Angelina Jolie gaat kinderen helpen met 'fake news'

Angelina Jolie leert kinderen over 'fake news'

Angelina Jolie gaat een nieuwe serie produceren voor de BBC waarin kinderen kritisch naar nieuws leren kijken.

Tom van der Krieke, 24 januari 2020 om 16:06

Angelina Jolie gaat een serie produceren over fake news. In de serie ‘BBC My World’ leert Jolie kinderen vanaf 13 jaar fake news te herkennen door ze te leren over de achtergronden van nieuws. Op deze manier leren de kinderen een eigen mening te vormen rondom nieuwswaardige zaken.
Presentators van de show worden Radzi Chinyanganya en Nomia Iqbal. In een van de afleveringen over videomanipulatie wordt Radzi ‘gedeepfaked’, terwijl Iqbal naar de Amazone afreist om daar de gevolgen van ontbossing te onderzoeken.

Wereldwijde educatie
De serie zal wekelijks uitgezonden worden door BBC World News. Een aflevering van BBC My World gaat een half uur duren. Directeur van BBC World News Jamie Angus vindt het heel belangrijk om dit programma te maken. Volgens hem is het heel belangrijk dat jongeren kritisch naar informatie leren kijken. Hierbij gaat het volgens hem niet alleen om de persoonlijke ontwikkeling van de jongere, maar ook om het voortbestaan van de globale democratie.

Angelina Jolie laat weten blij te zijn met de kans om kinderen over de hele wereld te helpen en met elkaar in verbinding te brengen. Dit gaat vast lukken omdat de serie in 42 verschillende talen zal worden uitgezonden en terug te kijken is via Youtube.

Lees meer over: Angelina Jolie, BBC, fake news

Populair nieuws