search

Ons nieuws van maandag 28 oktober 2019

Gruwelijke eerste teaser trailer voor Netflix-serie 'Dracula'
Series / Trailer

Gruwelijke eerste teaser trailer voor Netflix-serie 'Dracula'

De serie is gemaakt door Steven Moffat en Mark Gatiss!

Probeer maar eens rustig te blijven bij deze trailer voor Dracula. De horrorserie van Netflix en de BBC heeft eindelijk een teaser trailer gekregen en laat Claes Bang als de welbekende graaf van Bram Stoker zien. Wanneer de drie afleveringen tellende miniserie te zien zal zijn is nog niet bekend.

Nu Halloween snel dichterbij komt, hebben Netflix en de BBC de eerste beelden van hun driedelige miniserie vrijgegeven. Die laat Claes Bang als de legendarische en zeer kwaadaardige vampier zien. De serie is geschreven door Mark Gatiss en Steven Moffat en wordt omschreven als een manier om Dracula opnieuw voor te stellen aan de wereld. Plotdetails zijn er nog nauwelijks, maar de serie pikt het verhaal op in 1897, hetzelfde jaar waarin het boek gepubliceerd werd en toevallig ook het jaar waarin de graaf zijn zinnen zet op het Victoriaanse Londen.



Alhoewel er nog geen premièredatum is, vermoeden we dat de serie er snel komt. Een synopsis is er al: Deze hervertelling van het klassieke verhaal volgt Dracula van zijn oorsprong in Oost-Europa tot zijn strijd met Van Helsing en verder.

Lees ook: De bloedzuigende graaf is terug op eerste foto's Netflix-serie 'Dracula'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
AHS: Apocalypse - De antichrist is gearriveerd! [Dvd]
Series / Blu-ray Review

AHS: Apocalypse - De antichrist is gearriveerd! [Dvd]

Het laatste seizoen met Sarah Paulson en Evan Peters.

Bedenkers: Ryan Murphy | Brad Falchuk | Cast: Sarah Paulson (Wilhemina Venable, Cordelia Goode, Billie Dean Howard), Evan Peters (Mr. Gallant, James Patrick March, Tate Langdon, Jeff Pfister), Cheyenne Jackson (John Henry Moore), Cody Fern (Michael Langdon), Billie Lourd (Mallory), Adina Porter (Dinah Stevens), Emma Roberts (Madison Montgomery), e.a. | Uitzending serie: 2011 - heden | Tv-zender: FX

Op de zender FX startte verleden maand alweer het negende seizoen van deze horrorserie, maar de liefhebbers kijken vast nog uit naar de Dvd-uitgave van het voorgaande seizoen: American Horror Story: Apocalypse. Dit redelijk ontvangen seizoen met weer vooral bekende gezichten uit de reeks liet opnieuw een terugval zien in de kijkcijfers. Dit ondanks dat seizoen 8 een cross-over is tussen het eerste en derde seizoen, inclusief de komst van de antichrist.

Onlangs bracht 20th Century Fox Home Entertainment het achtste seizoen in de anthologie-serie uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.



In Apocalypse verblijft de gekozen elite na de nucleaire apocalyps in de buitenposten die door de mysterieuze coöperatie zijn gecreëerd. De onverwachte komst van Michael Langdon, een coöperatieve vertegenwoordiger die vastberaden is om met een geheim paradijs de maatschappij te redden, brengt chaos in de orde. Er volgt een slagveld die het laatste conflict tussen goed en kwaad zal oplossen.



Dvd: American Horror Story: Apocalypse | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 49 minuten | Release: oktober 2019 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712626094302 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van seizoen 8 van American Horror Story zitten vastgeklikt in een standaard Dvd keepcase. In de keepcase helaas geen extra informatie over de tien afleveringen, of de beperkte extra's.

Beeld & geluid
De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is zeker niet onaardig. De kleur en scherpte zijn van een zeer redelijk niveau. Ook de donkere scènes hebben een mooie zwartweergave met voldoende detailbehoud. Het enige dat echt storend is, is dat er blokvorming plaatsvindt in het beeld. En dit blijft toch jammer aangezien dit niet per se een bijkomstig effect is van een Standard Definition-transfer. Het geluid betreft zoals te verwachten Dolby Digital 5.1 en uiteraard is er ondertiteling aanwezig.

Bonusmateriaal
20th Century Fox gaf de uitgave van het voorgaande seizoen American Horror Story: Cult nog enkele extra's mee, maar dat onderdeel is nu compleet overgeslagen. Op de drie schijven vind je enkel de tien afleveringen terug.

Seizoen 9 gestart - American Horror Story: 1984
Op 18 september startte FX met alweer het negende seizoen van American Horror Story. Dit keer werd gekozen voor de titel 1984, bestaande uit negen afleveringen. De serie bevat dit keer geen rollen voor Evan Peters en Sarah Paulson. Zij namen met het besproken seizoen afscheid. Hieronder de trailer voor seizoen negen:



Lees ook: Eerste trailer 'American Horror Story: 1984' neemt slasher-genre jaren '80 op de hak
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Aniston (Friends) zoent met Ellen DeGeneres tijdens interview
Series / Celebrity

Jennifer Aniston (Friends) zoent met Ellen DeGeneres tijdens interview

De actrice bleek er geen enkele moeite mee te hebben!

Het was een behoorlijk opvallend tafereel in de Ellen DeGeneres Show. In de laatste show kreeg DeGeneres niemand minder dan actrice Jennifer Aniston (Friends) over de vloer. Nu weten we dat Ellen DeGeneres best wel wat gewoon is, maar toch hebben we zo'n donkerbruin vermoeden dat deze show haar nog wel even bij zal blijven.

Recent konden kijkers van de Ellen DeGeneres Show reeds zien hoe Howard Stern tijdens zijn interview kuste met DeGeneres. Naar aanleiding van die kus vroeg Aniston aan DeGeneres hoe het was, of ze er van genoot en of ze er niet een beetje opgewonden van raakte. DeGeneres antwoordde door te stellen dat ze wel kust met mannen, maar dat ze er niet mee vrijt.

Ook DeGeneres had van haar kant een pittig vraagje klaar voor Aniston. Ze vroeg de bloedmooie actrice namelijk wanneer ze voor het laatste een vrouw op de lippen had gekust... Aniston kon niet anders dan aangeven dat ze zich dat niet meer kon herinneren waarna DeGeneres prompt naar voren leunde!

Kus
Het vervolg op bovenstaande laat zich raden. Aniston kuste DeGeneres vol op de mond en dat wisten de kijkers wel te smaken! Heb je de bewuste aflevering niet gezien en wil je toch deze bijzondere kus niet missen? Bekijk dan snel even het onderstaande filmpje!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batwoman' krijgt na een tegenvallende start toch een volledig eerste seizoen!
Series / Nieuws

'Batwoman' krijgt na een tegenvallende start toch een volledig eerste seizoen!

The CW bestelt nog eens negen afleveringen!

Nu de eerste drie afleveringen van Batwoman te zien zijn geweest, heeft The CW besloten om de serie een volledig seizoen te gunnen. De serie trok gemiddeld 1,5 miljoen kijkers per aflevering en een 0,4 rating op de gewilde 18-49 demografie.

Alhoewel die kijkcijfers niet gigantisch hoog zijn, is de serie wereldwijd te zien en verdient The CW er desondanks goed geld aan. En dus is nu besloten dat het eerste seizoen negen extra afleveringen krijgt en daarmee eindigt met 22 afleveringen in totaal.

Lees ook: 'Batwoman' wordt (on)terecht afgebrand

Opvolger Batman
De Arrowverse-serie draait om Kate Kane. Zij was nooit van plan om de nieuwe gemaskerde heldin van Gotham te worden, maar drie jaar nadat Batman verdwenen is, heeft de stad een held nodig. De politie worstelt namelijk met criminele bendes die veel sterker zijn. En dus doet Kate het kostuum aan om de stad en haar familie te beschermen.

Lees ook: Crossover Supergirl en Batwoman op komst?

Batwoman werd trouwens al enige tijd voordat de serie begon onthuld in crossover-aflevering Elseworlds. Die diende toen als een backdoor-pilot en nu blijkt dus met succes!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer kan je 'Stranger Things' seizoen 4 gaan bekijken?
Series / Nieuws

Wanneer kan je 'Stranger Things' seizoen 4 gaan bekijken?

Waarschijnlijk met acht afleveringen.

Op 4 juli 2019 debuteerde het derde seizoen van de serie Stranger Things op Netflix. Nu is er het gerucht dat het vierde seizoen pas na de zomer van 2020 verschijnt, met acht afleveringen.

Dat het nieuwe seizoen "maar" acht afleveringen heeft, is niet heel raar, aangezien de vorige seizoenen ook bestonden uit acht afleveringen. Alleen seizoen twee had er negen. Dat het volgende seizoen niet exact na een jaar verschijnt, gebeurde ook bij de vorige seizoenen.

Opnames lopen uit
Volgens TV Line duren de opnames voor seizoen vier van de bejubelde sci-fi fantasyserie tot in augustus 2020. Het nieuwe seizoen zou zich weer buiten het dorpje Hawkins afspelen, iets dat ook gebeurde in seizoen twee toen Eleven naar Chicago afreisde.

Lees ook: David Harbour vond oorspronkelijke titel 'Stranger Things' beter

In het derde seizoen krijgen de jonge helden te maken met Russische onderzoekers die zich bezig houden met de Upside Down. Dit krijgt waarschijnlijk nog een staartje in seizoen vier. Onderstaande teaser verscheen al wel.



Lees ook: Leeft [spoiler..] nog in 'Stranger Things'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ pakt meteen één van de grootste Netflix-frustraties aan!
Series / Nieuws

Disney+ pakt meteen één van de grootste Netflix-frustraties aan!

Disney+ abonnees kunnen verdwenen series en films nog bekijken!

Het is één van de grootste frustraties van gebruikers van de streamingdienst Netflix. Wanneer er een film of serie wordt verwijderd uit het assortiment van Netflix is deze niet langer te bekijken. Disney+ wil die frustratie wegnemen. Ze maakt het voor haar gebruikers dan ook mogelijk om hun favoriete films en series te downloaden. Zo blijven ze beschikbaar, ook wanneer ze reeds van het platform zijn verdwenen.

Disney CEO Bob Iger heeft in een recent interview op de Vanity Fair's New Establishment Summet aangegeven dat gebruikers van Disney+ over de mogelijkheid zullen beschikken om hun favoriete series en films te downloaden op hun harde schijf. Deze series en films blijven dan beschikbaar zolang het abonnement in stand wordt gehouden. Wanneer je, je abonnement opzegt zouden de series en films niet meer te bekijken zijn.

Belangrijke frustratie
Niet zozeer het verdwijnen van films, maar wel van series is één van de vaakst gehoorde frustraties onder Netflix-gebruikers. Abonnees beginnen op een bepaald ogenblik met het bekijken van een serie waarna deze ergens halverwege van de streamingdienst wordt verwijderd. Het gevolg is dat deze abonnees vaak alsnog extra kosten moeten maken om bijvoorbeeld de reeks op DVD of blu-ray aan te kopen wanneer ze, ze graag verder willen bekijken. Het systeem van Disney+ biedt dus meteen een oplossing voor dit probleem.

Disney+ is reeds even beschikbaar in Nederland als bèta. Tijdens de proefperiode heeft de streamingdienst reeds behoorlijk indrukwekkende cijfers weten te realiseren. De volledige versie van Disney+ verschijnt op 12 november.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Star Wars-serie 'The Mandalorian' heeft een gestoord hoog budget
Series / Nieuws

Star Wars-serie 'The Mandalorian' heeft een gestoord hoog budget

De serie is echt peperduur om te maken!

Star Wars-serie The Mandalorian kostte naar verluidt 100 miljoen dollar om te maken. Dat bevestigde Disney-baas Bob Iger tijdens een recent interview met Vanity Fair op de New Establishment Summit.

Het gerucht ging al langer dat de serie tussen de 12,5 miljoen dollar en 15 miljoen dollar zou kosten per aflevering. Dat brengt de totale kosten voor de eerste reeks op 100 miljoen dollar en dat klopt wel volgens Iger. "We zitten in dit spel voor de lange termijn," bevestigde hij de geruchten.

Lees ook: Opnames tweede seizoen Star Wars-serie 'The Mandalorian' begonnen!

Peperdure series
The Mandalorian is niet de enige Star Wars-serie die gemaakt wordt en dit soort budget heeft. Ook volgen er series over Cassian Andor (uit de film Rogue One) en Obi-Wan Kenobi. Nog duurder zijn de Marvel-series, die 25 miljoen dollar per aflevering schijnen te kosten.

Lees ook: Enthousiaste eerste reacties 'The Mandalorian'!

Disney geeft dit jaar dan ook 1 miljard dollar uit aan originele content voor zijn streamingdienst. Dat betekent dat The Mandalorian ook alvast een tweede seizoen krijgt, waarvan de opnames al begonnen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' bevat een zeer bizar personage
Series / Nieuws

'The Witcher' bevat een zeer bizar personage

Een soort mens/egel-achtige held.

Netflix-serie The Witcher zal vermoedelijk snel een nieuwe trailer krijgen. De releasedatum, die waarschijnlijk in december ligt, kruipt immers dichterbij en de peperdure serie is toch een paradepaardje voor Netflix. Voor die tijd hebben we een interessant nieuw detail.

Corriere della Sera was op de set van de serie en bevestigt dat een gaaf personage uit de boeken in de serie zit. Het gaat om Prince Duny, die ook wel bekend staat als Emhyr var Emreis en fans zullen hem kennen als het personage op wie een opvallende vloek rust.

Lees ook: Netflix komt met nieuwe teaser 'The Witcher'!

Een egel
Prince Duny kreeg een vloek op zich onder bevel van de Usurper, die hem tot middernacht verandert in een egel-achtig wezen. Na middernacht verandert hij weer terug in menselijke vorm. Met behulp van Geralt krijgt hij in de boeken de vloek opgeheven en dat maakt het mogelijk voor Geralt om het kind Ciri van Duny en Pavetta te claimen.

Lees ook: 'The Witcher' krijgt vooral praktische effecten

De wijze om de vloek op te heffen was in het boek erg ingewikkeld en omhelsde een aantal veldslagen en gestoorde avonturen. Volgens de site die het setbezoek mocht doen, krijgen we die straks te zien!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk informatie over Marvels 'Hawkeye'!
Series / Nieuws

Eindelijk informatie over Marvels 'Hawkeye'!

We leren straks meer over Clint Barton dan ooit tevoren!

We weten tot nu toe maar weinig over de achtergrond van Hawkeye. De Marvel-held draait al bijna tien jaar mee in het MCU, maar kreeg nooit een eigen film. Daardoor werd het personage ook niet enorm uitgediept en daardoor weten we ook niet gigantisch veel van de held.

Daar gaat verandering in komen met de Disney+-serie Hawkeye. Die vertelt, zo horen we nu, een grotere rol voor de held. Tijdens een interview met Screen Rant, vertelde producent Trinh Tran dat ze heel veel zin heeft in de serie, waarin Kate Bishop geïntroduceerd wordt als protegé van Hawkeye.

Lees ook: Disney+ geeft bijna al zijn geld uit aan Star Wars en Marvel!

Wie is Clint?
"Een van de redenen waarom we deze serie maken, is omdat we het verhaal van Clint Barton nog niet hebben kunnen vertellen. Je hebt Thor in een aantal films gezien en kent dus zijn verhaal. Cap heeft meerdere films. Tony ook. Dus hen ken je, maar van Clint hebben we het verleden nog niet kunnen vertellen," aldus Tran.

Lees ook: Kate Bishop lijkt gevonden voor Marvels 'Hawkeye'!

In de serie wordt niet alleen het achtergrondverhaal van Barton uitgebreid verteld, ook leren we veel over de jongedame Kate Bishop die Hawkeye wil worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.