search

Ons nieuws van vrijdag 24 mei 2019

HBO levert flink abonnees in
Series / Nieuws

HBO levert flink abonnees in

Game of Thrones is voorbij en dus zeggen we doei?

Game of Thrones zorgde ervoor dat het beter dan ooit ging met zender HBO. Het netwerk kon daardoor heel wat andere content maken. Maar de goede tijden zijn voorbij.

De site BGR meldt dat de zoekterm cancel HBO het beter dan ooit doet op Google. Beter dan de zoekterm het deed toen de serie in 2011 begint. Sterker nog, het laatste hoogtepunt stamt van de tijd dat het zevende seizoen eindigde.

Helaas voor HBO
Casey Bloys, studiohoofd van HBO, stelde recent al dat hier rekening mee gehouden is. Het komt vaker voor dat, als een serie veel mensen trekt, een deel van die mensen vervolgens vertrekt. Maar netto levert het altijd meer kijkers op.

Om die reden zet HBO natuurlijk ook in op een spin-off van de hitserie, The Long Night genaamd. Ook maakt het andere kwalitatief goede content, zoals de serie Chernobyl en hoopt HBO veel te halen uit Watchmen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George RR Martin zegt 'Game of Thrones' vaarwel
Series / Nieuws

George RR Martin zegt 'Game of Thrones' vaarwel

Aan alles komt een eind.

Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin heeft zich eindelijk uitgesproken over het einde van de serie die gebaseerd is op zijn boeken. In een mooi bericht op zijn website, neemt de man die dit allemaal bedacht, afscheid.

De serie was sinds 2011 te zien en eindigde vorige week. Alhoewel er veel over het einde te doen is geweest, blijft het indrukwekkend wat er neer is gezet. Nu neemt de regisseur officieel afscheid.

Het einde
In een bericht op zijn site, dat we hier niet zullen vertalen omdat het te goed is geschreven, gaat de schrijver uitgebreid in op zijn gevoel hierbij. Hij vindt het ongelofelijk dat de serie voorbij is, maar is dankbaar voor de reis die het hem heeft opgeleverd. Van een onbekende genreschrijver is hij veranderd in de man achter de meest succesvolle serie ooit voor HBO.

Hij denkt ook dat de serie alleen door HBO gemaakt had kunnen worden; de prijzige serie vormde immers een risico. Ook wille hij cast en crew bedanken. Dat en meer lees je op de site van Martin.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vooruitgang voor 'Lord of the Rings'
Series / Nieuws

Vooruitgang voor 'Lord of the Rings'

Eindelijk weer nieuws!

Bryan Cogman, schrijver van meerdere afleveringen van Game of Thrones, mag meewerken aan die ene andere epische fantasyserie. Hij heeft getekend voor Lord of the Rings van Amazon.

Amazon kocht in november 2017 de rechten op de boeken van J.R.R. Tolkien en heeft ook de medewerking van de Tolkien Estate. Nu is het werk begonnen aan een meerdere seizoenen durende serie die een miljard dollar moet kosten. De prequel wordt nog interessant.

Paar details
Veel is er nog niet bekend over de serie, al liet Amazon wel weten dat deze zich 3.000 jaar voor de films moet afspelen. Dat betekent dat de situatie in Midden-Aarde heel anders is dan in de serie van Peter Jackson die iedereen natuurlijk kent.

De verwachting is dat de serie, die geschreven wordt door onder meer JD Payne en Patrick McKay, in de loop van 2021 te zien moet zijn. De opnames gaan in augustus van start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Long Night' pas in 2021 te zien
Series / Nieuws

'The Long Night' pas in 2021 te zien

Game of Thrones-prequel laat nog op zich wachten.

HBO is er nog niet klaar voor om helemaal te stoppen met Game of Thrones. Alhoewel we nu dankzij HBO-baas Casey Bloys zeker weten dat er een sequel of spin-off komt, dus ook geen serie over Arya, is wel zeker dat er prequels in de maak zijn. Een daarvan heet The Long Night en is mogelijk volgend jaar al bij ons.

Casey Bloys laat weten dat de opnames van de pilot in juni beginnen. Tegenover de site Deadline vertelt hij dat de scripts voor een volledig seizoen erg groots zijn en dat het dus voelt alsof de boel overhaast wordt op het moment dat men nu al de boel vooruit duwt en te snel gaat maken.

Nog geen beloftes
Beloftes zijn er tegelijkertijd nog niet, dus het is nog even afwachten. Als de pilot heel erg bevalt en men kan gewoon van start, zou de serie toch al over een jaar op televisie te zien kunnen zijn. Toch moeten we gokken op 2021.

The Long Night draait om de oorsprong van de White Walkers en moet het ware verhaal achter hun aard vertellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantastische eerste teaser 'Star Trek: Picard'
Series / Trailer

Fantastische eerste teaser 'Star Trek: Picard'

Welkom terug, Jean-Luc!

Star Trek: Picard heeft nu al een trailer gekregen. Een vrij provisorische, maar daardoor niet minder mooie. We zien namelijk voor het eerst in lange tijd weer eens beelden van niemand minder dan Jean-Luc Picard, onze favoriete Enterprise-kapitein. Een man die, te horen aan de voice-over, besloten heeft om zijn tijd bij Starfleet achter zich te laten.

Er zijn maar weinig details bekend over de serie. We weten dat Picard niet langer kapitein van een ruimteschip is en dat de verwoesting van Romulus grote impact heeft gehad op zijn leven. Ook weten we dat de serie trager wordt dan het vrij rappe Star Trek: Discovery. Bekijk hieronder de trailer!



De teaser hint ernaar dat Picard vijftien jaar voor het begin van de serie te maken heeft gehad met een tragisch verlies. Als gevolg daarvan heeft hij Starfleet achter zich gelaten. Verder zien we dat hij werkt in de wijngaard van de familie en dat hij admiraal is.

De serie moet eind dit jaar al te zien zijn op Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen