Disney+ pakt meteen één van de grootste Netflix-frustraties aan!

Disney+ pakt belangrijke Netflix frustratie aan!

Disney+ abonnees kunnen verdwenen series en films nog bekijken!

Geoffrey Ketels, 28 oktober 2019 om 11:06

Het is één van de grootste frustraties van gebruikers van de streamingdienst Netflix. Wanneer er een film of serie wordt verwijderd uit het assortiment van Netflix is deze niet langer te bekijken. Disney+ wil die frustratie wegnemen. Ze maakt het voor haar gebruikers dan ook mogelijk om hun favoriete films en series te downloaden. Zo blijven ze beschikbaar, ook wanneer ze reeds van het platform zijn verdwenen.
Disney CEO Bob Iger heeft in een recent interview op de Vanity Fair's New Establishment Summet aangegeven dat gebruikers van Disney+ over de mogelijkheid zullen beschikken om hun favoriete series en films te downloaden op hun harde schijf. Deze series en films blijven dan beschikbaar zolang het abonnement in stand wordt gehouden. Wanneer je, je abonnement opzegt zouden de series en films niet meer te bekijken zijn.

Belangrijke frustratie
Niet zozeer het verdwijnen van films, maar wel van series is één van de vaakst gehoorde frustraties onder Netflix-gebruikers. Abonnees beginnen op een bepaald ogenblik met het bekijken van een serie waarna deze ergens halverwege van de streamingdienst wordt verwijderd. Het gevolg is dat deze abonnees vaak alsnog extra kosten moeten maken om bijvoorbeeld de reeks op DVD of blu-ray aan te kopen wanneer ze, ze graag verder willen bekijken. Het systeem van Disney+ biedt dus meteen een oplossing voor dit probleem.

Disney+ is reeds even beschikbaar in Nederland als bèta. Tijdens de proefperiode heeft de streamingdienst reeds behoorlijk indrukwekkende cijfers weten te realiseren. De volledige versie van Disney+ verschijnt op 12 november.

Bron: Tweakers.net

Lees meer over: Disney, streamingdienst, Disney Plus, Netflix, streamingservice

Populair nieuws