search

Ons nieuws van vrijdag 20 december 2019

De regering wil dat Netflix meer Nederlandse series gaat maken
Series / Nieuws

De regering wil dat Netflix meer Nederlandse series gaat maken

Het kabinet wil dat Netflix meer Nederlandse series gaat maken...

Als het aan het kabinet ligt wil ze zowel streamingdiensten als bioscopen in de toekomst kunnen verplichten om een vast deel van hun omzet te gebruiken voor het maken van Nederlandse producties. Het zou hierbij dan zowel gaan om series als om films. Op deze manier wil het kabinet er voor zorgen dat Nederlandse producties niet worden weggedrukt binnen het entertainmentlandschap.

Het is de Nederlandse cultuurminister Ingrid van Engelshoven welke aan de Tweede Kamer enkele concrete voorstellen heeft gedaan. Bioscopen zouden bijvoorbeeld verplicht moeten kunnen worden om 3 procent van hun omzet te investeren in Nederlandse producties. Voor een streamingdienst zoals Netflix ligt dat percentage gevoelig hoger. Volgens de cultuurminister zou Netflix dan ook verplicht moeten worden om 6 procent van de omzet die in Nederland wordt behaald te investeren in Nederlandse producties.

Speciaal fonds
Mocht in de praktijk blijken dat partijen echt niet zelf willen investeren in Nederlandse producties bestaat er daarvoor nog een alternatief. Zij kunnen er dan namelijk voor kiezen om het verschuldigde bedrag af te dragen aan een speciaal daarvoor opgericht fonds die dat wel doet.

De maatregelen die het Nederlandse kabinet wil opleggen lijken streng, maar zijn dat eigenlijk niet. In met name Frankrijk zijn de geldende regels bijvoorbeeld veel strikter. Eerder heeft de Europese Unie ook reeds bepaald dat tegen het einde van 2020 het aanbod met zowel series als films voor ten minste 30 procent Europees getint moet zijn.

In het verleden investeerde Netflix reeds in de Nederlandstalige dramaserie Undercover. De streamingdienst liet eerder bovendien optekenen dat het van plan is om in 2020 een kantoor te openen in Amsterdam.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is er een connectie tussen 'The Mandalorian' en 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?
Series / Nieuws

Is er een connectie tussen 'The Mandalorian' en 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

Is er een connectie tussen beide Star Wars-producties?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Afgelopen woensdag was een dag vol met Star Wars! Niet alleen verscheen de film Star Wars: The Rise of Skywalker in de Nederlandse bioscoopzalen, ook de zevende aflevering van The Mandalorian debuteerde op Disney+. Velen vragen zich af of er een connectie is tussen beiden?

Uiteraard zijn er nu spoilers te lezen, dus haak af als je niets meer wilt weten. Uiteraard bevinden beide series zich in hetzelfde universum. The Mandalorian speelt zich echter zo'n 25 jaar af vóór Episode VII uit 2015.

Is er een connectie?
Het antwoord is simpel: nee, niet echt. De enige connectie die er is, is dat zowel in de film als de serie een nieuwe Force-kracht wordt onthuld. In The Rise of Skywalker heelt Rey haar tegenstander Kylo Ren. In The Mandalorian is het Baby Yoda / The Child die iemand heelt. Dit is een Force-kracht die nog niet was vertoond is in het live action-universum.

Lees ook: Disney hint naar afloop 'The Mandalorian'!

Meer connecties lijken er niet te zijn en dat is ergens ook maar goed ook. Aflevering acht van The Mandalorian verschijnt op 27 december en hopelijk biedt deze net als Episode IX de nodige antwoorden (let op: ook hier spoilers!).

Lees ook: Vermakelijk grapje over [...] in 'The Mandalorian'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-actrice Natalie Dormer op eerste foto's 'Penny Dreadful: City of Angels'
Series / Foto's

'Game of Thrones'-actrice Natalie Dormer op eerste foto's 'Penny Dreadful: City of Angels'

De actrice weet wel hoe ze een kostuum moet dragen!

Na haar aandeel in Game of Thrones heeft actrice Natalie Dormer nu een rol gescoord in een andere bekende serie. In dit geval betreft het Showtime-spinoff Penny Dreadful: City of Angels, een vervolg op de oorspronkelijke Penny Dreadful.

De serie speelt zich af in het Los Angeles 1938, dat wordt opgeschrikt door een gruwelijke moord. Daarnaast belicht de serie onderwerpen als Mexicaans-Amerikaanse folklore, het Derde Rijk, het evangelie en bovennatuurlijke verschijnselen.

Een veelzijdige rol
Tijdens een interview met Entertainment Weekly, zei Dormer het volgende over haar personage:

"Ze is een heerlijk, multidimensionaal personage. Een echte dienaar van chaos en anarchie met meerdere identiteiten. Die verschillende identiteiten worden naarmate de serie vordert steeds duidelijker zichtbaar."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' verliest zijn showrunner
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' verliest zijn showrunner

Michael Chabon vertrekt na één seizoen al.

Voor zijn tweede seizoen, krijgt Star Trek: Picard een nieuwe showrunner. Michael Chabon was verantwoordelijk voor de eerste reeks, maar maakt een overstap naar Showtime. Die zender verfilmt nu zijn boek The Adventures of Kavalier and Clay en dat trok hem toch iets meer.

Chabon blijft wel aan als uitvoerend producent van de serie. Hij zal echter niet meer dienen als showrunner. Dat terwijl Chabon nog als een van de eersten meewerkte aan deze terugkeer van Jean-Luc Picard. In juni 2019 werd hij nog aan boord gehaald, maar nu vertrekt hij dus.

Lees ook: Waarom stopt Picard bij Starfleet?

Altijd belangrijk
Chabon vertelde het volgende: "Star Trek is altijd een belangrijk deel geweest van hoe ik over de wereld, de toekomst, de menselijke aard, verhalen en mijzelf dacht. En dat is het al sinds ik tien ben. Elke dag ga ik vol blijdschap en plezier naar mijn werk, alleen al omdat we met het personage en de wereld van Jean-Luc Picard, en het levendige en rijke en complexe Trek aan de slag mogen."

Lees ook: Alles is anders in 'Star Trek: Picard'

CBS is hem ook dankbaar voor zijn werk. "Gedurfd, lyrisch, menselijk, gevierd: woorden die zowel Jean-Luc Picard als Michael Chabon kunnen omschrijven." Er is formeel nog geen nieuw seizoen besteld, maar we weten dat iedereen die aan de serie werkt, daar al druk over nadenkt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een miljoenenclaim rond 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Nog een miljoenenclaim rond 'The Walking Dead'

Frank Darabont eist tientallen miljoenen van AMC.

Momenteel lopen er twee rechtszaken tegen AMC en The Walking Dead. Frank Darabont, die de serie hielp ontwikkelen en het eerste seizoen als showrunner maakte (waarna AMC hem ontsloeg in 2011), wil nog altijd veel geld zien.

In 2013 klaagde Darabont AMC aan. Hij stelde dat hij nog 280 miljoen dollar van het netwerk tegoed had. In 2018 begon hij nog een rechtszaak, en claimde hij tientallen miljoenen te krijgen van AMC. Die tweede zaak hoopt AMC nu af te kunnen laten voeren, omdat deze nergens op gebaseerd zou zijn.

Lees ook: Hoe zal 'The Walking Dead' eindigen?

Contract gehonoreerd
AMC stelt zelf dat het zich gewoon aan het contract met Darabont gehouden heeft. Om die reden zou er geen enkele nieuwe toewijzing gedaan moeten worden en zou Darabont geen recht hebben op meer geld. In juni gaat de zaak, mocht de motie van AMC niet slagen, samen met de eerste, van start en moet een rechter oordelen.

Lees ook: 2de seizoenshelft 'The Walking Dead' zit vol verrassingen en twists

AMC zelf vindt het in elk geval maar niks en vindt het meer toonaangevend van hebzucht dan iets anders.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De nu al iconische serie 'The Witcher'!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De nu al iconische serie 'The Witcher'!

'The Witcher' is te bekijken op Netflix vanaf vrijdag 20 december 2019...

Er is de laatste tijd reeds heel wat gezegd en geschreven over The Witcher. Prachtige trailers, leuk beeldmateriaal en zelfs reeds de eerste recensies hebben er voor gezorgd dat velen niet meer kunnen wachten tot de reeks op Netflix verschijnt. Dat wachten is nu bijna voorbij!

Het mag duidelijk zijn dat Netflix ongelofelijk veel vertrouwen heeft in zijn nieuwe original. Dat vertrouwen lijkt ook niet meer dan terecht te zijn. Heel wat recensenten die reeds een tipje van de sluier hebben opgelicht hebben immers onder meer gesteld dat de vechtscènes in de reeks deze van Game of Thrones zouden doen verbleken. Bovendien is de basis voor de reeks natuurlijk uitstekend. The Witcher is dan ook zowel binnen de literaire wereld als de gamewereld een waar begrip.

Lees ook: Gave foto van iconische locatie Netflix-serie 'The Witcher'

Nu al legendarisch
The Witcher wordt nu al, nog vooraleer ze op Netflix verschijnt, bestempeld als een legendarische reeks. Zo eentje waarvan je als Netflix zijnde weet dat ze een belangrijke meerwaarde voor je platform zal realiseren. Ook de cast die Netflix heeft samengesteld voor The Witcher is er eentje die fantastisch lijkt uit te pakken. Geralt of Rivia wordt bijvoorbeeld gespeeld door Henry Cavill terwijl de 18-jarige Freya Allan de rol speelt van prinses Ciri.

Kan jij ook al niet meer wachten tot The Witcher verschijnt? Bekijk dan zeker nog eens de onderstaande trailer! Het wachten op deze nieuwe topreeks is echter bijna voorbij! The Witcher is namelijk vanaf morgen, vrijdag 20 december 2019 te bekijken op Netflix!



Lees ook: Netflix-serie 'The Witcher' krijgt gigantische maar originele monsters
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix zet wel héél groot in op He-Man!
Series / Nieuws

Netflix zet wel héél groot in op He-Man!

De Masters of the Universe komen naar Netflix.

Netflix gaat samenwerken met speelgoedfabrikant Mattel. Samen gaan ze werken aan een animatieserie rond He-Man and the Masters of the Universe. Die serie komt er naast de Masters of the Universe: Revelation-animatieserie, die eveneens in de maak is. De shows moeten dienen als voortzetting van de oorspronkelijke serie rond He-Man.

De serie speelt zich af op de planeet Eternia. Daar vindt een jonge, verdwaalde prins de krachten van Grayskull. Daarmee transformeert hij tot He-Man, de Master of the Universe. De klassieke strijd tussen He-Man en Skeletor woedt heviger dan ooit, nu zowel de held als de schurk nieuwe en machtige teams verzamelen. Een nieuwe generatie helden vecht voor ons voortbestaan. Maar wie zal winnen?

Wereldwijde franchise
Netflix laat in een statement weten op de franchise in te zetten omdat deze al dik dertig jaar bestaat en een wereldwijd publiek heeft. Samen met Mattel denkt men nieuwe wendingen te kunnen geven aan de klassieke personages en ook een groot nieuw publiek te kunnen bereiken. Dat zal waarschijnlijk ook wel kloppen, gezien het succes dat Netflix boekt met animatieseries.

Overigens is er de komende tijd heel veel nieuws voor fans van He-Man. Zo komen er naast deze twee series ook nieuwe comics en zou er gemikt worden op live-action films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na S.H.I.E.L.D. nu ook S.W.O.R.D. in Marvel-wereld via 'WandaVision'
Series / Foto's

Na S.H.I.E.L.D. nu ook S.W.O.R.D. in Marvel-wereld via 'WandaVision'

Nieuwe foto's onthullen details over Marvel-serie.

Als we in de tweede helft van 2020 met The Falcon and the Winter Soldier de eerste Marvel-serie op Disney+ hebben gezien, wordt het uitkijken naar Wandavision. Ondanks dat deze serie vooral draait om de personages Wanda Maximoff aka Scarlet Witch en Vision, verschijnen er ook tal van nieuwe personages.

Via nieuwe setfoto's krijgen we een beeld op Teyonah Parris die de volwassen versie van het personage Monica Rambeau uit de film Captain Marvel (2019) speelt. En die foto's onthullen iets opmerkelijks.

Na S.H.I.E.L.D. nu S.W.O.R.D.
Het lijkt er verdacht veel op dat Rambeau werkt voor de partij Sentient World Observation and Response Department, oftewel S.W.O.R.D. In de Marvel-wereld is dit een bureau voor terrorismebestrijding en inlichtingen. Het doel van S.W.O.R.D. is om buitenaardse bedreigingen aan te pakken voor het te laat is. Het is een ruimtegebaseerde tegenhanger van S.H.I.E.L.D.


De titelrollen zijn voor acteurs Elizabeth Olsen en Paul Bettany, die je uiteraard al in verschillende films in het Marvel Cinematic Universe zag. WandaVision staat gepland voor het voorjaar van 2021.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen