search

Ons nieuws van woensdag 15 januari 2020

Nieuw op Netflix: 'The Blacklist' seizoen 6!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'The Blacklist' seizoen 6!

Fans hebben er meer dan een jaar op moeten wachten, maar het zesde seizoen staat vanaf 16 januari 2020 op Netflix!

Fans van de serie The Blacklist hebben ongeveer een jaar moeten wachten op het vervolg, maar aan dat wachten komt nu bijna een einde. Het zesde deel uit de reeks zal namelijk morgen, donderdag 16 januari 2020 te zien zijn op Netflix.

In de serie The Blacklist volgen we Raymond "Red" Reddington welke zich één van 's werelds meest gezochte criminelen mag noemen. Op een bepaalde dag kiest hij er voor om zich vrijwillig aan te geven op het hoofdkantoor van de FBI. Zijn motieven voor deze op het eerste zicht vreemde keuze? Omdat hij de FBI wil helpen om een groot aantal gevaarlijke terroristen evenals andere misdadigers op te pakken. Hij wil zijn diensten echter alleen maar aanbieden op één voorwaarde, namelijk dat hij al zijn verklaringen aflegt aan Elizabeth Keen, opvallend genoeg een FBI-profiler zonder ervaring...

Lees ook: Eerste blik op oude vlam Red in 'The Blacklist' seizoen 7

Uitstekende reviews
Het drama The Blacklist ging voor het eerst in première op 23 september 2013. Inmiddels is ze echter uitgegroeid tot een ongelofelijk populaire reeks welke op alle gespecialiseerde websites kan rekenen op uitstekende scores. Op de website IMDB is ze bijvoorbeeld goed voor een score van 8/10. Op de website Rotten Tomatoes geeft de Average Tomatometer een score weer van 91 procent terwijl de Average Audience Score een score aangeeft van 87 procent. Best indrukwekkende cijfers...

Ben jij ook al zo benieuwd naar wat het zesde seizoen van The Blacklist precies allemaal voor jou in petto zal hebben? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer! De reeks is verder vanaf morgen, woensdag 16 januari 2020 te bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook DC-serie 'Superman & Lois' officieel in Arrowverse!
Series / Nieuws

Ook DC-serie 'Superman & Lois' officieel in Arrowverse!

The CW heeft ondertussen vele superheldenseries en daar komt ook Superman & Lois bij! Het eerste seizoen is besteld.

Met Arrow, The Flash, Supergirl, Batwoman en Legends of Tomorrow is er al een groot Arrowverse opgezet door The CW. Daarnaast is er ook het wat meer losstaande Black Lightning. De zender gaat nu ook de serie Superman & Lois maken!

The CW heeft aangekondigd dat ze een compleet seizoen hebben besteld rond de personages Clark Kent / Superman en Lois Lane. In de serie zien we hoe ze omgaan met het feit dat ze ouders worden. De rollen worden gespeeld door respectievelijk Tyler Hoechlin en Bitsie Tulloch.

Eerder te zien in Arrowverse
Hoechlin debuteerde als Superman al in het tweede seizoen van de DC-serie Supergirl en Tulloch was al als Lois Lane te zien in Elseworlds, het cross-over event van vorig seizoen. De kans is groot dat het eerste seizoen start in oktober 2020.

Overigens bestaat de kans dat dan ook een serie verschijnt rond de Green Arrow en de Canaries. Deze zou dan Arrow opvolgen; de eerste serie in het Arrowverse dat wordt afgerond.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Highlander-acteur dood aangetroffen
Series / Celebrity

Highlander-acteur dood aangetroffen

Op 51-jarige leeftijd heeft Stan Kirsch, bekend van 'Highlander: The Series' een einde aan zijn leven gemaakt.

Acteur Stan Kirsch, vooral bekend als Richie Ryan in de Amerikaanse televisieserie Highlander: The Series is niet meer. De acteur werd op 11 januari 2020 dood aangetroffen in de badkamer van zijn woning.

Op het Facebookaccount van acteur Stan Kirsch verscheen een bericht welke begon met de treffende woorden; "Tragisch genoeg zijn wij op 11 januari onze geliefde Stan Kirsch verloren". Inmiddels heeft ook het verantwoordelijke team achter Highlander: The Series een eerbetoon op Facebook geplaatst. Daarin stond onder meer te lezen dat de reeks nooit zo ver had kunnen komen zonder Kirsch.

Zelfmoord
Kirsch kroop voor het eerst in de huid van Richie Ryan in het jaar 1992. In eerste instantie was Kirsch natuurlijk op en top acteur, maar daar bleef het niet bij. Op een zeker ogenblik besloot hij dan ook om zijn kans te wagen als regisseur en producent. Dit in het bijzonder voor de film Straight Eye: The Movie. In het jaar 2008 richtte Kirsch ook nog een eigen acteerstudio op genaamd 'Stan Kirsch Studios'.

Wat nu precies de aanleiding is geweest voor de zelfmoord van Stan Kirsch zullen we wellicht nooit weten. Feit is en blijft dat de wereld een geliefd acteur en mentor is verloren. Kirsch werd 51 jaar oud.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Baptiste in 'The Missing' spin-off is zeer succesvol! [Dvd]
Series / Blu-ray Review

Baptiste in 'The Missing' spin-off is zeer succesvol! [Dvd]

Acteur Tchéky Karyo kreeg met het personage Julien Baptiste een spin-off van \'The Missing\'.

Ontwikkeld door: Harry Williams en Jack Williams | Cast: Tchéky Karyo (Julien Baptiste), Tom Hollander (Edward Stratton), Jessica Raine (Genevieve Taylor), Trystan Gravelle (Greg), Anastasia Hille (Celia Baptiste), e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zender: BBC One

Dit is een opvallende uitgave. Op de hoes staat vermeldt dat het gaat om het derde seizoen van BBC-serie The Missing, maar deze wordt ook gezien als het eerste seizoen van de spin-off Baptiste. De serie draait namelijk vooral rond het personage Julien Baptiste van acteur Tchéky Karyo. Los van hem en zijn gezin zijn er enkel nieuwe personages in het seizoen te zien.

Hoe dan ook was het weer een succes voor de BCC. Er keken miljoenen mensen naar de zesdelige serie. Ook opvallend is dat de serie zich afspeelt in Amsterdam! Je zult dus heel wat herkenbare beelden voorbij zien komen. Onlangs bracht Dutch FilmWorks de serie uit als The Missing Seizoen 3, op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.In de serie verblijft Julien Baptiste in Amsterdam waar zijn dochter onlangs is bevallen. Hij loopt constant in hun weg en is rusteloos, maar wordt dan uitgenodigd voor een ontmoeting met een oude vlam, Martha Horchner, politiecommissaris in Amsterdam. Martha wil zijn hulp bij het opsporen van een vermist meisje, Natalie, de nicht van een Engelsman, Edward Stratton. Ze gelooft dat de zaak gelinkt is aan een Roemeense bende die aan sex trafficking doet. Het meisje moet dringend teruggevonden worden.Dvd: The Missing - Seizoen 3 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 6 x ca. 57 minuten | Release: december 2019 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8719372008560 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van The Missing seizoen drie zitten vastgeklikt in een dikke zwarte Dvd stackcase. In de case helaas geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen. De achterkant lijkt geen extra's te voorspellen; enkel de zes afleveringen.

Beeld & geluid
Dutch FilmWorks levert een basic, maar verder prima uitgave op met een nette Standard Definition-weergave. De kleur is bedoeld wat grauwig, maar behoudt de kleuren netjes. De diepte werking is ook fraai, maar het beeld laat wel de storende blokvorming zien. Al met al netjes, maar niet opvallend. Het geluid komt middels een 5.1 Dolby Digital geluidsspoor en deze doet het verder prima, met doorgaans wat standaard muzikale ondersteuning.

Extra's
Zoals gewoonlijk bij deze verhoudingsgewijs wat kleinere serie geen extra's. De liefhebber moet het doen met de zes afleveringen, verdeeld over twee schijven.

Baptiste - Seizoen 2
De kijkcijfers voor Baptiste seizoen één waren in het Verenigd Koninkrijk sterk en daarom werkt de BBC ondertussen aan een tweede seizoen. Waarschijnlijk zijn het showrunners Jack en Harry Williams die hieraan werken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix geeft 'Lucifer' een zeer bijzondere aflevering!
Series / Nieuws

Netflix geeft 'Lucifer' een zeer bijzondere aflevering!

Goed voorbeeld doet volgen! En dus krijgt ook Lucifer een musicalaflevering.

Nog maar één seizoen en dan is het verhaal van Lucifer Morningstar alweer voorbij. Maar niet voordat we de nodige lol hebben gehad. Netflix geeft de serie namelijk een musicalaflevering. Jawel, dat betekent een zingende Lucifer!

Het gaat om de tiende aflevering van Lucifer met de bijzondere naam Bloody Celestial Karaoke Jam. Volgens Entertainment Weekly is dit iets waar de showrunners en producenten al heel lang over nagedacht hebben. Alleen konden ze steeds maar niet de juiste invalshoek vinden het gedaan te krijgen. Tot nu dan.

Lees ook: In 'Lucifer' seizoen 5 gaan we eindelijk God ontmoeten!

Musicalaflevering
"We wilden echt een goede reden vinden binnen het verhaal waarom ze dansen en zingen," aldus de showrunners in een statement. "Het moest dus echt meer worden dan gewoon een stel zangers en dansers die je voorbij ziet komen. Het was uiteindelijk net een aflevering van Tetris om alles passend te krijgen, maar het is ons gelukt!"

Lees ook: De serie 'Lucifer' heeft een online record in 2019!

Er zijn nog geen details over deze tiende aflevering. Wel weten we dat hij anders wordt dan de vierde, die zich in 1940 afspeelt en twee dansnummers bevat. Kom maar op met die laatste reeks!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Baby Yoda uit 'The Mandalorian' kostte miljoenen om te maken
Series / Nieuws

Baby Yoda uit 'The Mandalorian' kostte miljoenen om te maken

Ster uit The Mandalorian zag er gaaf uit en dit kostte miljoenen om te realiseren.

Al in de eerste aflevering van The Mandalorian werd het nog steeds erg mysterieuze figuurtje Baby Yoda gepresenteerd. Ondanks dat we hem eigenlijk alleen The Child mogen noemen, kent iedereen hem ondertussen via zijn bijnaam. Nu blijkt dat het wezen aardig wat geld kostte om te maken.

In gesprek met Entertainment Weekly sprak acteur Adam Pally - te zien als één van de twee veel besproken Stormtroopers in de laatste aflevering - over Baby Yoda:

"Ik herinner me de eerste opname die ik deed toen ik hem sloeg en toen riepen ze gelijk 'Cut!' en Jon [Favreau], die op een monitor in zijn kantoor keek, kwam naar beneden en zei, 'ik wil je gewoon even laten weten dat dit de held Yoda is - de belangrijkste 'prop' die wordt gebruikt voor close-ups - en deze kost zeg maar 5 miljoen dollar. Dus hoewel ik wil dat je erop slaat, wil ik gewoon dat je dat weet. En de volgende drie opnames mistte ik met slaan doordat ik zo nerveus was."

Lees ook: Funko komt met heel veel 'Madalorian'-uitgaven; waaronder Baby Yoda!

Terug eind 2020!
Eind dit jaar keert Baby Yoda terug voor het tweede seizoen van The Mandalorian en dan krijgen we vast meer over zijn afkomst te weten!

Lees ook: Disney+ wordt massaal opgezegd na einde 'The Mandalorian'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Groen licht voor 'Jack Reacher'-serie: wie moet Tom Cruise vervangen?
Series / Nieuws

Groen licht voor 'Jack Reacher'-serie: wie moet Tom Cruise vervangen?

De serie die Amazon nu gaat maken moet volgens Lee Child een stuk getrouwer aan zijn boeken en het personage worden.

Deadline weet vandaag te melden dat Amazon Studios heeft bevestigd dat er officieel een serie komt over Jack Reacher. Reacher is het hoofdpersonage van de beroemde boekenreeks van auteur Lee Child. Tom Cruise speelde Reacher eerder in twee films over het personage.

Lees ook: Actieheld 'Jack Reacher' krijgt een eigen serie!

De scenario's van de serie zullen geschreven worden door Nick Santora (Scorpion, Prison Break). Santora zal tevens dienst doen als showrunner. Het eerste seizoen zal naar verluidt The Killing Floor, het allereerste boek over Reacher, als basis gebruiken.

Vertrouwen alom
Auteur Child was in het verleden aardig kritisch over de films die over Reacher werden gemaakt. Zo lijkt Cruise bij lange na niet op het boomlange, blonde personage uit de boeken.

Jack Reacher is een productie van Amazon Studios, Skydance Television en Paramount Television. Uitvoerend producenten zijn Child, Santora, Don Granger, Scott Sullivan en Christopher McQuarrie. Het is nog onbekend wanneer de serie te streamen zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de volledige cast van de 'Lord of the Rings'-serie!
Series / Nieuws

Dit is de volledige cast van de 'Lord of the Rings'-serie!

Amazon heeft dan eindelijk de cast van zijn Lord of the Rings onthuld.

In de loop van 2021 hoopt Amazon zijn Lord of the Rings serie in première te kunnen laten gaan. De serie wordt gebaseerd op het werk van J.R.R. Tolkien en heeft nu officieel een volledige cast. Amazon heeft althans bekend gemaakt wie er allemaal de hoofdrollen spelen.

Deze acteurs en actrices hebben straks de hoofdrollen in handen: Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Bidge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle,  Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman en Tyroe Muhafidin. Van hen is nog niet bekend welke rol zij krijgen in de show. Volgens de geruchten is Aramayo straks de heldhaftige Beldor en speelt Mawle de schurk Oren. Clark zou een jonge Galadriel spelen.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie zoekt 'lelijke mensen' om geld te besparen

Lord of the Rings
"Na een uitgebreide wereldwijde zoektocht, zijn we blij eindelijk te kunnen onthullen wie de eerste groep acteurs is met een rol in Amazons Lord of the Rings," aldus showrunners JD Payne en Patrick McKay in een statement. "Deze buitengewoon getalenteerde vrouwen en mannen zijn meer dan alleen onze acteurs: zij zijn de nieuwste leden van een alsmaar uitdijende creatieve familie die er alles aan doet om Midden-Aarde tot leven te brengen."

Lees ook: 'Lord of the Rings' verliest hoofdrolspeler

Waar de serie om gaat is niet bekend. We weten wel dat het geheel zich afspeelt in de Tweede Era, waar Lord of the Rings in de derde gesitueerd is. In 2021 te zien!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'The Witcher' seizoen 2 vertraagd is
Series / Nieuws

Waarom 'The Witcher' seizoen 2 vertraagd is

Het nieuwe seizoen laat nog behoorlijk lang op zich wachten.

Showrunner Lauren Schmidt Hissrich boekte groot succes met de eerste acht afleveringen van de Netflix-serie The Witcher. Alhoewel critici niet echt te spreken waren over de serie, waren fans dat wel. En dus bestelde Netflix snel een nieuw seizoen.

Alhoewel de productie binnenkort al begint, zal het nieuwe seizoen op zijn vroegst in 2021 te zien zijn. Eigenlijk had het eerder in première moeten gaan, maar volgens Hissrich is er bewust voor gekozen dat niet te doen. Het is het wachten waard, vindt ze.

Lees ook: Maken 'The Witcher' voor Netflix is moeilijk

Uitstel tot 2021
"Om eerlijk te zijn, is The Witcher een gigantische serie en duurt het heel lang om te maken. We realiseerden ons dat met het eerste seizoen, toen we druk waren met de post-productie. We willen ervoor zorgen dat iedereen in ons team de kans krijgt zijn werk zo goed mogelijk te doen. En dus hebben we uitgebreid de tijd genomen voor seizoen 2, zodat we niet alles op het laatste moment af hoeven te maken," legde Hissrich uit.

Lees ook: 'The Witcher' dumpt controversieel element voor tweede seizoen

Dus ja, we moeten even wat langer wachten, maar krijgen als het goed is daardoor juist een goede serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Natalie Dormer (Game of Thrones) in eerste trailer 'Penny Dreadful: City of Angels'
Series / Trailer

Natalie Dormer (Game of Thrones) in eerste trailer 'Penny Dreadful: City of Angels'

Na drie seizoenen 'Penny Dreadful' krijgen we nu een spinoff die de actie verplaatst naar Los Angeles.

Showtime heeft vandaag de eerste teaser vrijgegeven van Penny Dreadful-spinoff Penny Dreadful: City of Angeles. In de beelden krijgen we een eerste blik op Game of Thrones-veteraan Natalie Dormer als de demonische gedaanteverwisselaar Magda. Je kunt de teaser hieronder bekijken!

Lees ook: 'Game of Thrones'-actrice Natalie Dormer op eerste foto's 'Penny Dreadful: City of Angels'

De serie speelt zich af in het Los Angeles 1938, dat wordt opgeschrikt door een gruwelijke moord. Daarnaast belicht de serie onderwerpen als Mexicaans-Amerikaanse folklore, het Derde Rijk, het evangelie en bovennatuurlijke verschijnselen.

Een veelzijdige cast
De cast van Penny Dreadful: City of Angels bestaat naast Dormer uit namen als Daniel Zovatto, Kerry Bishé, Amy Madigan, Brent Spiner, Lin Shaye, Rory Kinnear, Piper Perabo, Adam Rodriguez, Thomas Kretschmann, Lorenza Izzo, Michael Gladis, Dominic Sherwood, Ethan Peck en Nathan Lane.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crisis on Infinite Earths-teaser hint naar terugkeer [...]
Series / Nieuws

Crisis on Infinite Earths-teaser hint naar terugkeer [...]

Een gave teaser!

Een nieuwe korte teaser hint naar de toekomst van een belangrijk personage in het Arrowverse. Straks als Crisis on Infinite Earths verder gaat, keert Oliver Queen terug (precies zoals de posters al lieten zien). Hij zal dan Spectre zijn, een ander wezen dan we tot nu toe zagen en dus niet langer de Green Arrow.

Daar werd al naar gehint in de voiceover van de serie rond Oliver en nu weten we het dus welzeker. De Spectre is een van de meest krachtige wezens in het DC-multiversum en is een entiteit die altijd verbonden is aan een menselijke gastheer. De Spectre moet het kwaad bestrijden en bond al de strijd aan met Darkseid, Parallax en Ares. In de comics draagt het personage verder vaak een groene cape, precies wat we zien in deze nieuwe spot.Het Arrowverse gaat volgende week verder met Crisis on Infinite Earths. Op één avond wordt de strijd tegen de Anti-Monitor afgerond en weten we hoe het DC-universum van The CW er uit komt te zien i de toekomst. Het wordt dus nog interessant de komende tijd!

Lees ook: Gave promo finale Crisis on Infinite Earths!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officieel: 'Star Trek: Picard' krijgt tweede seizoen!
Series / Nieuws

Officieel: 'Star Trek: Picard' krijgt tweede seizoen!

Het was al bekend, maar nog niet officieel.

We wisten het eigenlijk al zeker, maar nu is het ook officieel. De serie Star Trek: Picard krijgt een tweede seizoen. Dat heeft CBS All Access bekend gemaakt over de tweede Star Trek-serie die op dit moment te zien is. Fans kunnen zich dus op maken voor meer avonturen van Jean-Luc Picard.

Dat heeft CBS bekend gemaakt op Twitter. Meer details gaf men niet, al is er de mooie teaser: "het verhaal begint pas net". "De energie en opwinding rond de première van Star Trek: Picard is groter dan wat wij bij CBS All Access ooit hadden durven dromen," aldus uitvoerend vicepresident Julie McNamara. "We zijn blij aan te mogen kondigen dat er plannen zijn voor een tweede seizoen."

Lees ook: Waarom stopte Picard bij Starfleet?

Moeilijke toekomst
De serie speelt zich af na de gebeurtenissen van Star Trek: Nemesis. Picard heeft in de tussentijd geprobeerd de Romulans te redden, maar tevergeefs. Hun thuisplaneet werd verwoest en er kwamen vele miljoenen Romulans om het leven. Nu woont Picard, gedesillusioneerd, op de wijngaard van zijn familie.

Lees ook: Niets is meer veilig in 'Star Trek: Picard'

Maar als een jonge vrouw zich aandient en zijn hulp vraagt, besluit hij daar gehoor aan te geven en komt hij weer in actie. Het brengt Picard op een spannende missie, waarbij de Borg een belangrijke rol hebben. Vanaf 23 januari weer te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage keert toch terug voor 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Dit personage keert toch terug voor 'Stranger Things'

Let op: bevat spoilers!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix-serie Stranger Things gaat dit jaar nog verder met zijn vierde seizoen. Vandaag horen we een nieuw gerucht over de productie. Het schijnt dat er gefilmd wordt in een Litouwse gevangenis en dat die dienst zal doen als Russische legerbasis. En op die basis bevindt zich een zeker personage dat dood werd geacht.

Wellicht weet je het nog wel: aan het eind van het derde seizoen zien we dat Hopper zichzelf opoffert. Door hem wordt de Russische poort naar het Upside-Down, onder Hawkins, verwoest. Maar bij die ontploffing lijkt hij ook te sterven. Echter zien we aan het eind van de aflevering, na de credits, een moment waarop een stel Russen in een gevangenis loopt en refereert naar een Amerikaanse gevangene. Dat schijnt Hopper te zijn.

Lees ook: 'Stranger Things' seizoen 4 komt eerder dan verwacht!

Opnames begonnen
De opnames van het vierde seizoen van de serie zijn reeds begonnen. In dit seizoen verlaten we voor het eerst het dorpje Hawkins en zien we meer van de wereld. Ook schijnt dit al het laatste seizoen te zijn en leren we dus veel meer over de mysterieuze andere dimensie, over het Shadow Monster en de krachten van Eleven.

Lees ook: Speelt 'Stranger Things' seizoen 4 zich af in Rusland?

Dit seizoen is dit jaar nog te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.