search

Ons nieuws van maandag 23 november 2015

Eerste poster zesde seizoen 'Game of Thrones'
Series / Posters

Eerste poster zesde seizoen 'Game of Thrones'

Jon Snow ziet er niet heel fris uit.

De obsessie van fans met het lot van Jon Snow (Kit Harington) in HBO's Game of Thrones is groot. Geen wonder dus dat HBO daar vrolijk op inspeelt met de eerste poster voor het zesde seizoen van de serie. Daarop zien we een gebroken en bloederige Snow figureren, met het woord April erbij. Helder is dus dat de serie zijn zesde seizoen in april gaat uitzenden, al is er nog geen precieze datum bekend.



Over het lot van Jon Snow wordt nog altijd veel gespeculeerd. Acteur Harington heeft al meermaals laten weten dat hij écht dood is. Maar, zo wijzen meerdere mensen aan, hij heeft wel het door hem zo gehate Jon Snow-kapsel gehouden. En hij was op een reeks setfoto's in volledig kostuum te zien. De kans is groot dat hij dus gewoon leeft, al weten we het pas echt zeker in april. Tot die tijd moeten we het doen met dit soort teasers van HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Legends of Tomorrow' in januari te zien
Series / Nieuws

'Legends of Tomorrow' in januari te zien

Dan zien we hoe Vandal Savage verslagen wordt.

Het lijkt erop dat er een premièredatum gevonden is voor DC-serie Legends of Tomorrow. De spin-off van Arrow en The Flash zal hoe het er nu op lijkt in januari 2016 in première gaan. Uitvoerend producent Peter Roth en Greg Berlanti vertelden dat Warner Bros. (het moederbedrijf van televisiezender The CW) "goede hoop" heeft dat de serie vanaf 21 januari te zien is.

Rollen in de vijftien afleveringen tellende serie zijn er voor onder meer Ray Palmer (Brandon Routh), Martin Stein (Victor Garber), Ciara Renee (Kendra Saunders), Captain Cold (Wentworth Miller), Heat Wave (Dominic Purcell) en Rip Hunter (Arthur Darvill). Zij moeten allemaal samenwerken om het op te nemen tegen een niet tegen te houden, tijdreizende bedreiging. Niet alleen de Aarde, maar ook het voortbestaan van de tijd zelf staat op het spel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vin Diesel maakt serie 'Merc City'
Series / Nieuws

Vin Diesel maakt serie 'Merc City'

Spin-off van de Riddick-franchise rond premiejagers en huurlingen.

Niet alleen deelde acteur Vin Diesel eerder het nieuws dat er een compleet nieuwe film komt in de Riddick-franchise, ook liet hij op zijn Instagram weten dat er een serie in de maak is. "Afgelopen nacht had ons bedrijf een feest om de lancering van onze televisie divisie te lanceren. Erg opwindend. MERC CITY is een serie die de huurlingen en premiejagers van het Riddick Universum volgt."

Meer is er helaas niet bekend rond de serie. Maar, gezien het feit dat deze premiejagers volgt, zou er zomaar eens een rol in weggelegd kunnen zijn voor bijvoorbeeld Katee Sackhoff, die in de derde film van de franchise speelde.

Riddick draait om antiheld Richard B. Riddick, een man die afstamt van de planeet Furya, die compleet uitgeroeid is. Hij is één van de laatsten van zijn soort en heeft buitengewone mogelijkheden, om bijvoorbeeld in het donker goed te kunnen zien. In de franchise is Riddick van alles, variërend van huurling tot soldaat tot premiejager. Duidelijk is dat hij een superheld is.

Wanneer Merc City uitgezonden moet worden is niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
5 extra afleveringen voor Code Black
Series / Nieuws

5 extra afleveringen voor Code Black

CBS laat het medische drama (nog) niet los...

Ondanks tegenvallende kijkcijfers blijft CBS toch geloven in het potentieel van het medische drama Code Black. Het netwerk gelooft er zelfs in die mate in dat het er voor heeft gekozen om nog vijf extra afleveringen te bestellen. In totaal zal het eerste seizoen van Code Black dan ook goed zijn voor 18 afleveringen.

Hoewel tegenvallende kijkcijfers... De serie was tot dusver in de Verenigde Staten goed voor gemiddeld 6,5 miljoen kijkers. Toch is dit voor de vaakst bekeken zender van de VS geen garantie op een vervolg. We maken even een eenvoudige vergelijking met de serie Stalker. Deze reeks werd na één seizoen stopgezet omdat het "slechts" over een 1.6 rating en 1 miljoen kijkers meer beschikte. Code Black heeft als rating overigens 1.2.

Code Black is niet de enige serie die extra afleveringen krijgt. Eerder maakte CBS immers reeds bekend dat ook Limitless en Life in Pieces nog even mee mogen draaien in medialand.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.