search

Ons nieuws van maandag 10 februari 2020

'The Walking Dead' terug met engste én explosiefste afleveringen tot op heden
Series / Nieuws

'The Walking Dead' terug met engste én explosiefste afleveringen tot op heden

Eind deze maand gaat seizoen tien van The Walking Dead weer verder.

Nog twee weken en dan keert The Walking Dead terug op televisie. Op 23 februari zendt AMC de negende aflevering van seizoen tien uit. Volgens Comicbook.com worden de eerste twee afleveringen de engste én explosiefste afleveringen tot op heden.

Volgens de website is aflevering negen "Squeeze" een horrorfilm van 45 minuten, compleet met de benodigde schrik en schreeuw-scènes. De aflevering - afspelend in een grot - zou ook echt een explosief en hartverscheurend einde hebben. De makers gebruikten de film The Descent uit 2005 van regisseur Neil Marshall (Hellboy, 2019) als voorbeeld.

Lees ook: Alpha draait door in vervolg 'The Walking Dead'

Aflevering 10 als Halloween
De tiende aflevering "Stalker" volgt een week later en deze is geregisseerd door TWD-debutant Bronwen Hughes (Breaking Bad, Better Call Saul). De aflevering wordt door Comicbook.com omschreven als een soort Halloween waarin de helden zichzelf moeten beschermen tegen een onbekende dreiging van buiten de muren van Alexandria.

Lees ook: Wat te verwachten van terugkeer 'The Walking Dead'?

In deze tiende aflevering zouden heel veel slachtoffers vallen en uiteraard spelen de Whisperer en hun leider Alpha (Samantha Morton) hierbij belangrijke rollen. Op 24 februari debuteert aflevering negen op FOX.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Tilly terug voor 'Child's Play'-serie 'Chucky'
Series / Nieuws

Jennifer Tilly terug voor 'Child's Play'-serie 'Chucky'

Jennifer Tilly vult de rol in van Tiffany, de vrouw van Chucky.

Verleden jaar verscheen de moderne remake Child's Play in de bioscoop en deze nam grotendeels afstand van wat we eerder in de franchise zagen. Op televisie gaat de reeks echter gewoon door, met de tv-serie Chucky.

In 1998 verscheen de vierde film in de reeks met de titel Bride of Chucky, daarin zagen we hoe het personage Tiffany Valentine, gespeeld door actrice Jennifer Tilly, veranderde in een vrouwelijke versie van Chucky. Vervolgens was ze (als pop) te zien in Seed of Chucky (2004), Curse of Chucky (2013) en Cult of Chucky (2017).

Ook in tv-serie Chucky
Tegenover Page Six zei Tilly het volgende over haar mogelijke aandeel in de serie: "Ik ben zo opgewonden. Chucky is mij heel erg dierbaar. Over de hele wereld, overal waar ik naartoe ga, stap ik uit een vliegtuig in een land waarvan ik niet eens wist dat het bestond, en ze kennen één woord, 'Chucky', en ze willen gelijk een knuffel," aldus Tilly.

"Don Mancini, die Chucky 30 jaar geleden creëerde, is de auteur van deze serie, dus het is de originele Chucky. Mancini's partner is Nick Antosca die bekend is van Channel Zero, een gewoon huiveringwekkende bloemlezing van horrorverhalen. Iemand fluisterde mij in dat ik er deel van ga uitmaken," aldus de bevestigende Tilly.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Vampire Diaries' ster speelt vampier in seizoen 1 'Batwoman'
Series / Nieuws

'The Vampire Diaries' ster speelt vampier in seizoen 1 'Batwoman'

De cast van Batwoman heeft er met deze voormalige 'The Vampire Diaries' ster alvast weer een toppertje bij...

Goed nieuws voor fans van The Vampire Diaries! In de dertiende aflevering van de nieuwe serie Batwoman zullen zij namelijk een bekend gezicht zien verschijnen. Een voormalige ster uit The Vampire Diaries speelt namelijk terug een vampier in deze nieuwe serie!

Kayla Ewell, in The Vampire Diaries beter bekend als Vicki Donovan heeft een rol te pakken in de reeks Batwoman. Het gaat hierbij overigens niet zomaar om eender welke rol. Voor deze serie kruipt Ewell namelijk terug in de huid van een vampier! In The Vampire Diaries was Ewell jammer genoeg één van de eerste hoofdpersonages welke werd gedood.

Lees ook: 'The Vampire Diaries'-ster Paul Wesley regisseert 'Batwoman'-aflevering

Nocturna
Ondanks het feit dat The Vampire Diaries Ewell echt op de kaart heeft gezet als actrice heeft ze inmiddels ook reeds heel wat andere rollen gespeeld. Zo was ze bijvoorbeeld te zien in de reeks Roswell en verscheen ze ook in New Mexico. Wat Batwoman betreft maakt de actrice haar opwachting in de dertiende aflevering. Deze staat gepland om te verschijnen op 23 februari. In de reeks zal Ewell het personage Nocturna spelen.

Inmiddels verscheen er op de Instagram van de actrice ook reeds een eerste foto van het personage. Deze is hieronder te bekijken.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Resident Evil' wijkt heel erg af van de games
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Resident Evil' wijkt heel erg af van de games

We hebben een onthullende synopsis te pakken van de serie die Netflix ons snel zal brengen.

Het lijkt erop dat we al de plotsynsopis hebben van de aankomende Resident Evil-serie van Netflix. Vandaag horen we namelijk via Bloody Disgusting hoe deze eruit ziet. En dat wijst op een best interessante serie, die heel erg af gaat wijken van de games.

De synopsis luidt als volgt:
In de stad Clearfield, Maryland, wonen mensen al lang in de schaudw van drie ogenschijnlijk niet aan elkaar verbonden entiteiten: Umbrella Corporation, het intussen gesloten Greenwood Asylum en de federale hoofdstad, Washington. Nu, zesentwintig jaar na de ontdekking van het T-Virus, beginnen de eerste geheimen die door het trio bewaard zijn, zich te onthullen, met de eerste tekenen van de epidemie.
Als de synopsis klopt, dan wijkt de serie alleen al af van de games in het feit dat de boel begint in een andere stad van Spencer Mansion.

Lees ook: Netflix-serie 'Resident Evil' krijgt 8 afleveringen

In de spellen was het namelijk zo dat het virus daar begon, om vervolgens verspreid te worden naar Raccoon City, waar geïnfecteerde ratten ervoor zorgden dat de watervoorraad besmet raakte.

Lees ook: 'Resident Evil'-serie van Netflix gaat afwijken van het canon

De serie!
De serie is in elk geval op komst bij Netflix en krijgt een acht afleveringen tellend eerste seizoen. Daarin zien we naar het schijnt Billie en Jade Wesker, die afstammen van Albert Wesker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George Lucas keert terug voor een Star Wars-serie
Series / Nieuws

George Lucas keert terug voor een Star Wars-serie

Hij gaat meewerken aan een serie rond Cassian Andor, die straks op Disney+ te zien moet zijn.

George Lucas keert terug naar de franchise waar hij ooit het startschot voor gaf. De regisseur zou meewerken aan Disney+-serie Cassian Andor. Die wordt nu gemaakt door Disney+, waar Lucas dan straks niet alleen als uitvoerend producent bij actief zal zijn, maar ook als schrijver.

Dat horen we op een aantal verschillende plekken, waar verteld wordt dat Lucas actief betrokken is bij de serie. Hij helpt mee met Tony Gilroy, die ook aan de scenario's schijnt te werken. Dat doet Gilroy nadat hij eerder hielp bij de heropnames van de film Rogue One: A Star Wars Story, waar deze film inspiratie uit haalt.

Lees ook: Draait Star Wars-serie 'Cassian Andor' om een kind?

Cassian Andor
Het is nog niet bekend in hoeverre George Lucas echt gaat bijdragen aan het project. Wel kunnen we er vanuit gaan dat Lucas in elk geval actief mee gaat werken aan het verhaal van de show. De bedoeling is dat deze echt kijkt naar de onderwereld van het Star Wars-universum, iets waar Lucas eerder al naar wilde kijken met de serie Star Wars: Underworld.

Lees ook: Eerste details 'Star Wars: Rogue One'-serie

In deze serie zullen we zien dat Cassian Andor het opneemt tegen het Keizerrijk. We krijgen het begin van die strijd te zien, want het eind kennen we helaas al.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lady Sif terug voor MCU-serie 'Loki'?
Series / Nieuws

Lady Sif terug voor MCU-serie 'Loki'?

Het lijkt erop dat er nog een oude bekende terugkeert in Marvel-serie Loki!

De Warriors Three kwam om het leven in Marvel-film Thor: Ragnarok. Lady Sif werd echter niet geslachtofferd, maar door Loki verbannen toen hij deed alsof hij Odin was. Althans, dat was de reden die we in het MCU kregen. In werkelijkheid had actrice Jaimie Alexander het te druk met haar werk aan ABC-serie Blindspot.

Nu hoopt Alexander echter terug te keren. De actrice hintte ernaar dat er een rolletje voor haar is weggelegd in Loki. "Ja, ooit kon ik dat doen, en ik denk dat in de toekomst weer te mogen, dus hopelijk kan ik het nog," vertelde ze toen een fan haar vroeg of ze nog goed kan paardrijden met een zwaard in haar hand. "Waar ik nu aan werk? Ik zou willen dat ik je dat kon vertellen, maar dan zou ik waarschijnlijk niet meer bestaan."

Lees ook: Owen Wilson gecast in Marvels 'Loki'!

Marvels Loki
De kans is hiermee groot dat Alexander terugkeert in de serie Loki. Daarin volgen we de 2012-versie van Loki die aan het eind van Avengers: Endgame nog altijd in de wereld rondliep. Hij verdween met de Tesseract en ondernam diversde avonturen.

Lees ook: Werk aan Marvel-serie 'Loki' nu officieel begonnen!

Daar gaan we de komende tijd natuurlijk heel wat meer over horen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix zet punt achter nog eens twee series
Series / Nieuws

Netflix zet punt achter nog eens twee series

Het gaat hard daar achter de schermen! Nu zijn er nog eens twee series gecancelled.

Netflix zet regelmatig een punt achter een serie. Zo ook achter Franse Originals. Recent werd al de horrorserie Marianna na één seizoen stopgezet. En nu blijken er nog eens twee gecancelled te zijn. Het gaat om Mortel en Osmosis.

Dat de series gecancelled zouden worden, zat er al dik aan te komen.
Osmosis: Osmosis draaide om de nabije toekomst. Daarin neemt een datingapp toegang tot je brein, om vervolgens je ideale soulmate te vinden.
Mortel: gaat over een groepje tieners dat een deal sluit met een mysterieuze geest. Daardoor krijgen ze superkrachten, die hen helpen bij de zoektocht naar een moordenaar.
Maar helaas wisten de twee series niet te bekoren en werden ze ook niet heel goed bekeken. Osmosis staat overigens al negen maanden op Netflix en Mortel nu een kleine drie maanden. Dat er sinds die tijd geen nieuws over kwam, duidde er al op dat men niet zeker was van een vernieuwing en dat de kans hierop redelijk klein zou zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series moest Netflix (tijdelijk) gedwongen verwijderen
Series / Nieuws

Deze series moest Netflix (tijdelijk) gedwongen verwijderen

Verschillende landen dienden bij Netflix reeds een verzoek in op één of meerdere series uit haar aanbod te schrappen...

Netflix heeft voor het eerst een zogenaamd 'Environmental Social Governance' verslag de wereld ingestuurd. In dit verslag staat onder meer te lezen welke overheden reeds bij de streamingdienst een verzoek hebben ingediend om bepaalde series of afleveringen uit haar aanbod te verwijderen.

Recent raakte nog bekend dat Jordanië een verzoek had ingediend bij streamingdienst Netflix om de serie Messiah uit haar aanbod te schrappen. De reeks is in het land opgenomen en zou volgens de overheid van Jordanië niet voldoen aan de eisen welke voorop werden gesteld. Het betreft hier lang niet de enige serie waar de nodige controverse rond is ontstaan. Tussen de andere reeksen zitten overigens ook enkele opvallende namen.

Singapore
Uit het verslag valt af te leiden dat in het bijzonder de Singapore Infocomm Media Development Authority door de jaren heen verschillende malen aan Netflix heeft gevraagd om een bepaalde reeks uit haar aanbod te schrappen. Het ging hierbij meer concreet om niet alleen Disjointed, maar ook om Cooking on High. Volgens de streamingdienst is het vooral opvallend dat de verzoeken eigenlijk nog maar enkele jaren geleden zijn begonnen. Daarna werd er eigenlijk nooit een dergelijk verzoek ontvangen.

Vorig jaar werd Netflix nog aangespoord om een aflevering te verwijderen uit Patriot Act met Hasan Minhaj. Dit verzoek kwam van Saudi-Arabië en was het gevolg van het feit dat er in de aflevering kritisch over het land werd gesproken. Ook andere landen zoals China en Rusland liggen steeds op de loer om potentieel kritische series of afleveringen te laten verbannen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' gebruikte oude shots van Star Wars
Series / Nieuws

'The Mandalorian' gebruikte oude shots van Star Wars

De originele films zijn ook in deze serie van Disney+ te zien, op een wel heel aparte manier.

Voor de serie The Mandalorian, gebruikte Disney mooie visuele effecten. Maar nu blijkt dat een deel daarvan gekopieerd is uit de eerste film in de franchise, A New Hope. Dat horen we vandaag via ILM VFX supervisor Richard Bluff.

The Mandalorian gebruikte fantastische visuele effecten. Daarvoor werd Stagecraft gebruikt, een techniek waarbij gigantische LED-schermen gebruikt worden als achtergrond, waardoor er heel echte omgevingen te zien lijken. ILM-supervisor Richard Bluff vertelde dat er elementen uit eerdere films gebruikt zijn.

Lees ook: Regisseur Taika Waititi weet de echte naam van Baby Yoda!

Oude beelden
"Er was zoveel gebruik gemaakt van praktische effecten voor de Star Wars-films, dat we daar echt wel gebruik van konden maken. Ik stond erop dat we geen volledig nieuwe Bantha zouden bouwen voor twee shots, maar stelde voor dat we de dailies van A New Hope zouden gebruiken. Ik wist dat ik een shotdesign zou kunnen bedenken waardoor we die Bantha's wel konden gebruiken," aldus Bluff.

Lees ook: Is Baby Yoda in 'The Mandalorian' familie van Yoda?

En dus zijn er heel veel oude shots gebruikt om de serie goedkoop goed te kunnen maken. Dit jaar nog verschijnt het tweede seizoen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.