Krijgt 'Star Wars'-personage Rose Tico een eigen serie?

Regisseur Jon M. Chu zou de serie dolgraag willen maken.

Zilko Tarici, 28-12-2019 10:04

Als er een personage (en actrice) is die heeft moeten lijden onder het venijn van Star Wars-'fans', dan is het wel Rose Tico (Kelly Marie Tran). Het personage had een beduidende rol in The Last Jedi, maar na hevige kritiek op het personage en doodsbedreigingen aan het adres van Tran, leek regisseur J.J. Abrams te zijn gezwicht onder de druk. Het personage was in het onlangs verschenen The Rise of Skywalker maar iets meer dan een minuut in beeld te zien.
Toch zijn er ook een hoop fans die wel het goede voor hebben met Tran en Tico. Het geluid om een spinoff-serie te maken over het personage lijkt namelijk steeds luider te worden. Ook regisseur Jon M. Chu, die eerder films als Crazy Rich Asians and Now You See Me 2 maakte, wil de serie dolgraag zien. Chu zei er het volgende over in een tweet:

Ok @disneyplus .Put me in coach. Let's make this series happen. #RoseTicoDeservedBetter @starwars

Waarom ook niet?
Voor de duidelijkheid moeten we wel erbij vermelden dat zowel LucasFilm als Disney helemaal niks hebben aangekondigd over een Rose Tico-serie. Tegenwoordig kun je echter niet uitsluiten dat een oproep via sociale media in grote getalen en de interesse van een grote regisseur een idee daadwerkelijk kunnen realiseren. Wie weet horen we dan ook wel snel wat de reactie van Disney is.

Bron: Jon M. Chu

Lees meer over: Kelly Marie Tran, Jon M Chu, Rose Tico, Star Wars The Rise of Skywalker, Star Wars The Last Jedi

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in