search
Landen vragen Netflix om zeer controversiële serie 'Messiah' niet te lanceren
Series / Nieuws

Landen vragen Netflix om zeer controversiële serie 'Messiah' niet te lanceren

Vooral Jordanië is sterk gekant tegen de komst van de reeks...

Morgen, woensdag 1 januari 2020 verschijnt de nieuwe serie Messiah wereldwijd op Netflix... althans dat zou zo moeten zijn. Verschillende landen hebben ondertussen echter een verzoek ingediend bij de streamingdienst om de reeks te weren van haar platform.

Het was al eerder bekend dat heel wat landen en organisaties de komst van Messiah op Netflix niet zagen zitten. Nu hebben enkele van deze partijen de daad bij het woord gevoegd. Onder meer Jordanië heeft bekend gemaakt dat het Netflix officieel heeft verzocht om de reeks niet uit te zenden. Dit verzoek zou zijn gericht door de koninklijke filmcommissie van het land. Officieel zou het verzoek gestaafd worden door "mogelijke religieuze gevolgen".

"Op het ogenblik dat het ons duidelijk is geworden wat de inhoud is van deze nieuwe serie heeft de commissie officieel aan Netflix gevraagd om de reeks niet uit te zenden in Jordanië", aldus de verklaring welke is terug te vinden op de website van de commissie.

In Jordanië opgenomen
Dat de lokroep van Jordanië het luidst klinkt van alle landen om de serie niet uit te zenden is niet zo vreemd. De serie werd namelijk in Jordanië opgenomen. De reeks vertelt het verhaal van een mysterieuze man welke wordt gevolgd door een CIA-agente. Het is haar taak om te achterhalen of hij echt is wie hij claimt te zijn of dat het gaat om een oplichter welke als enige doel heeft om de wereldorde te verstoren.

Ondertussen heeft Netflix gereageerd door te stellen dat de reeks is gebaseerd op fictie en zich dus niet richt op een specifieke religie. Het is dan ook helemaal niet van plan om ze van haar platform te weren. Jordanië van haar kant heeft inmiddels laten weten dat ze de regels met betrekking tot het opnemen van series en films in haar land aanzienlijk strenger wil maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen