'The Mandalorian' gebruikte oude shots van Star Wars

The Mandalorian gebruikte oude shots van Star Wars

De originele films zijn ook in deze serie van Disney+ te zien, op een wel heel aparte manier.

Jim Pedd, 10 februari 2020 om 06:00

Voor de serie The Mandalorian, gebruikte Disney mooie visuele effecten. Maar nu blijkt dat een deel daarvan gekopieerd is uit de eerste film in de franchise, A New Hope. Dat horen we vandaag via ILM VFX supervisor Richard Bluff.
The Mandalorian gebruikte fantastische visuele effecten. Daarvoor werd Stagecraft gebruikt, een techniek waarbij gigantische LED-schermen gebruikt worden als achtergrond, waardoor er heel echte omgevingen te zien lijken. ILM-supervisor Richard Bluff vertelde dat er elementen uit eerdere films gebruikt zijn.

Lees ook: Regisseur Taika Waititi weet de echte naam van Baby Yoda!

Oude beelden
“Er was zoveel gebruik gemaakt van praktische effecten voor de Star Wars-films, dat we daar echt wel gebruik van konden maken. Ik stond erop dat we geen volledig nieuwe Bantha zouden bouwen voor twee shots, maar stelde voor dat we de dailies van A New Hope zouden gebruiken. Ik wist dat ik een shotdesign zou kunnen bedenken waardoor we die Bantha’s wel konden gebruiken,” aldus Bluff.

Lees ook: Is Baby Yoda in 'The Mandalorian' familie van Yoda?

En dus zijn er heel veel oude shots gebruikt om de serie goedkoop goed te kunnen maken. Dit jaar nog verschijnt het tweede seizoen op Disney+.

Lees meer over: Disney Plus, The Mandalorian, Star Wars

Populair nieuws