'Legends of Tomorrow': de mafste DC-serie [Blu-ray]

Een van de vele Arrowverse-series: nu te zien in de beste kwaliteit.

Bram de Groot, 27 januari 2020 06:00

Bedenker: Greg Berlanti, Andrew Kreisberg, Marc Guggenheim | Cast: Arthur Darvill (Rip Hunter/Gareeb), Victor Garber (Prof. Martin Stein/Firestorm), Wentworth Miller (Leonard Snart/Captain Cold), Dominic Purcell (Mick Rory/Heat Wave), Brandon Routh (Ray Palmer/The Atom) e.a. | Uitzending: 2016 - heden | Tv-zenders: The CW
Niet veel later na de succesvolle release van de serie Arrow verscheen The Fash, beide bekende DC-helden. Weer wat later debuteerde Legends of Tomorrow en dit team weet sinds 2016 nog steeds flink DC-fans te boeien. Deze maand startte seizoen 5, voorafgaand door een aflevering (deel 5) binnen de cross-over Crisis on Infinite Earths.

Warner Home Video brengst de verschillende series uit het Arrowverse bijna allemaal uit op Dvd en Blu-ray en recent verscheen seizoen 4 van Legends of Tomorrow.


In seizoen 4 sluiten Sara en haar team zich aan bij Ava Sharpe en het Tijdbureau om de laatste paar overgeblevenen anachronismen op te ruimen. Maar wanneer de legenden een fout maken met de tijd raakt de geschiedenis besmet met "Fugitives" – magische wezens uit mythen, sprookjes en legendes. Sara en Constantine wordt vergezeld door medelevende uitvinder Ray Palmer, heethoofd ex-vriend Mick Rory, rebelse totemdrager Zari, en diepbedroefde historicus – veranderde - superheld Nate als zij er op uit gaan om de wereld te redden - en hun nalatenschap. Het is het bekende plezier van de Legends tijdreizen door historische gebeurtenissen en beroemde figuren tegenkomen met een extra shot magie-gekte.Uitgave: Legends of Tomorrow - Seizoen 4 | Aantal discs 2 x Blu-ray | Speelduur: 16 x ca. 40 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Engels | Release: maart 2018 | EAN: 5051888246399 | Met dank aan:[/b] Warner Bros Home Entertainment

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave van het vierde seizoen van Legends of Tomorrow zitten vastgeklikt in een standaard keepkase, met daaromheen een insteekhoes. In de hoes staat de extra informatie, met per disc een opsomming van de titels van de afleveringen en het bonusmateriaal.

Beeld en geluid
Opvallend is dat de afleveringen van eerdere seizoenen werden verspreid over minimaal drie schijven. De zestien afleveringen van seizoen vier staan op slechts twee discs. En dat betekent dus dat er maar liefst acht afleveringen op één schijf staan gedrukt. Wat betekent dit voor de beeldkwaliteit?

Gelukkig niet al teveel. De beeldweergave is ruimschoots voldoende en steekt nog steeds met kop en schouders boven Dvd-kwaliteit uit. De scherpte doet vooral veel goed en de kleuren zijn fantastisch! Zo is de serie bedoeld om te zien. De geluidstrack is DTS-HD 5.1 en deze doet het goed. Hier en daar is het wel wat standaard, maar het geluid ondersteund de actie prima.

Bonusmateriaal
De extra's zijn wat beperkt, maar voor de fans vast voldoende om even aan te zetten na het zien van het seizoen. In Post Production Theater zie je hoe mensen vanuit de montage aantonen datze extra scènes nodig hebben. In het korte Legendary Storytelling wordt er stilgestaan bij de vele opvallende verhalen in seizoen 4. Ook zijn er verwijderde scènes en een video met bloopers te bekijken.

Seizoen 5 gestart
Na het afronden van Crisis on Infinite Earths startte het vijfde seizoen van Legends of Tomorrow. De kijkcijfers blijven gedurende de seizoenen iets zakken, maar het is voor Warner Bros. en DC waarschijnlijk belangrijk om het Arrowverse levend te houden. Het nieuwe seizoen zal bestaan uit 14 afleveringen.


Lees ook: Trailer DC-slotstuk 'Crisis on Infinite Earths'!

Lees meer over: Legends of Tomorrow, Seizoen 4, Greg Berlanti, Andrew Kreisberg, Marc Guggenheim, Arrow, The Flash, Supergirl

Informatie over de serie: Legends of Tomorrow

Populair nieuws