search
Deze series moest Netflix (tijdelijk) gedwongen verwijderen
Series / Nieuws

Deze series moest Netflix (tijdelijk) gedwongen verwijderen

Verschillende landen dienden bij Netflix reeds een verzoek in op één of meerdere series uit haar aanbod te schrappen...

Netflix heeft voor het eerst een zogenaamd 'Environmental Social Governance' verslag de wereld ingestuurd. In dit verslag staat onder meer te lezen welke overheden reeds bij de streamingdienst een verzoek hebben ingediend om bepaalde series of afleveringen uit haar aanbod te verwijderen.

Recent raakte nog bekend dat Jordanië een verzoek had ingediend bij streamingdienst Netflix om de serie Messiah uit haar aanbod te schrappen. De reeks is in het land opgenomen en zou volgens de overheid van Jordanië niet voldoen aan de eisen welke voorop werden gesteld. Het betreft hier lang niet de enige serie waar de nodige controverse rond is ontstaan. Tussen de andere reeksen zitten overigens ook enkele opvallende namen.

Singapore
Uit het verslag valt af te leiden dat in het bijzonder de Singapore Infocomm Media Development Authority door de jaren heen verschillende malen aan Netflix heeft gevraagd om een bepaalde reeks uit haar aanbod te schrappen. Het ging hierbij meer concreet om niet alleen Disjointed, maar ook om Cooking on High. Volgens de streamingdienst is het vooral opvallend dat de verzoeken eigenlijk nog maar enkele jaren geleden zijn begonnen. Daarna werd er eigenlijk nooit een dergelijk verzoek ontvangen.

Vorig jaar werd Netflix nog aangespoord om een aflevering te verwijderen uit Patriot Act met Hasan Minhaj. Dit verzoek kwam van Saudi-Arabië en was het gevolg van het feit dat er in de aflevering kritisch over het land werd gesproken. Ook andere landen zoals China en Rusland liggen steeds op de loer om potentieel kritische series of afleveringen te laten verbannen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen