Baby Yoda uit 'The Mandalorian' kostte miljoenen om te maken

Baby Yoda kostte miljoenen om te maken

Ster uit The Mandalorian zag er gaaf uit en dit kostte miljoenen om te realiseren.

Bram de Groot, 15 januari 2020 om 15:05

Al in de eerste aflevering van The Mandalorian werd het nog steeds erg mysterieuze figuurtje Baby Yoda gepresenteerd. Ondanks dat we hem eigenlijk alleen The Child mogen noemen, kent iedereen hem ondertussen via zijn bijnaam. Nu blijkt dat het wezen aardig wat geld kostte om te maken.
In gesprek met Entertainment Weekly sprak acteur Adam Pally - te zien als één van de twee veel besproken Stormtroopers in de laatste aflevering - over Baby Yoda:

"Ik herinner me de eerste opname die ik deed toen ik hem sloeg en toen riepen ze gelijk 'Cut!' en Jon [Favreau], die op een monitor in zijn kantoor keek, kwam naar beneden en zei, 'ik wil je gewoon even laten weten dat dit de held Yoda is - de belangrijkste 'prop' die wordt gebruikt voor close-ups - en deze kost zeg maar 5 miljoen dollar. Dus hoewel ik wil dat je erop slaat, wil ik gewoon dat je dat weet. En de volgende drie opnames mistte ik met slaan doordat ik zo nerveus was."

Lees ook: Funko komt met heel veel 'Madalorian'-uitgaven; waaronder Baby Yoda!

Terug eind 2020!
Eind dit jaar keert Baby Yoda terug voor het tweede seizoen van The Mandalorian en dan krijgen we vast meer over zijn afkomst te weten!

Lees ook: Disney+ wordt massaal opgezegd na einde 'The Mandalorian'

Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: Star Wars, Walt Disney, Jon Favreau, Iron Man, Pedro Pascal, The Mandalorian, Nick Nolte, The Rise of Skywalker, Jon Favreau, George Lucas

Populair nieuws