Netflix gaat in 2020 een krankzinnig hoog bedrag uitgeven aan nieuwe series en films!

Netflix gaat 15 miljard dollar investeren in 2020!

Er wordt onder meer stevig geïnvesteerd in nieuwe Indische content...

Geoffrey Ketels, 10 december 2019 om 00:51

Netflix tracht zo goed en zo kwaad mogelijk om onder meer Disney+ het vuur aan de schenen te leggen. Het lijkt op dit vlak één groot voordeel te hebben. De budgetten die Netflix op dit ogenblik in haar (internationale) projecten kan investeren lijken immers veel groter te zijn dan dat van de concurrentie.
Vandaag bereikte ons bijvoorbeeld het nieuws dat Netflix in India een meer dan behoorlijke, extra investering heeft gepland. In India is de concurrentie voor de streamingdienst dan ook behoorlijk groot. Het was de CEO van Netflix, namelijk Reed Hastings welke heeft bekend gemaakt dat er zo'n slordige 420,5 miljoen dollar is vrijgemaakt om te investeren in nieuwe content. Geen enkele andere streamingdienst welke op de Indische markt actief is kan dergelijke investeringen voorleggen.

15 miljard
Wie bovenstaande al indrukwekkend vindt zal nu helemaal van zijn sokken worden geblazen. Volgens de algemene verwachting plant Netflix voor het komende jaar namelijk een wereldwijde investering van zo'n slordige 15 miljard dollar. Ook dit budget ligt aanzienlijk hoger in vergelijking met andere streamingdiensten.

In ieder geval lijkt het er naar uit te zien dat Netflix haar strategie van de voorbije jaren aanhoudt en volop de kaart blijft trekken van internationaal georiënteerde projecten. Onder meer verschillende projecten die ze in India heeft gelanceerd deden het overigens erg goed op het internationale toneel. Dit geldt bijvoorbeeld voor Mighty Little Bheem, een serie voor kinderen die op moment van schrijven reeds door meer dan 27 miljoen huishoudens verspreid over de wereld zou zijn bekeken.

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, streamingservice

Populair nieuws