Dood stuntman 'The Walking Dead' was te voorkomen?

Dat stelt de advocaat van de familie.

Jim Pedd, 21-12-2019 09:37

In 2017 vond er een verschrikkelijk ongeluk plaats op de set van AMC-serie The Walking Dead. Stuntman John Bernecker viel dik tien meter omlaag en overleefde de klap niet. Daarom klaagde zijn familie AMC aan en nu woedt er een harde strijd in de rechtbank.
De belangrijkste vraag in dit soort situaties is of er alles aan is gedaan om te voorkomen dat iets helemaal uit de hand loopt. Daar focust de discussie in de Amerikaanse rechtbank zich dan ook vooral op. Volgens de familie had de dood van hun geliefde voorkomen kunnen worden.

Lees ook: Nog een miljoenenclaim rond 'The Walking Dead'

Wat gebeurde er
Bernecker moest voor een stunt enkele meters omlaag vallen, waarna hij zou landen op een valmat. Maar daar kwam hij niet op terecht. In plaats daarvan raakte Bernecker een stuk beton. Hij moest meteen naar het ziekenhuis, waar alles werd gedaan om zijn leven te redden. Twee dagen later overleed hij echter.

Lees ook: Hoe zal 'The Walking Dead' eindigen?

De familie eist om die reden 40 tot 100 miljoen dollar als schadevergoeding. De vraag is nu vooral wat de jury vindt. Steunt men deze redenering van de familie, of steunt de jury toch de gedachte van AMC dat er alles aan is gedaan om dit noodlottige ongeval te voorkomen?

Bron: Deadline

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Stuntman, Ongeluk, John Bernecker

Populair nieuws