search
DVD-recensie: 'Thicker Than Water'
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Thicker Than Water'

Goede uitgave van Lumière.

Bedenker: Henrik Jansson-Schweizer | Cast: Joel Spira (Oskar Waldemar), Björn Bengtsson (Lasse Waldemar), Aliette Opheim (Jonna Waldemar), Jessica Grabowsky (Liv Waldemar), Saga Sarkola (Cecilia Waldemar) | Jaren: 2010 "“ heden | Release: SVT, YLE

Wederom brengt Lumière een Scandinavische serie naar de Nederlandse consument. Ditmaal betreft het de serie Thicker Than Water, waarin drie broers en zussen moeten samenwerken om het pension van hun overleden moeder draaiende te houden. Maar heel makkelijk gaat dat niet, want de onderlinge verhoudingen zijn flink verstoord geraakt.

In Zweden, waar de serie vandaan kwam, deed Thicker Than Water het bijzonder goed. "Het publiek heeft het verhaal en de fascinerende personages vanaf de eerste aflevering omarmd," vertelde producent Patrick Nebout over de serie. "Ze hebben de gespannen ondertoon vanaf het begin gevalideerd."

De serie begint als Anna-Lisa Waldemar dood gevonden wordt. Haar testament bevat strikte bepalingen voor de drie kinderen. Zij moeten samen de leiding over het populaire pension nemen en zorgen dat het draaiende blijft. Het is haar laatste poging de kinderen te herenigen. Maar al snel komen de duistere geheimen naar de oppervlakte, die verband houden met de mysterieuze verdwijning van hun vader, toen ze nog tieners waren.



DVD: Thicker Than Water | Duur: 10 x 60 min. | Release: oktober 2014 | Video: 16:9 | Audio: Zweeds 5.1 | Discs: 4x DVD | EAN: 5-425019-008048 | Met dank aan: Lumière

Het recensie-exemplaar is zoals we gewend zijn van Lumière een dubbeldikke DVD-hoes. Zowel aan de linker- als de rechterkant tref je twee discs aan. Daarop staan afbeeldingen van de hoofdpersonen, inclusief nummer van de disc. Verder zit er een boekje bij met informatie over andere releases van Lumière.

Over de beeld- en audiokwaliteit kunnen we verder kort zijn. Deze zijn goed, precies zoals je hoopt. Zo scherp als een Blu-ray uitgave is de beeldkwaliteit die deze Dvd te bieden heeft uiteraard niet, maar binnen de grenzen van het medium haalt Lumière er zoveel uit als erin zit. Ook de audio is prima, met een mooie balans tussen de achtergrondgeluiden, muziek en dialoog.

Thicker Than Water is een archetypisch spannend Zweeds familiedrama, zoals we er velen kennen. Deze Dvd-uitgave is van hoge kwaliteit en biedt wat je hoopt bij dit soort uitgave. Extra's zijn er helaas niet, maar die verwacht je meestal niet bij dit soort serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen