search

Ons nieuws van maandag 6 januari 2020

Henry Cavills megasalaris voor 'The Witcher' onthuld
Series / Nieuws

Henry Cavills megasalaris voor 'The Witcher' onthuld

Wat kreeg de acteur betaald?

Acteur Henry Cavill heeft weinig te klagen als het op zijn salaris voor The Witcher aankomt. De acteur speelt in acht afleveringen de rol van Geralt of Rivia en zal dat waarschijnlijk nog wel een paar jaar mogen doen. En daar krijgt hij goed voor betaald.

Variety onthult dat Cavill de tiende best betaalde televisieacteur van 2019 is. Hij kreeg in totaal 3,2 miljoen dollar betaald voor zijn werk aan de serie. Dat komt dus neer op een nette 400.000 dollar per aflevering. Daarmee staat hij dus meteen hoog op de lijst als voormalig televisieacteur.

Lees ook: Henry Cavill raakte bijna blind door 'The Witcher'

Zeven seizoenen
Mogelijk mag Cavill ook nog best een tijdje van dit inkomen genieten. Netflix-showrunner Lauren Schmidt Hissrich zei laatst nog dat ze minstens zeven seizoenen door wil gaan. Tot daar is het verhaal in elk geval uitgewerkt door haar en haar collega's. Ze ziet het eerste seizoen ook meer als een prequel dan het echte begin.

Lees ook: Humor: Netflix zoekt een fulltime Witcher

We weten nu immers hoe hoofdpersonen Geralt, Yennefer en Ciri elkaar hebben leren kennen. Nu gaan we dus eindelijk zien wat zij voor elkaar kunnen betekenen en welke rol zij hebben in het verhaal van de wereld als geheel. Dat wordt nog wat!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek'-personage Spock krijgt bijzonder eerbetoon
Series / Nieuws

'Star Trek'-personage Spock krijgt bijzonder eerbetoon

Het personage krijgt een opmerkelijke eer.

We kennen Spock al dik vijftig jaar. De tweede man van James T. Kirk was een van de belangrijkste bemanningsleden van de USS Enterprise. Hij beleefde vele avonturen in de series en films die de afgelopen decennia verschenen rond Star Trek. Maar dit avontuur is wel heel apart.

Sinds kort heeft het Amerikaanse leger een eigen ruimteafdeling. De US Space Force heet als je de naam afkort echter niet USSF, maar noemt zichzelf SPOC. Een verwijzing naar ieders favoriete Vulcan.

De Space Force
De Space Force is door president Donald Trump opgericht en omschrijft zijn missie als het verdedigen van Amerikaanse belangen vanuit de ruimte. De legereenheid werkt als het Space Operations Command, kortom SPOC. Een mooie afkorting voor een legereenheid die zichzelf vernoemt naar een franchise die ooit begon met het idee van pacifisme.

Los van deze verwijzing naar Trek, is er overigens ook een serie in de maak rond de Space Force. Netflix werkt druk aan een komedie rond de mensen die eraan moeten werken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verwarrende tijdlijnen 'The Witcher' ontrafeld
Series / Nieuws

Verwarrende tijdlijnen 'The Witcher' ontrafeld

Meer context over de gave Netflix-serie!

Als je de tijdlijn van Netflix-serie The Witcher enigszins verwarrend vond, dan snappen we dat. Meerdere fans hadden er wel iets over te zeggen en we hebben als Serietotaal al eens geprobeerd de boel helder te krijgen. Want hoewel snel duidelijk is dat de verhaallijnen zich niet synchroon afspelen, is niet altijd helder hoe asynchroon het dan is.

Een fansite heeft op Twitter een eigen tijdlijn geplaatst. Die laat precies zien wanneer alles wat enigszins van belang is voor Geralt of Rivia, Yennefer en Ciri, zich af heeft gespeeld. Daarmee is er dus veel meer duidelijkheid over het verhaal van de Netflix-serie.

Lees ook: Stoere video toont spectaculaire stunts 'The Witcher'!

De Witcher
Deze boekverfilming is een van de meest populaire series van Netflix van het moment. De show draait om Geralt of Rivia, een Witcher, die voor geld op monaters jaagt. Maar als hij Yennefer, een machtige tovenares ontmoet, verandert zijn leven voor altijd. Vooral als hij op zoek moet naar de jonge prinses Ciri.

Hieronder zie je precies hoe zich dat allemaal afspeelt!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heeft Netflix legendarische series als 'Friends' wel écht nodig?
Series / Nieuws

Heeft Netflix legendarische series als 'Friends' wel écht nodig?

De reacties op het verdwijnen van Friends zijn wel degelijk sterk afwisselend...

Toen de hitserie Friends, toch één van de populairste series aller tijden van Netflix verdween kwam daar meteen een storm van kritiek op. Toch vallen er inmiddels ook andere reacties op te merken. Verschillende experts hebben misschien enigszins opvallend laten optekenen dat Netflix series zoals Friends eigenlijk helemaal niet nodig heeft.

Het kunnen aanbieden van een serie als Friends op je streamingplatform kost handenvol met geld. Netflix betaalde in het verleden jaarlijks zo'n slordige 26,5 miljoen euro om Friends op haar platform te houden. In december 2018 raakte bekend dat Netflix voor het verlengen van de rechten met één jaar plots 88 miljoen euro moest gaan betalen. In eerste instantie werd dit door de streamingdienst geweigerd, maar naar aanleiding van de vele negatieve reacties ging ze toch overstag.

Lees ook: Vertrek 'Friends' van Netflix leidt tot stroom van klachten

Geen verlies
Toen recent de reeks wel degelijk van het streamingplatform van Netflix verdween werd er in de pers gewag gemaakt van heel wat negatieve reacties. Dit klopt ook, maar tegelijkertijd vinden heel wat critics en ook abonnees het net een goede zaak dat Netflix geen verbazingwekkende bedragen meer moet betalen voor de rechten op de iconische reeks. Dat geld kunnen ze volgens heel wat gebruikers beter investeren in het produceren van nieuwe content.

Bovenstaande is nog niet alles. Ondanks het feit dat Friends dan wel niet meer op Netflix mag staan is de reeks zowel in Nederland als in België nog wel via andere kanalen te volgen. De afleveringen van de iconische reeks worden namelijk tot op vandaag nog altijd herhaald. Het is dus maar zeer de vraag of het verlies van Friends voor Netflix wel echt een verlies is.

Lees ook: Courteney Cox (Friends) reageert op vreemde identiteitsverwarring
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Data terug in promo 'Star Trek: Picard'!
Series / Video/clip/featurette

Data terug in promo 'Star Trek: Picard'!

Die hadden we al een tijd niet meer gezien.

CBS All Access heeft een nieuwe televisiespot vrijgegeven voor Star Trek: Picard. We zien heel wat verschillende clips in die spot en een daarvan toont ons niemand minder dan Data! Hij ziet er nu heel erg uit als in de TNG-films en dat is interessant nieuws.

Een van de shots lijkt overigens op een eerder beeld dat we van Data te zien kregen tijdens de San Diego Comic-Con. Maar er lijkt nu wel iets veranderd te zijn aan het beeld; het personage ziet er namelijk wat anders uit. Zonder verder omhaal, hieronder de spot!



Star Trek: Picard is vanaf 23 januari te zien op streamingdienst CBS All Access. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering in dit nieuwe avontuur van Jean-Luc Picard. De Starfleet-kapitein werkt als we hem zien niet meer voor Starfleet. Hij leeft nu een teruggetrokken bestaan op de familiewijngaard en maakt daar wijn. Maar aan alles komt een eind en zo dus ook aan zijn vredige bestaan.

Lees ook: Veel oude bekenden in promo 'Star Trek: Picard'!

Een jonge vrouw, met een connectie met de Borg, vraagt hem om hulp en dat doet Picard natuurlijk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Boosheid over einde Christmas Specials 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Boosheid over einde Christmas Specials 'Doctor Who'

David Tennant vindt het maar niets.

Jarenlang konden we elke kerst genieten van een speciale aflevering van BBC-hit Doctor Who. Dat is echter niet meer zo sinds 2017. Wel kregen we in 2019 een New Year's Day Special en dit jaar ging de eerste aflevering van het twaalfde seizoen in première op 1 januari.

De serie is dus gestopt met specials en dat is erg jammer. Nu blijkt dat niet alleen de fans dat erg jammer vinden. Ook acteur David Tennant, die de tiende Doctor speelde, vindt het maar niks. Hij en Matt Smith missen dat.

Lees ook: Fans 'Doctor Who' dolblij met nieuwe twist

Geen specials
Tijdens de Wales Comic Con verschenen Tennant en Smith op het toneel om te vertellen over hun tijd bij Doctor Who. Smith vertelde dat hij het alleen al geweldig zou vinden om enkel in Christmas-specials te zien te zijn, omdat het zo "magisch" is om tijdens de feestdagen op televisie te zien te zijn. Waarna Tenant een opmerking maakte dat die er niet meer zijn. "Waarom is dat zo, mensen?" vroeg hij daarna.

Lees ook: Gave cameo in eerste 'Doctor Who'-clip

Showrunner Chris Chibnall heeft dat overigens in 2018 uitgelegd. Volgens hem had de serie simpelweg geen ideeën meer voor een special met de kerst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Zeer controversiële 'Messiah'-serie is ongelofelijk saai"
Series / Nieuws

"Zeer controversiële 'Messiah'-serie is ongelofelijk saai"

De reeks blijkt helemaal niet te kunnen boeien tot aan het einde...

Er is reeds ongelofelijk veel inkt gevloeid over de nieuwe serie Messiah welke op Nieuwjaar op Netflix werd gelanceerd. Inmiddels heeft onder meer Jordanië beslist om de serie te bannen, maar ook de kritiek van de critics is er niet naast. De reeks blijkt volgens heel wat bronnen immers erg saai te zijn.

De serie Messiah is opgenomen in Jordanië en dat heeft blijkbaar kwaad bloed gezet bij de autoriteiten. In eerste instantie hadden ze Netflix nog verzocht om de reeks in Jordanië niet te lanceren, maar toen de streamingdienst daar geen gehoor aan wou geven heeft men er voor gekozen om de serie een ban op te leggen. Inmiddels zijn er op het internet ook menig aantal petities terug te vinden die Netflix willen dwingen om de reeks offline te halen. Tot dusver zonder succes.

Voorspelbaar
Ook vanuit de critics komt er echter steeds meer kritiek op de reeks. Onder meer op Forbes stond te lezen dat de serie de kijker niet blijft boeien. Eén van de recensenten gaf zelfs aan halverwege de reeks een paar keer de overstap te hebben gemaakt naar één of zelfs meerdere andere titels. Dat is natuurlijk niet meteen wat je verwacht van een thrillerserie die Messiah toch wel pretendeert te zijn. Of de kritiek daadwerkelijk terecht is moet iedereen voor zichzelf uitmaken.

Feit is en blijft wel dat Messiah vrij voorspelbaar is. Het merendeel van de kijkers zal dan ook al snel achterhalen wat de ware drijfveer is van het hoofdpersonage en ook het einde van de reeks laat zich al snel raden. Heb je Messiah nog niet gezien en wil je toch graag ontdekken waar alle controverse precies over gaat? Bekijk ze dan snel op Netflix! De onderstaande trailer geeft je alvast nog even een voorsmaakje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers BBC/Netflix-serie 'Dracula' behoorlijk ingestort
Series / Nieuws

Kijkcijfers BBC/Netflix-serie 'Dracula' behoorlijk ingestort

Heel sterk was het debuut niet.

BBC-serie Dracula werd enorm goed ontvangen door critici. Maar de serie zag kijkers als sneeuw voor de zon verdwijnen. Waar de serie in première ging met 3,6 miljoen kijkers, verloor men er 800.000 bij aflevering twee. Daarmee verdween dus 22% van het totale aantal kijkers.

Dat is erg teleurstellend, vooral omdat de vorige BBC-serie van makers Steven Moffat en Mark Gatiss, Sherlock, begon met maar liefst 7,5 miljoen kijkers. Dat is nu dus niet het geval en dat zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat er veel mensen ook achteraf kijken. De serie is namelijk ook te zien op de BBC iPlayer en sinds 4 januari wereldwijd op Netflix.

Lees ook: Nieuwe trailer BBC-serie 'Dracula'!

Drie delen
De driedelige serie is wel enorm goed ontvangen door critici. Op RottenTomatoes heeft 'ie een score van 83 procent. "Een heerlijke mix van horror en humor die moderne inzichten weer te balanceren met het geliefde nalatenschap van het personage. Dracula is een angstaanjagend grappige, maar soms ontrouwe, serie."

Lees ook: Nieuw op Netflix: de spannende horrorreeks 'Dracula'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populair lied uit 'The Witcher'-serie duikt op in videogame
Series / Nieuws

Populair lied uit 'The Witcher'-serie duikt op in videogame

'Toss a Coin to your Witcher' is duidelijk een lied dat blijft hangen!

Er zijn heel wat verschillende zaken die ons zullen doen herinneren aan het eerste seizoen van The Witcher. Het vele vrouwelijk schoon, de prachtige vechtscènes en... het nummer Toss a Coin to your Witcher!

In de reeks maken we al snel kennis met de vriendelijke bard welke beslist om Geralt of Rivia te volgen op zijn avonturen. Uit deze avonturen haalt de bard inspiratie voor de nummers die hij schrijft. Eén van deze nummers sloeg meteen aan bij het grote publiek en kan dan ook rekenen op een ongelofelijke populariteit. Het moet gezegd; Toss a Coin to your Witcher is inderdaad een leuk, ietwat sprookjesachtig aandoend nummer dat best in je hoofd blijft hangen.

Lees ook: Henry Cavill raakte bijna blind door 'The Witcher'

Videogame
Eerder raakte reeds bekend dat The Witcher 3: Wild Hunt terug kon rekenen op een aanzienlijke, hernieuwde interesse. Ook de voorgaande videogames uit de reeks zijn terug populair. Die populariteit heeft een modder genaamd Hubert Wiza er toe aangezet om het lied Toss a Coin to your Witcher uit de reeks in de videogame te verwerken. Het lied weerklinkt wanneer het personage van de bard op de tafel staat in een taverne. Het bewuste fragment is hieronder te bekijken.



Lees ook: Verschijnt 'The Witcher' seizoen 2 pas eind 2021?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.