search
Tweede seizoen voor HBO-hit 'Watchmen' is onzeker
Series / Nieuws

Tweede seizoen voor HBO-hit 'Watchmen' is onzeker

Of blijft het toch bij dit ene seizoen.

Nog voordat de eerste aflevering van HBO-serie Watchmen te zien was, sprak bedenker Damon Lindelof al over de mogelijkheid van een tweede seizoen. Hij heeft daar wel interesse in, mocht het publiek dat echt willen.

De serie scoort meer dan 7 miljoen kijkers per aflevering in de Verenigde Staten. Daarmee is het een succes. Fans zouden dus waarschijnlijk wel open staan voor een tweede seizoen. Cast en crew hebben daar zo hun eigen ideeën over. "Dat is een vraag waar ik niet genoeg voor betaald krijg om er antwoord op te geven. En ik zou niet weten hoe ik daar op zou moeten antwoorden," aldus regisseur Stephen Williams tegen Variety over een eventuele terugkeer.

Lees ook: Zo ziet Doctor Manhattan in HBO's hit 'Watchmen' er uit

Ook anderen
Ook Nicole Kassell, een van de andere regisseurs, weet het niet zo goed. "Ik kom nog altijd een beetje bij van de productie. Dus ik neem nog even tijd om na te denken over een tweede seizoen." Maar hoofdrolspeelster Regina King weet het al: "absoluut!"

Lees ook: Heftige promo-video voor laatste aflevering HBO-hit 'Watchmen'

Showrunner Lindelof heeft er nog geen duidelijk beeld van. Hij vindt de comics juist goed omdat ze zo beperkt zijn. "En ik heb nog geen idee hoe we het verhaal voort kunnen zetten. Als ik meer Watchmen zou maken, moet ik goed weten waarom, en waarom op dit moment. En dat antwoord moet iets anders zijn dan dat het nu eenmaal is wat ik doe en het eerste seizoen goed was."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen