search

Ons nieuws van maandag 7 juli 2014

AMC komt met opwarmertjes 'The Walking Dead' S5
Series / Nieuws

AMC komt met opwarmertjes 'The Walking Dead' S5

AMC zendt binnenkort twee documentaires uit over de zombie-serie.

De Amerikaanse zender AMC start eind oktober met het vijfde seizoen van The Walking Dead. Tot die tijd kunnen we ons vast en zeker vermaken met allerlei posters, trailers en andere leuke TWD-extra's. Zo zagen we al een eerste teaser.

AMC zendt bijvoorbeeld op 8 juli de docu "Inside the Walking Dead" uit. Een week later op 15 juli volgt "Inside the Walking Dead: Walker University". Beide documentaires duren circa één uur. De eerste is een making-of en de tweede laat zien hoe de figuranten worden omgetoverd naar zombies, a.k.a. walkers. Hoogstwaarschijnlijk keren deze extra's uiteindelijk terug op de Dvd/Blu-Ray uitgave van het nieuwe seizoen.

Overigens verschijnt binnenkort eerst nog de Dvd/Blu-Ray uitgave van het vierde seizoen. De Nederlandse release staat gepland voor 24 september.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaserclip voor vijfde seizoen 'The Walking Dead'!
Series / Trailer

Teaserclip voor vijfde seizoen 'The Walking Dead'!

En daar zijn ze weer..!



Onlangs werd bekend dat de eerste trailer voor het vijfde seizoen van The Walking Dead verschijnt tijdens Comic Con San Diago op 25 juli. AMC heeft nu echter al een teaser(clip) online gezet en deze kun je hierboven bekijken.

Het nieuwe zestiendelige seizoen, met rollen van onder meer Andrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yeun, Lauren Cohan, Chandler Riggs, Melissa McBride, Emily Kinney, Danai Gurira, Chad Coleman en Sonequa Martin-Green, wordt vanaf eind oktober uitgezonden door AMC. De Nederlandse release van de Dvd/Blu-Ray uitgave van het vierde seizoen staat gepland voor 24 september.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pamela Adlon over controversiële scène 'Louie'
Series / Nieuws

Pamela Adlon over controversiële scène 'Louie'

Er is flinke kritiek op een ogenschijnlijke verkrachtingsscène.

Het vierde seizoen van FX-dramedy Louie bevat een zeer controversiële aflevering. Zowel critici als het publiek lijken moeite te hebben met een scène waarin het personage van Pamela Adlon verkracht lijkt te worden door dat van Louis C.K. zelf. Maar, volgens Adlon ligt het allemaal helemaal niet zo zwaar als het publiek lijkt te denken.

Van een verkrachting zou helemaal geen sprake zijn. "Dat mensen het hebben over, of Louie Pamela probeerde te verkrachten is raar. Was het dat wel? Nee natuurlijk niet. Ik zag het nooit zo, want ze hebben een beetje een overdreven connectie en relatie. […] Ik weet dat hetgene wat Louis motiveert en drijft, is dat de personages niet uitleggen waarom ze doen wat ze doen. Je ziet deze dingen gebeuren, maar weet niet wat de motivatie erachter is. Pamela en Louie zijn net zo imperfect als ieder ander."

Zelf vond ze het hilarisch. "Toen ik het las, lag ik dubbel van het lachen. […] Dus dat was hilarisch. Toen we het opnamen dacht ik ook echt, 'Laat ik me er helemaal in leggen' en pakte ik het dressoir en andere meubels. En op een bepaald punt keek ik naar hem en zei ik, 'Iemand gaat hier heel boos over worden'."

En dat blijkt dus ook zo te zijn. Verkrachtingsscènes liggen overigens wel vaker gevoelig bij het publiek. Ook een scène in HBO-serie Game of Thrones zorgde voor de nodige controverse. Wat vinden jullie? Zouden verkrachtingen helemaal niet in series voor mogen komen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie 'Frozen'-personages gecast voor 'Once Upon a Time'
Series / Nieuws

Drie 'Frozen'-personages gecast voor 'Once Upon a Time'

De rollen van Elsa, Anna en Kristoff zijn ingevuld.

Voor het vierde seizoen van ABC's hitserie Once Upon a Time hebben de makers besloten om drie personages uit Disney's animatiefilm Frozen (2013) aan het verhaal toe te voegen. Allereerst neemt Georgina Haig (Fringe) de rol van sneeuwkoningin Elsa voor haar rekening. Haar jongere zusje, Anna, zal worden gespeeld door nieuwkomer Elizabeth Lail, terwijl Scott Michael Foster (The River, Halt and Catch Fire) de rol van Anna's vriendje Kristoff krijgt toebedeeld.

Seizoen 3 van Once Upon a Time sloot onlangs af met de intrede van Queen Elsa. Een snelle uitleg van de makers van de serie: "Wat we heel graag hadden in de film van Disney was dat Elsa een grote onbegrepene is. Ze is niet echt slecht. Het zijn enkel de mensen die dat denken. En voor ons is dat natuurlijk een uitkomst..."

Het vierde seizoen van Once Upon A Time wordt deze zomer opgenomen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gotham' is Dickens-achtig
Series / Nieuws

'Gotham' is Dickens-achtig

En wat is de invloed van de comics?

Danny Cannon, de regisseur van de pilot van Fox-serie Gotham, sprak met IGN over de sfeer van de serie en de invloed van comics op de verhaallijnen die verteld worden in de serie. Volgens de regisseur wordt de serie totaal anders dan de filmtrilogie die Christopher Nolan ons de afgelopen jaren voorschotelde.

De stad moest zo duister mogelijk zijn, met zo min mogelijk moderne technologie om een ruw gevoel te geven. "In eerste instantie was het angstaanjagend, omdat je pas na drie meesterwerken aan de beurt bent," vertelde Cannon "Uiteindelijk accepteerde ik het feit dat onze pitch inhield dat de serie 20 jaar voor Batman begon. Een wereld waarin je een corrupte stad ziet, die van binnen helemaal verrot is. Het deed ons denken aan het New York van eind jaren '70 en begin jaren '80. Dat was dus onze eerste meeting en we zijn met dat uitgangspunt aan de slag gegaan. Gelukkig was dat niet eerder verkend terrein. Hopelijk is de atmosfeer van het Gotham dat we gemaakt hebben romantisch, gothisch en Dickens-achtig."

Vervolgens werd hem gevraagd naar de comics. "Ik lees alles. Je bereikt een punt waarop je het je eigen moet maken. DC was daar erg ondersteunend in. Want ze weten het als iets wat ze gedaan hebben goed is en wanneer iets slecht is. Tot dusverre hebben ze het goed gedaan, maar je moet deze dingen van jezelf maken. En denken, hou van me of haat me!"

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.