search

Ons nieuws van zaterdag 21 december 2019

Stephen Kings klassieker 'Carrie' wordt een serie!
Series / Nieuws

Stephen Kings klassieker 'Carrie' wordt een serie!

Eerder volgden al filmversies in 1976 en 2013.

Na het succes van Fargo, zullen FX en MGM Television nu samenwerken aan een miniserie gebaseerd op het klassieke boek Carrie van auteur Stephen King. Dit weet Collider vandaag te melden.

Hoewel we nog in de vroegste ontwikkelingsfase zitten en er nog geen script is, zal het hoofdpersonage ditmaal naar verluidt door een transgender persoon of een actrice met een andere huidskleur worden gespeeld. FX, het netwerk achter de serie, wil hier verder nog geen commentaar op geven.

Een titel met een verleden
Carrie is natuurlijk al meerdere malen verfilmd. De bekendste (en meest succesvolle) versie is ongetwijfeld Brian De Palma's film uit 1976. Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving en John Travolta speelden de hoofdrollen in die film. In 1999 volgde er een vervolg met de titel The Rage: Carrie 2, die al snel werd vergeten. De meest recente verfilming is die van Kimberly Peirce uit 2013. Hierin zagen we Chloe Grace Moretz en Julianne Moore als hoofdrolspelers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emilia Clarke (Game of Thrones): "Ik neem geen selfies meer met fans"
Series / Celebrity

Emilia Clarke (Game of Thrones): "Ik neem geen selfies meer met fans"

De actrice zou wel nog met plezier handtekeningen uitdelen...

Actrice Emilia Clarke, bekend van onder meer de HBO-hitserie Game of Thrones heeft laten optekenen dat ze niet langer selfies zal nemen met fans. De beslissing van de populaire 33-jarige Britse actrice komt er na een incident op de luchthaven.

Toen Clarke recent op de luchthaven was werd ze plots overvallen door een paniekaanval. Tijdens deze aanval had een fan er op aangedrongen om een selfie te nemen met de actrice. Dat een dergelijke beangstigende gebeurtenis niet werd gerespecteerd door de fan in kwestie heeft kwaad bloed gezet bij Clarke. Tijdens een interview aan NBC News gaf Clarke het volgende aan; "Ik werd plots overvallen door een paniekaanval welke ongetwijfeld was veroorzaakt door volledige uitputting".

Lees ook: Blu-ray review 'Game of Thrones: The Complete Collection'

Telefoongesprek
In een poging om zichzelf wat te bedaren koos Clarke er voor om haar moeder op te bellen. Tijdens het telefoongesprek beschreef Clarke haar symptomen waarna haar moeder haar de raad had gegeven om te gaan zitten en rustig adem te halen. Op het ogenblik dat de actrice was gaan zitten zou ze meteen in tranen zijn uitgebarsten. Net op dat moment werd Clarke benaderd door een fan alsof er niets aan de hand was. "Ik was maar aan het huilen en die gast kwam naar mij om een selfie te vragen", aldus Clarke.

Bovenstaande situatie volgde relatief kort nadat Clarke tijdens een vlucht wakker werd gemaakt door een andere fan enkel en alleen om een selfie met de actrice te vragen.

In een reactie op bovenstaande situaties heeft Clarke nu aangekondigd niet langer selfies te nemen met willekeurige fans. In plaats daarvan zou ze wel met plezier handtekeningen willen uitdelen. De actrice heeft finaal nog aangegeven dat ze op deze manier wellicht ook eenvoudiger een conversatie aan kan knopen met de fan in kwestie zonder gewoon een selfie te nemen en dag te zeggen.

Lees ook: Nieuw boek 'Game of Thrones' bijna klaar?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zoë Kravitz in eerste teaser 'High Fidelity'
Series / Trailer

Zoë Kravitz in eerste teaser 'High Fidelity'

Een nieuwe verfilming van Nick Hornby's gelijknamige boek.

De nieuwste verfilming van Nick Hornby's bestseller High Fidelity wordt volgend jaar verwacht, en Hulu verblijdt ons nu met de eerste teaser van de tiendelige miniserie.

In de serie zien we Zoë Kravitz als Rob, de eigenaar van een platenzaak in Brooklyn, een plek die snel veranderd door alle rijkelui die er komen wonen. Rob probeert haar platenzaak van de ondergang te redden, maar heeft ook nog eens te kampen met liefdesverdriet.

Lees ook: Zoe Kravitz pakt hoofdrol in Disney's 'High Fidelity'

Een hedendaagse versie
Het boek van Hornby werd eerder met succes verfilmd in 2000. John Cusack en Jack Black speelden toen de hoofdrollen. De nieuwe versie krijgt echter een aantal updates. In tegenstelling tot 20 jaar geluiden is de hedendaagse samenleving geobsedeerd door popcultuur en nostalgie. Het hoofdpersonage is verder nagenoeg hetzelfde, afgezien van de kleine verandering van geslacht.

Alle tien afleveringen van High Fidelity worden op 14 februari 2020 beschikbaar gesteld op streamingdienst Hulu.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier heeft men spijt van bij HBO's 'Watchmen'
Series / Nieuws

Hier heeft men spijt van bij HBO's 'Watchmen'

Welke keuze had men liever anders gemaakt?

Er is één ding waar showrunner Damon Lindelof spijt van heeft, als het aankomt op het eerste (en mogelijk enige) seizoen van HBO's Watchmen. Hij is namelijk behoorlijk blij met de serie, die goed ontvangen is en ook enorm goed bekeken is.

Het enige waar Lindelof spijt van heeft, is dat er niet zo heel uitgebreid gekeken is naar Lady Trieu, het personage van actrice Hong Chau. De biljonair bleek grote banden te hebben met de graphic novel van Alan Moore en David Gibbons en verscheen pas relatief laat ten tonele. In de writers room was juist bewust veel ruimte voor haar.

Lees ook: 'Watchmen'-serie is een dikke hit voor HBO

Te weinig aandacht
"Als ik ergens spijt van heb, is het denk ik wel dat we Lady Trieu niet zo konden uitdiepen als we in de writers room gedaan hebben," aldus Lindelof tegenover Collider. "Vooral ook, als je het mij vraagt, gezien het grote werk dat Hong verricht heeft. Ik vond haar echt fantastisch. Het was iets dat we merkten in het eindspel van het seizoen. We schoven zoveel naar achteren tussen aflevering zeven en acht. We hadden het over de jeugd van Lady Trieu, hoe ze zo geworden is. Maar veel van haar achtergrond is veranderd naar opmerkingen van Bian tegen Angela en Lady Trieu tegen Angela, in aflevering zeven."

Lees ook: Tweede seizoen voor HBO-hit 'Watchmen' is onzeker

Gezien de ontvangst en bovenal de kijkcijfers van dit seizoen, krijgt Lindelof wellicht de kans om haar verhaal uit te diepen in een tweede seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse Netflix-kijker wisselend enthousiast over 'The Witcher'-serie
Series / Nieuws

Nederlandse Netflix-kijker wisselend enthousiast over 'The Witcher'-serie

De serie debuteerde vandaag op Netflix.

Doet het eerste seizoen van The Witcher het laatste seizoen van Game of Thrones vergeten? Het lijkt er in ieder geval wel op Netflix een enorm succes heeft afgeleverd met de grootse fantasyserie.

De critici reageren wel wat wisselend op de serie met Henry Cavill als de eenzame monsterjager Geralt of Rivia. Op Rotten Tomatoes staat The Witcher namelijk op 58% met een 5.8/10 als gemiddelde beoordeling. De fans blijken een stuk enthousiaster.

Lees ook: Showrunner The Witcher: "Ik kan tot wel 20 seizoenen maken!"

Enthousiast
Op Rotten Tomatoes staat de publieksscore op 89%, met een 4.5/5 en dat is uiteraard een stuk beter. Ook via Twitter zijn er heel wat positieve reacties te lezen. Lees hieronder een aantal enthousiaste en ook wat minder enthousiaste reacties. Alle acht afleveringen van The Witcher kun je nu bekijken op Netflix!

Lees ook: Nieuw op Netflix: De nu al iconische serie 'The Witcher'!






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dood stuntman 'The Walking Dead' was te voorkomen?
Series / Nieuws

Dood stuntman 'The Walking Dead' was te voorkomen?

Dat stelt de advocaat van de familie.

In 2017 vond er een verschrikkelijk ongeluk plaats op de set van AMC-serie The Walking Dead. Stuntman John Bernecker viel dik tien meter omlaag en overleefde de klap niet. Daarom klaagde zijn familie AMC aan en nu woedt er een harde strijd in de rechtbank.

De belangrijkste vraag in dit soort situaties is of er alles aan is gedaan om te voorkomen dat iets helemaal uit de hand loopt. Daar focust de discussie in de Amerikaanse rechtbank zich dan ook vooral op. Volgens de familie had de dood van hun geliefde voorkomen kunnen worden.

Lees ook: Nog een miljoenenclaim rond 'The Walking Dead'

Wat gebeurde er
Bernecker moest voor een stunt enkele meters omlaag vallen, waarna hij zou landen op een valmat. Maar daar kwam hij niet op terecht. In plaats daarvan raakte Bernecker een stuk beton. Hij moest meteen naar het ziekenhuis, waar alles werd gedaan om zijn leven te redden. Twee dagen later overleed hij echter.

Lees ook: Hoe zal 'The Walking Dead' eindigen?

De familie eist om die reden 40 tot 100 miljoen dollar als schadevergoeding. De vraag is nu vooral wat de jury vindt. Steunt men deze redenering van de familie, of steunt de jury toch de gedachte van AMC dat er alles aan is gedaan om dit noodlottige ongeval te voorkomen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ dient Netflix gevoelige klap toe
Series / Nieuws

Disney+ dient Netflix gevoelige klap toe

Nu begint Netflix de aanwezigheid van Disney+ toch te merken.

Alhoewel Disney+ weinig nieuws te bieden heeft, lijdt Netflix toch onder de komst van de streamingdienst. We lezen nu op de site van The Hollywood Reporter dat volgens analisten er ongeveer 1 miljoen abonnees vertrokken zijn bij Netflix, als direct gevolg van de komst van de streamingdienst van Disney.

Cowen & Co. meldt dat er in de Verenigde Staten ongeveer 24 miljoen abonnees zijn op Disney+. Van hen heeft een kleine 80 procent ook een abonnement op Netflix. Maar een klein deel, 5,8% - ofwel 1,1 miljoen mensen - heeft Netflix ingeruild voor Disney+. Volgens hetzelfde onderzoek verloor Netflix afgelopen kwartaal zo'n 1,6 miljoen Amerikaanse abonnees. Waarmee dus een flink deel daarvan direct komt door Disney+.

Zo veel mogelijk Originals
In een poging de concurrentiestrijd te winnen, maakt Netflix zoveel mogelijk eigen films en series. Dit jaar verschenen er meer dan 371 van. Met het idee dat er voor elk wat wils is, hoopt Netflix de strijd van Disney te kunnen winnen. Tot nu toe lukt dat best prima, want Disney+ is niet heel duur en daarmee voor veel mensen ook gewoon iets dat je erbij neemt, naast je abonnement op Netflix.

Netflix blijft in elk geval flink uitgeven aan Originals. Komend jaar naar het schijnt zo'n 15 miljard dollar, wat een recordbedrag is. Alles voor de abonnees, maar de concurrentie begint wel steeds groter te worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gratis kerstcadeautje van Disney+
Series / Nieuws

Gratis kerstcadeautje van Disney+

Je krijgt een Baby Yoda kerstbal.

Over een paar dagen is voor velen weer hét moment van het jaar: Kerst! En dan wordt het natuurlijk weer tijd om rond de kerstboom te zitten! Of niet? Als jij je kerstboom al hebt staan, dan is onderstaand cadeautje van Disney+ en Jon Favreau misschien wel erg leuk!

Favreau verspreidt namelijk via onder meer Twitter een heuse Baby Yoda / The Child-kerstbal. Deze moet je nog wel even uitprinten en in elkaar knutselen, maar als ie éénmaal af is dan kan ie zo de boom in. Schattig niet?



Lees ook: 'Baby Yoda heeft wel héél veel weg van een Gremlin'

En hieronder het resultaat! Iemand heeft het al gedaan en zo ziet de de Yoda-kerstbal eruit in de boom. Leuk toch!



Lees ook: Vermakelijk grapje over [...] in 'The Mandalorian'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De serie 'Lucifer' heeft een online record in 2019!
Series / Nieuws

De serie 'Lucifer' heeft een online record in 2019!

Netflix nam de juiste keuze!

Door teruglopende kijkcijfers zag Fox zich genoodzaakt om in 2018 de stekker uit de serie Lucifer te trekken. Dit was toen al een populaire serie onder een grote groep fans. Niet veel later gaf Netflix de serie een doorstart. En dat was erg slim!

Het blijkt nu dat Lucifer rond het personage Lucifer Morningstar, gespeeld door Tom Ellis, de meest gestreamde serie van 2019 is. En hier is showrunner Joe Henderson erg blij mee. Hij tweette namelijk de top 20 meest gestreamde series van 2020, opgesteld door de bekende site TV Line:


Lees ook: Seizoen drie geeft 'Lucifer' vleugels! [Dvd]

Vijfde seizoen in 2020
Naar verwachting wordt Lucifer wel snel afgerond door Netflix. In 2020 verschijnt namelijk het vijfde en laatste seizoen, bestaande uit zestien afleveringen. Er is dus nog voldoende vermaak onderweg voor de fans!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen