De schokkende twist van 'The Mandalorian' uitgelegd

De schokkende twist van The Mandalorian uitgelegd

Let op, bevat spoilers!

Jim Pedd, 28 december 2019 om 17:38

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het einde van Star Wars-serie The Mandalorian bevat een interessante twist. In de finale zien we, helemaal aan het eind, Moff Gideon neerstorten met een TIE Fighter. Vervolgens komt uit het wrak tevoorschijn met behulp van een wel heel opvallend wapen: een zwart lichtzwaard. Wat het is, leggen we je in dit artikel uit.
Het Darksaber is een oeroud wapen van de Mandalorians. Zij maakten het in hun strijd tegen onderdrukkers die gebruik maken van de Force. Het zwarte lemmet wordt omringd door een witte gloeiende streep, en de punt van het zwaard is licht gekromd.

Lees ook: Huh? Pedro Pascal is niet altijd 'The Mandalorian'

Belangrijke rol
Het wapen heeft een belangrijke rol in de clone Wars, waarin de Death Watch er gebruik van maakt. Zij hebben ook hetzelfde symbool als de Mandalorians die onze vriend Din Djarin redden en hem opleiden tot een echte Mandalorian. De laatste keer dat we het Darksaber zagen was in de serie Rebels. Toen gebruikte Sabine Wren het wapen.

Lees ook: 'The Mandalorian's Baby Yoda heeft een naam!

Maar vervolgens gaf zij het aan Bo Katan, zodat hij alle clans van Mandalore kon verenigen en vrede naar de regio kon brengen. Gideon noemt vervolgens in de serie de val van Mandalore de Night of a Thousand Tears, het moment waarop het Keizerrijk de Mandalorians nagenoeg uitroeit en ondergronds dwingt. Hij lijkt het dan tijdens die nacht gestolen te hebben.

Bron: CB

Lees meer over: The Mandalorian, Twist, Disney Plus, Star Wars

Populair nieuws