Heeft Netflix legendarische series als 'Friends' wel écht nodig?

Heeft Netflix series als 'Friends' wel écht nodig?

De reacties op het verdwijnen van Friends zijn wel degelijk sterk afwisselend...

Geoffrey Ketels, 6 januari 2020 om 10:14

Toen de hitserie Friends, toch één van de populairste series aller tijden van Netflix verdween kwam daar meteen een storm van kritiek op. Toch vallen er inmiddels ook andere reacties op te merken. Verschillende experts hebben misschien enigszins opvallend laten optekenen dat Netflix series zoals Friends eigenlijk helemaal niet nodig heeft.
Het kunnen aanbieden van een serie als Friends op je streamingplatform kost handenvol met geld. Netflix betaalde in het verleden jaarlijks zo'n slordige 26,5 miljoen euro om Friends op haar platform te houden. In december 2018 raakte bekend dat Netflix voor het verlengen van de rechten met één jaar plots 88 miljoen euro moest gaan betalen. In eerste instantie werd dit door de streamingdienst geweigerd, maar naar aanleiding van de vele negatieve reacties ging ze toch overstag.

Lees ook: Vertrek 'Friends' van Netflix leidt tot stroom van klachten

Geen verlies
Toen recent de reeks wel degelijk van het streamingplatform van Netflix verdween werd er in de pers gewag gemaakt van heel wat negatieve reacties. Dit klopt ook, maar tegelijkertijd vinden heel wat critics en ook abonnees het net een goede zaak dat Netflix geen verbazingwekkende bedragen meer moet betalen voor de rechten op de iconische reeks. Dat geld kunnen ze volgens heel wat gebruikers beter investeren in het produceren van nieuwe content.

Bovenstaande is nog niet alles. Ondanks het feit dat Friends dan wel niet meer op Netflix mag staan is de reeks zowel in Nederland als in België nog wel via andere kanalen te volgen. De afleveringen van de iconische reeks worden namelijk tot op vandaag nog altijd herhaald. Het is dus maar zeer de vraag of het verlies van Friends voor Netflix wel echt een verlies is.

Lees ook: Courteney Cox (Friends) reageert op vreemde identiteitsverwarring

Lees meer over: Friends, serie, Netflix

Informatie over de serie: Friends

Populair nieuws