Waarom stopt Picard bij Starfleet?

Waarom stopt Picard bij Starfleet?

We hebben de eerste hints te pakken!

Jim Pedd, 29 november 2019 om 06:00

Star Trek: Picard onthult eindelijk wat er komt van Jean-Luc, onze favoriete kapitein uit de geschiedenis van de franchise. Tot nu toe was niet duidelijk waarom Jean-Luc uiteindelijk Starfleet verlaat. Tot nu dan, want vandaag hebben we antwoorden.
Dankzij de comic Star Trek: Picard - Countdown #1, leren we het broodnodige over wat er aan de hand was. De comic speelt zich af in het jaar 2385, ruwweg twee jaar voordat een supernova de planeet Romulus vernietigt. Jean-Luc is de commandant van de USS Verity. Als de held die Romulus redde van de heerschappij van Shinzon, is hij het die de Romulans moet redden.

Lees ook: Alles is anders in 'Star Trek: Picard'

Diepste geheim
In het diepste geheim gaan de Romulans daarmee akkoord, waarop Picard contact opneemt met commandant Geordi la Forge, die de leiding heeft over de Utopia Planitia Shipyards rond Mars. Hij stuurt reddingsschepen die kant op, waarop Picard richting Romulan-ruimte gaat. Maar onderweg krijgt hij nieuwe bevelen via zijn first officer, Raffi Musiker. Ze moeten naar Yuyat Beta reizen.

Lees ook: Grote onthullingen over de 'Borg' in 'Star Trek: Picard'

Die kolonie bevat 10.000 inwoners en bevindt zich net binnen de zone van de supernova. Daar leert men al snel wat er aan de hand is; Picard ontdekt dat er miljoenen mensen wonen op de planeet. Een buitenaards ras dat op de wijngaarden van de planeet werkt als slaven, kan niet ontsnappen. Zij worden als te primitief beschouwd door de Romulans, en dus niet gemeld. Iets waar Picard niet akkoord mee kon gaan en dus kapen de Romulans zijn schip. Hoe het verder gaat weten we nog niet…

Bron: CB

Lees meer over: Star Trek Picard, CBS All Access, Patrick Stewart

Populair nieuws