'Jon Favreau is als 'Star Wars'-bedenker George Lucas'

'Favreau is als 'Star Wars'-bedenker George Lucas'

Disney's CEO heeft veel vertrouwen in The Mandalorian-kopman.

Bram de Groot, 27 december 2019 om 20:42

De eerste live action Star Wars-serie The Mandalorian is een groot succes voor Disney+. Komende jaren kunnen we dus meer van dit soort series verwachten. Een van de belangrijkste namen achter The Mandalorian is Jon Favreau.
Volgens Bob Iger, CEO van The Walt Disney Company, is Favreau een goed verhalenverteller en kan dit goed combineren met innovatieve technologie, net als George Lucas. "Ik kan geen beter iemand bedenken die dat heeft gedaan dan George Lucas. Hij gebruikte de technologie om een beter verhaal te vertellen," aldus Iger tijdens The Star Wars Show. "En dat is wat we zagen in 1977, toen we de eerste Star Wars-film te zien kregen."

Net als Jon Favreau
Ook gaf Iger aan "veel vertrouwen" te hebben in Jon Favreau, die voor Disney al de Marvel-films Iron Man en Iron Man 2 en de sprookjesfilms The Jungle Book en The Lion King opleverde.

Lees ook: Is er een connectie tussen 'The Mandalorian' en 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

"We hebben veel vertrouwen in Jon. Zowel als verhalenverteller, maar ook als verhalenverteller zoals George dat deed," zei Iger. "We hebben dat gezien in Jungle Book, die ik op zoveel verschillende manieren fantastisch vond. Dat hebben we ook gezien in Lion King, wat op veel manieren een doorbraak was."

"En toen Jon het idee van een Star Wars-serie presenteerde, begrepen we meteen dat we niet alleen een geweldige verhalenverteller hadden. Maar ook dat hij een verhalenverteller zou zijn die onontgonnen terrein zou verkennen om via de technologie geweldige verhalen te kunnen vertellen die fris aanvoelen, belangrijk voelen, groots aanvoelen. En verhalen die mensen naar nieuwe plaatsen brengen en nieuwe ervaringen bieden. Zo was het voor ons een heel gemakkelijke beslissing," rondde Iger af.

Lees ook: Vermakelijk grapje over [...] in 'The Mandalorian'!

Bron: The Star Wars Show

Lees meer over: Star Wars, Walt Disney, Jon Favreau, Iron Man, Pedro Pascal, The Mandalorian, Nick Nolte, The Rise of Skywalker, Jon Favreau, George Lucas

Populair nieuws