search

Ons nieuws van woensdag 1 januari 2020

Disney+ onthult dat Marvel-serie 'WandaVision' dit jaar verschijnt!
Series / Nieuws

Disney+ onthult dat Marvel-serie 'WandaVision' dit jaar verschijnt!

Naast Falcon ook WandaVision dit jaar op Disney+.

In 2020 gaat Disney+ verder met het verrijken van de beschikbare content bestaande uit films en series. De nieuwe streamingdienst heeft nu een video onthuld waarin een vooruitblik te zien is op wat er dit nieuwe jaar online wordt gezet!

Naast de bekende blockbusters en heel wat Disney+ Original Series, onthult de video ook dat niet alleen de Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier in 2020 online komt, maar ook WandaVision. En dit is natuurlijk leuk om te horen voor de fans. Check hieronder de video 'What's Coming to Disney+ in 2020':



Twee van de acht Marvel-series
Er verschijnen dus twee Marvel-series in 2020 wat zomaar zou kunnen betekenen dat in 2021 er nog meer verschijnen. Naast The Falcon and the Winter Soldier en WandaVision kondigde Marvel Studios ook de live action-series Loki, Hawkeye, Ms. Marvel, She-Hulk, Moon Knight en de animatieserie What if...? aan. Mogelijk verschijnen deze zes series allemaal in 2021.

De helden Wanda Maximof en Vision worden gespeeld door de acteurs Elizabeth Olsen en Paul Bettany en hen zag je al in verschillende films in het Marvel Cinematic Universe.

Lees ook: Na S.H.I.E.L.D. nu ook S.W.O.R.D. in Marvel-wereld via 'WandaVision'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner reageert op kritiek 'The Witcher'
Series / Nieuws

Showrunner reageert op kritiek 'The Witcher'

Eindelijk meer duidelijkheid over bepaalde keuzes.

Zoals bij elke verfilming, weet ook The Witcher van Netflix de nodige kritiek te oogsten bij fans. Het is een verfilming van de boeken van Andrzej Sapkowski, met behoorlijk wat andere manieren om de verhalen van Geralt of Rivia, Yennefer en Ciri te combineren.

Veel van de serie komt linea recta uit de boeken, maar showrunner Lauren Schmidt Hissrich heeft wel hier en daar vrijheden genomen. Op sociale media ging ze in op de kritieken van fans, die in sommige gevallen ook niet blij zijn met de serie. Zo vinden ze dat Brokilon beter behandeld had kunnen worden.

Lees ook: De verwarrende tijdlijn van 'The Witcher' ontrafeld!

Snellere introductie
Het commentaar is vooral dat de verhalen van de boeken The Last Wish en Sword of Destiny iets te veel aan elkaar gelinkt zijn, waardoor bepaalde diepgang mist. Maar dat was nodig, zodat de twee personages elkaar konden ontmoeten dit seizoen. Anders had het verhaal van Ciri pas in het tweede seizoen verteld kunnen worden.

Lees ook: Zeer grove fout 'The Witcher' net op tijd ontdekt

Dat kon dan weer niet, aangezien ze zo belangrijk is voor het verhaal. Kortom: het kon niet anders. Lees hieronder de volledige uitleg!
<
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ wordt massaal opgezegd na einde 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Disney+ wordt massaal opgezegd na einde 'The Mandalorian'

Originele content op Disney+ voorlopig gering.

Op 12 november startte Disney+ en de succesvolle eerste live action Star Wars-serie The Mandalorian. Ondertussen staan de acht goed ontvangen afleveringen op de streamingdienst en vele hebben deze ook al gezien.

Het gevolg is dat er nu heel veel mensen hun Disney+ account opzeggen. Op Twitter en andere social media laten mensen weten voorlopig hun abonnement stil te zetten totdat er weer nieuwe content verschijnt.

Lees ook: Vijf opvallende cameo's in 'The Mandalorian'

Wanneer komt er nieuwe content online?
Los van wat doorgaans op kinderen en families gerichte films en andere producties verschijnt de eerste grote serie pas in augustus 2020. Dan debuteert namelijk de grootse Marvel-serie The Falcon and the Winter Solider. Ben je niet zo van Marvel, dan moet je nog een paar maanden wachten op het tweede seizoen van The Mandalorian.

Lees ook: Is er een connectie tussen 'The Mandalorian' en 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

Hieronder een flinke reeks online reacties van mensen die hun Disney+ account opzeggen.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Landen vragen Netflix om zeer controversiële serie 'Messiah' niet te lanceren
Series / Nieuws

Landen vragen Netflix om zeer controversiële serie 'Messiah' niet te lanceren

Vooral Jordanië is sterk gekant tegen de komst van de reeks...

Morgen, woensdag 1 januari 2020 verschijnt de nieuwe serie Messiah wereldwijd op Netflix... althans dat zou zo moeten zijn. Verschillende landen hebben ondertussen echter een verzoek ingediend bij de streamingdienst om de reeks te weren van haar platform.

Het was al eerder bekend dat heel wat landen en organisaties de komst van Messiah op Netflix niet zagen zitten. Nu hebben enkele van deze partijen de daad bij het woord gevoegd. Onder meer Jordanië heeft bekend gemaakt dat het Netflix officieel heeft verzocht om de reeks niet uit te zenden. Dit verzoek zou zijn gericht door de koninklijke filmcommissie van het land. Officieel zou het verzoek gestaafd worden door "mogelijke religieuze gevolgen".

"Op het ogenblik dat het ons duidelijk is geworden wat de inhoud is van deze nieuwe serie heeft de commissie officieel aan Netflix gevraagd om de reeks niet uit te zenden in Jordanië", aldus de verklaring welke is terug te vinden op de website van de commissie.

In Jordanië opgenomen
Dat de lokroep van Jordanië het luidst klinkt van alle landen om de serie niet uit te zenden is niet zo vreemd. De serie werd namelijk in Jordanië opgenomen. De reeks vertelt het verhaal van een mysterieuze man welke wordt gevolgd door een CIA-agente. Het is haar taak om te achterhalen of hij echt is wie hij claimt te zijn of dat het gaat om een oplichter welke als enige doel heeft om de wereldorde te verstoren.

Ondertussen heeft Netflix gereageerd door te stellen dat de reeks is gebaseerd op fictie en zich dus niet richt op een specifieke religie. Het is dan ook helemaal niet van plan om ze van haar platform te weren. Jordanië van haar kant heeft inmiddels laten weten dat ze de regels met betrekking tot het opnemen van series en films in haar land aanzienlijk strenger wil maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender' komt er sneller dan je denkt
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender' komt er sneller dan je denkt

Sneller dan we hadden verwacht!

Het is al heel wat jaren geleden sinds Avatar: The Last Airbender op televisie te zien was. De serie gaf zender Nickelodeon een heel nieuwe reputatie door de gelaagdheid van de serie. Jaren later kondigde Netflix een live-action versie aan, die sneller komt dan we misschien hadden verwacht.

Sterker nog, de productie van de serie begint begin 2020 al. Om precies te zijn, in februari 2020. Er zijn nog geen castleden aangekondigd, dus dat zal heel erg snel gaan gebeuren. De kans is, gezien deze startdatum, ook groot dat de serie nog in 2020 te zien is, en anders ergens begin 2021. Men neemt wel vaak de tijd voor dit soort fantasyseries.

Lees ook: Release 'Avatar: The Last Airbender' nog ver weg

Niet de eerste keer
Dat men de tijd neemt is ook heel belangrijk in dit geval. Eerder maakte M. Night Shyamalan een live-action versie. Die werd goed ontvangen als het aankomt op technische prestaties. Zo waren de visuele effecten mooi en de locaties geweldig. Maar het verhaal was flinterdun en de casting waardeloos.

Netflix gaat dat dus proberen te repareren en heeft daarvoor de bedenkers Michael DiMartino en Bryan Konietzko aan het werk gezet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel oude bekenden in promo 'Star Trek: Picard'!
Series / Video/clip/featurette

Veel oude bekenden in promo 'Star Trek: Picard'!

Jean-Luc, Seven of Nine, Will Riker en Deanne Troy!

Er keren heel wat oude bekenden terug in een nieuwe promo voor de serie Star Trek: Picard. Niet alleen zien we hoofdpersoon Jean-Luc, ook ontmoeten we wederom zijn Number One en Deanne Troy. En we zien Seven of Nine in een gave actiescène haar ding doen als voormalig Borg.

De serie van CBS All Access is het vervolg op de film Star Trek: Nemesis. In de tijd sinds die film zijn er veel dingen gebeurt en heeft Jean-Luc zich teruggetrokken op de wijngaard van de familie. Maar als een jonge vrouw zich bij hem meldt, besluit hij haar te helpen. En die terugkeer gaat niet zonder slag of stoot en zal Picard weer in strijd met de Borg brengen.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' is géén vervolg op 'The Next Generation'

Tweede seizoen
Picard krijgt ook al een tweede seizoen. CBS heeft dat namelijk zeer recent nog besteld. Waarschijnlijk is ook dat seizoen straks te streamen op Amazon Prime, net als de eerste reeks. Verder werkt men overigens ook hard aan een derde reeks van Star Trek: Discovery.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Black Hammer'-comic wordt groots serieuniversum
Series / Nieuws

'Black Hammer'-comic wordt groots serieuniversum

Legendary heeft grote plannen.

Jeff Lemire heeft het echt heel druk als comicmaker. Niet alleen werkt hij voor DC aan diverse comics, ook werkt hij aan Black Hammer, een serie die hij zelf bedacht door Dark Horse Comics. En hij werkt aan een verfilming van dat verhaal.

De hoop van Lemire is dat Legendary Television uiteindelijk een thuis vindt voor de serie. De vraag is nog altijd waar, maar volgens Lemire is men erg tevreden met de ontwikkelingen die nu plaatsvinden. "De ontwikkeling en het script gaan erg goed bij Legendary," aldus Lemire. "Ze ondersteunen mijn visie heel sterk en ik ben erg tevreden met het scenario voor e pilot."

Compleet universum
De serie draait om Abe Slam, een personage dat wat Lemire betreft gespeeld zou moeten worden door niemand minder dan Ron Perlman. Of dat ooit gebeurt is maar de vraag. Maar goed, een andere optie is volgens hem Famke Janssen voor de rol van Madame Dragonfly.

Hoe dan ook wordt het een grootse franchise. Legendary heeft namelijk de rechten op alle verhalen en personages gekocht. "Het is dus een heel ambitieuze verfilming."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Darth Maul terug in 'The Mandalorian'?
Series / Nieuws

Darth Maul terug in 'The Mandalorian'?

Laat het speculeren maar beginnen!

The Mandalorian eindigde vorig jaar net na Kerst en nu is het wachten op het tweede seizoen. We hoorden al dat daar waarschijnlijk een aantal bekenden in voorkomen, uit de Skywalker-sagas. Wie dat zijn is niet zeker, maar misschien keert Darth Maul terug.

Dat stelt de site Comic Book op basis van berichten op sociale media van Ray Park en Sam Witwer. Park speelde de rol in live-action film The Phantom Menace en Witwer was te horen in diverse series. Beiden refereren naar de franchise.

Lees ook: 'The Mandalorian' krijgt bezoek van meerdere Skywalker-personages

Terugkeer Darth Maul?
Allereerst de Insta-post van acteur Park.
Bekijk op instagram

En dan de quote van Witwer, die duidelijk refereert naar het einde van de serie. We zullen daar niet over schrijven wat het is, voor als je de finale van seizoen 1 nog niet gezien hebt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.