search

Jons Klaessens

Recensent

Schrijft voor serietotaal sinds 2 mei 2024

Jons Klaessens

Bio

Jons is freelance recensent voor films en series, voor zowel FilmTotaal als SerieTotaal. Daarnaast schrijft hij ook voor het genrefilmblad Schokkend Nieuws en doet hij de recensies voor de online radiozender Broadcast Amsterdam.

Toen Jons op zestienjarige leeftijd The Silence of the Lambs op een zolderkamer van een vriend keek, klikte er iets. De meesterlijke manier waarop regisseur Jonathan Demme en de crew speelden met perspectief om de kijker in de schoenen van Clarice Starling te plaatsen liet hem maar niet los. Opeens werd een liefde voor het bewegende beeld geboren, met extra aandacht voor horror. De master Film Studies aan de UvA bood een academische achtergrond, maar je begrijpt film en series pas echt als je er heel veel kijkt, en dus probeert Jons minimaal één film of aflevering per dag af te strepen.

Genres zoals horror, science fiction en thrillers zullen altijd de voorkeur hebben, maar realistische drama’s over de levens van alledaagse mensen kan Jons ook waarderen. Hierbij neigt Jons vooral naar miniseries, want hij houdt van een concreet verhaal dat niet eindeloos doorgaat. Favorieten die eruit schieten zijn BBC drama’s zoals House of Cards en Landscapers, de horrorseries van Mike Flanagan, en queer media zoals RuPaul’s Drag Race en de Spaanse serie Veneno. De beste tv-serie ooit gemaakt is in zijn ogen Dekalog, het meesterwerk van de Poolse regisseur Krzysztof Kieślowski.


Jons heeft 1 artikelen geschreven.

Laatste artikelen