaald punt keek ik naar hem en zei ik, ‘Iemand gaat hier heel boos over worden’.”

En dat blijkt dus ook zo te zijn. Verkrachtingsscènes liggen overigens wel vaker gevoelig bij het publiek. Ook een scène in HBO-serie Game of Thrones zorgde voor de nodige controverse. Wat vinden jullie? Zouden verkrachtingen helemaal niet in series voor mogen komen?

Bron: Screencrush

Lees meer over: louie, verkrachting, pamela adlon, louie ck, controversieel, controverse, fx, hbo, game of thrones, scene

Informatie over de serie: Louie

Populair nieuws