search

Ons nieuws van maandag 29 januari 2018

Lucasfilm werkt aan nieuwe 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

Lucasfilm werkt aan nieuwe 'Star Wars'-serie

Een nieuwe animatieserie die Star Wars Rebels moet opvolgen.

Star Wars Rebels is nog niet voorbij, maar het lijkt erop dat Lucasfilm al werkt aan een nieuwe geanimeerde serie in de franchise. Er wordt gezocht naar een nieuwe regisseur voor afleveringen, die naar het schijnt een complete serie mag helpen vormgeven.

De nieuwe regisseur moet samenwerken met het creatieve team en de serie tot leven brengen. "De ideale kandidaat kan een balans vinden tussen het managen van alle aspecten van de productie, en tegelijk het hoogst mogelijke niveau van technisch en creatief verhalen vertellen samenbrengen voor de individuele afleveringen."

Helaas is er verder helemaal niets bekend over de serie van Lucasfilm. De idealen kandidaat heeft meer dan tien jaar ervaring als regisseur, of in elk geval in de wereld van animatieseries. Dat zijn grote eisen, maar gek is het niet, want er klampen hoge verwachtingen aan series in de franchise.

Naar het schijnt wil Disney een animatieserie in de Star Wars-franchise uitbrengen tegelijk met zijn nieuwe streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen nieuwe Marvel-series meer op Netflix
Series / Nieuws

Geen nieuwe Marvel-series meer op Netflix

De oude shows gaan wel door.

Disney gaat zijn eigen streamingdienst lanceren in 2019. Dat leidde er al toe dat mensen zich vragen begonnen te stellen over de series die The Mouse House met Netflix maakt. Nu lijkt het erop dat er geen nieuwe series maar aan zitten te komen. In een statement laat Dan Buckley, voorzitter van Marvel Entertainment, weten dat de bestaande series blijven.

"We willen natuurlijk dat de Marvel Television series die nu op Netflix staan nog lekker lang meedraaien," aldus Buckley tegenover persbureau Bloomberg. Maar nieuwe projecten zullen op andere diensten gericht zijn: "die komen naar netwerken en platformen die het meest geschikt zijn voor die content, waaronder de Disney-streamingdienst."

Dit is voor het eerst dat Disney en Marvel een statement geven over de samenwerking met Netflix. Die zal dus voortgezet worden, maar enkel rond de huidige projecten. De nieuwe projecten die men plant zullen mogelijk dus enkel op de Disney-dienst komen. Gek is dat natuurlijk niet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen