Niets is meer veilig in 'Star Trek: Picard'

Niets is meer veilig in 'Star Trek: Picard'

De Federation blijkt minder betrouwbaar.

Jim Pedd, 10 januari 2020 om 09:38

Als Star Trek: Picard over krap twee weken in première gaat, speelt de serie zich af in een heel ander universum dan we tot nu toe kennen. De serie wordt geen trip down memory lane waarin we de bemanning van de Enterprise-D weer wat leuke avonturen zien beleven.
Dat vertelt acteur Patrick Stewart over de serie. Hij wilde enkel terugkeren als er iets nieuws te vertellen viel en daar is wel voor gezorgd. Tegenover Variety vertelt hij dat de wereld zoals we hem kennen van TNG echt niet meer bestaat. “Ik denk dat wat we proberen te zeggen, heel belangrijk is. De wereld van Next Generation bestaat niet meer. Het is anders. Niets is veilig.”

Lees ook: Romulan in 'Star Trek: Picard' onthuld

Heel anders
“We blijven natuurlijk wel trouw aan de visie van Gene Roddenberry, van hoe de toekomst eruit zou kunnen zien,” ging Stewart verder. “Op zekere wijze was de wereld van Next Generation te perfect en te beschermend. Het was de Enterprise. Het was een veilige wereld vol respect en communicatie en zorg en soms plezier.”

Lees ook: Veel oude bekenden in promo 'Star Trek: Picard'!

Dat is straks heel wat anders. “Misschien zijn Starfleet en de Federation niet zo betrouwbaar als we allemaal gedacht hadden.”

Bron: Variety

Lees meer over: Star Trek Picard, Patrick Stewart, CBS All Access

Populair nieuws