search
Disney+ dient Netflix gevoelige klap toe
Series / Nieuws

Disney+ dient Netflix gevoelige klap toe

Nu begint Netflix de aanwezigheid van Disney+ toch te merken.

Alhoewel Disney+ weinig nieuws te bieden heeft, lijdt Netflix toch onder de komst van de streamingdienst. We lezen nu op de site van The Hollywood Reporter dat volgens analisten er ongeveer 1 miljoen abonnees vertrokken zijn bij Netflix, als direct gevolg van de komst van de streamingdienst van Disney.

Cowen & Co. meldt dat er in de Verenigde Staten ongeveer 24 miljoen abonnees zijn op Disney+. Van hen heeft een kleine 80 procent ook een abonnement op Netflix. Maar een klein deel, 5,8% - ofwel 1,1 miljoen mensen - heeft Netflix ingeruild voor Disney+. Volgens hetzelfde onderzoek verloor Netflix afgelopen kwartaal zo'n 1,6 miljoen Amerikaanse abonnees. Waarmee dus een flink deel daarvan direct komt door Disney+.

Zo veel mogelijk Originals
In een poging de concurrentiestrijd te winnen, maakt Netflix zoveel mogelijk eigen films en series. Dit jaar verschenen er meer dan 371 van. Met het idee dat er voor elk wat wils is, hoopt Netflix de strijd van Disney te kunnen winnen. Tot nu toe lukt dat best prima, want Disney+ is niet heel duur en daarmee voor veel mensen ook gewoon iets dat je erbij neemt, naast je abonnement op Netflix.

Netflix blijft in elk geval flink uitgeven aan Originals. Komend jaar naar het schijnt zo'n 15 miljard dollar, wat een recordbedrag is. Alles voor de abonnees, maar de concurrentie begint wel steeds groter te worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen