Netflix sluit wederom een megadeal

Netflix sluit megadeal met Nickelodeon!

Met de deal zou een investering van 180 miljoen euro gemoeid zijn...

Geoffrey Ketels, 17 november 2019 om 14:55

Met de lancering van het Disney+ streamingplatform eerder deze maand is de strijd tussen Netflix en Disney helemaal losgebarsten. Dat dit zich onder meer zou uiten onder de vorm van nieuwe samenwerkingen viel te verwachten. Nu heeft Netflix alvast een megadeal afgesloten met Viacom, het moederbedrijf van Nickelodeon!
Netflix en Viacom, het moederbedrijf van Nickelodeon slaan de handen in elkaar voor een grootschalige samenwerking. Beide bedrijven hebben een meerjarige deal afgesloten om verschillende nieuwe films evenals series te ontwikkelen welke stuk voor stuk gebaseerd zullen zijn op de populaire figuren van de bekende kinderzender. De samenwerking komt er ongetwijfeld als reactie op de lancering van Disney+, de belangrijkste concurrent voor Netflix op vlak van kinderanimatie.

180 miljoen euro
De twee bedrijven hebben een samenwerking afgesloten voor een bedrag van zo'n slordige 180 miljoen euro. In de komende jaren zullen er uit deze samenwerking tal van verschillende films en series voortvloeien. Wanneer we de eerste projecten uit deze samenwerking precies mogen verwachten is tot dusver nog niet bekend gemaakt.

Eén ding staat in ieder geval vast, door deze nieuwe samenwerking kan Netflix Disney+ ongetwijfeld op z'n minst een beetje extra het vuur aan de schenen leggen.

Bron: People.com

Lees meer over: Netflix, Nickelodeon, Disney, streamingdienst, streamingservice

Populair nieuws