search

Ons nieuws van donderdag 18 januari 2018

J.J. Abrams maakt nieuw ruimtedrama
Series / Nieuws

J.J. Abrams maakt nieuw ruimtedrama

Hij heeft zelf de pilot geschreven, voor het eerst sinds 2008.

Star Wars: Episode IX is niet het enige ruimtespektakel waar J.J. Abrams zich momenteel mee bezig houdt. De producent keert namelijk ook terug naar televisie om een serie te maken die draait om een familie die "naar een ander land getransporteerd" wordt. HBO en Apple zouden geboden hebben op het project.

Volgens The Hollywood Reporter heeft Abrams zelf de pilot van de onbetitelde serie geschreven, wat voor het eerst sinds hij in 2008 Fringe maakte is.

"Het drama van Abrams draait om een familie - bestaand uit een moeder die als wetenschapper werkt, haar echtgenoot en dochter - die een verschrikkelijk auto-ongeluk meemaakt. De moeder komt terecht in een coma en de dochter graaft daarna rond in haar kelder, tussen de experimenten die zich daar bevinden. Daarop wordt ze getransporteerd naar een ander land, een wereld waar gevochten wordt met een monsterlijke, onderdrukkende kracht. Haar vader volgt haar daarop naar die nieuwe wereld."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dure 'Shannara Chronicles' stopt na twee seizoenen
Series / Nieuws

Dure 'Shannara Chronicles' stopt na twee seizoenen

250.000 kijkers is simpelweg te weinig.

YA-serie The Shannara Chronicles komt tot een einde. Hij was te duur voor MTV om te blijven maken, vooral omdat het een echte fantasyserie was met hoge productiewaarde. De gedachte is om de serie wel op een ander netwerk voort te zetten maar de kans dat 't lukt lijkt vrij klein.

TV Line meldt dat productiebedrijf Sonar Entertainment de serie nu bij andere netwerken onder de aandacht brengt. Maar de kans lijkt vrij klein dat het lukt om nog een derde seizoen gemaakt te krijgen; het tweede seizoen trok tegen het einde nauwelijks een kwart miljoen kijkers in de Verenigde Staten, wat echt enorm weinig is.

Dat terwijl de franchise overigens populair genoeg is om iets mee te doen. De boekenreeks van Terry Brooks werd in 1977 gelanceerd en telt 25 boeken die draaien om een familie Shannara, en hoe zij jaren na de vernietiging van de beschaving helpen de wereld opnieuw vorm te geven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer castleden voor 'True Detective' S3
Series / Nieuws

Meer castleden voor 'True Detective' S3

Een hoofdpersoon die centraal staat in het macabere misdrijf dat ditmaal opgelost wordt.

Scoot McNairy is gecast in het derde seizoen van HBO-serie True Detective. Hij zou getekend hebben voor een hoofdrol in het nieuwe seizoen en volgens Deadline een man met de naam Tom spelen. Tom zou een vader zijn die "met een groot verlies" om moet gaan, in misdrijven die centraal staan in het verhaal.

Dat "verlies" schijnt centraal te staan in het seizoen en hem verbinden aan twee andere personages, namelijk die van Mahershala Ali (die Detective Wayne Hays speelt) en Stephen Dorf (Roland West). Het geheel speelt zich verder af over een periode van tien jaar, en draait om een macaber misdrijf in de Ozarks, dat zich over vele jaren voltrokken heeft.

Het nieuwe seizoen zal pas volgend jaar op HBO te zien zijn, maar er wordt al langere tijd aan gewerkt door showrunner Nic Pizzolatto. Hij kreeg van het netwerk de kans op revanche na een matig ontvangen tweede seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.