search

Rolf Beens

Redacteur

Schrijft voor serietotaal sinds 2 april 2024

Rolf Beens

Bio

Popcorn, een bank, een goede televisie en een fatsoenlijke geluidsinstallatie zijn de hoofdelementen van een perfecte avond bankhangen. Of het nu een serie of een film is, Rolf houdt ervan om zich onder te dompelen in een goed verhaal. Vroeger keek hij steevast naar de hoogstgewaardeerde film op televisie om half 9. Tegenwoordig heeft deze hobby plaatsgemaakt voor een serie op welke streamingservice dan ook. Dit is dan ook de reden dat hij ervoor heeft gekozen om Media en Cultuur te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Als je aan zijn vrienden zou vragen wat hij het liefst doet, dan zouden ze allemaal zeggen: “Films en series”. Zo had Rolf ruim tien jaar lang een film- en televisieclub waarmee zij elke week bij elkaar zouden komen om de serie of film van dat moment te kijken. Enkele klassiekers over de jaren heen zijn: Game of Thrones, Band of Brothers, The Expanse, Rick en Morty en de miniserie Hornblower. Als je kijkt naar de verschillende series, dan zou je makkelijk kunnen stellen dat Rolf zijn favoriete genres (in volgorde) zijn: Sciencefiction, geschiedenis en comedy. Ook werd door dit clubje een merkwaardige tendens ontdekt, genaamd de 3 B’s. Het viel de groep namelijk op dat de beste seriekijkdagen vaak werden gekenmerkt door een hoge hoeveelheid B’s in de titel. Een bijna perfecte seriedag bestond dan op een zeker moment ook uit Battlebots (als voorafje), Better Call Saul (als hoofdgerecht) en afsluitend een klein dessert in de vorm van Barry.

In zijn dagelijks leven werkt Rolf als redacteur voor Serietotaal en als regisseur. Men zegt dat als je van je hobby je werk maakt, je nooit een dag in je leven hoeft te werken. Maar daarop volgt volgens Rolf ook dat als je van je werk je hobby maakt, je nooit een dag vrij hebt. Kijken naar films en series is anders wanneer je hier zelf ook mee bezig bent. Een interessante plotwending wordt een ingrediënt voor een later moment, en een verhaalstructuur moet nauwlettend worden ontleed om te ontdekken hoe deze tot stand is gekomen.

Als redacteur, maar ook als persoon, is Rolf altijd op zoek naar nieuwe series of films. En omgekeerd krijgt Rolf vaak berichten van vrienden of familie met de vraag wat er die dag moet worden bekeken. Rolfs eerste vraag is dan ook altijd: “Als je iets nog een keer zou willen zien, wat zou dat dan zijn?” Het antwoord op die vraag leidt naar een kleine encyclopedie met daarin alle films en series die Rolf ooit heeft gezien. Je kunt hem altijd vragen stellen over televisie of film, en als je mazzel hebt (of juist pech), krijg je er een impromptu quiz bij.


Rolf heeft 48 artikelen geschreven.

Laatste artikelen