search
'Star Trek: Picard' verliest zijn showrunner
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' verliest zijn showrunner

Michael Chabon vertrekt na één seizoen al.

Voor zijn tweede seizoen, krijgt Star Trek: Picard een nieuwe showrunner. Michael Chabon was verantwoordelijk voor de eerste reeks, maar maakt een overstap naar Showtime. Die zender verfilmt nu zijn boek The Adventures of Kavalier and Clay en dat trok hem toch iets meer.

Chabon blijft wel aan als uitvoerend producent van de serie. Hij zal echter niet meer dienen als showrunner. Dat terwijl Chabon nog als een van de eersten meewerkte aan deze terugkeer van Jean-Luc Picard. In juni 2019 werd hij nog aan boord gehaald, maar nu vertrekt hij dus.

Lees ook: Waarom stopt Picard bij Starfleet?

Altijd belangrijk
Chabon vertelde het volgende: "Star Trek is altijd een belangrijk deel geweest van hoe ik over de wereld, de toekomst, de menselijke aard, verhalen en mijzelf dacht. En dat is het al sinds ik tien ben. Elke dag ga ik vol blijdschap en plezier naar mijn werk, alleen al omdat we met het personage en de wereld van Jean-Luc Picard, en het levendige en rijke en complexe Trek aan de slag mogen."

Lees ook: Alles is anders in 'Star Trek: Picard'

CBS is hem ook dankbaar voor zijn werk. "Gedurfd, lyrisch, menselijk, gevierd: woorden die zowel Jean-Luc Picard als Michael Chabon kunnen omschrijven." Er is formeel nog geen nieuw seizoen besteld, maar we weten dat iedereen die aan de serie werkt, daar al druk over nadenkt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen