search
Tv-serie op Dvd: Rechercheur Ria (Seizoen 1)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Rechercheur Ria (Seizoen 1)

De succesvolle 'moeder in moordzaken' hield het een seizoen uit.

Co-Bedenker/regie: Johan Nijenhuis | Cast: Ellen Pieters (Ria van Spall), Manuel Broekman (Martin Beer), Victor Löw (Martin van Spall), Birgit Schuurman (Lydia Groen), David Lucieer (Sytse Alkema), e.a. | Uitzending serie: 2014 | Tv-release: 16 april 2014 (SBS6)

Na het redelijke succes van de tv-series Dokter Tinus en Danni Lowinski startte SBS6 een paar maanden geleden met Rechercheur Ria, een dramaserie met Ellen Pieters (Ik ook van jou, 2013 en Zeg 'ns AAA, 2009) in de hoofdrol en aanvullende rollen van onder meer Victor Löw en Birgit Schuurman. De serie werd deels getrokken door de bekende Nederlandse regisseur Johan Nijenhuis - bekend van succesfilms als Verliefd op Ibiza, Toscaanse Bruiloft -, die ook enkele afleveringen regisseerde. Er verschenen uiteindelijk acht episodes.

De cijfers waren in het begin redelijk netjes met 844.000 kijkers. Dit waren er net aan meer dan het eerder genoemde Danni Lowinski trok tijdens de seizoensafsluiting. Dit succes werd echter niet doorgezet, aangezien bij de laatste aflevering de helft over was. Just Bridge bracht de serie onlangs uit op een dubbel disc Dvd-uitgave.

Seizoen 1
Ria is een ogenschijnlijk gewone vrouw, waardoor zij door haar omgeving en voornamelijk door sluwe criminelen, wordt onderschat en hierdoor zaak na zaak weet op te lossen. Het leven van Ria is ingewikkeld. Ze ligt sinds een paar maanden in scheiding met haar man Jaap. Bijkomstige moeilijkheid is dat haar ex ook nog eens haar collega bij de recherche is. Sinds de scheiding probeert Ria haar leven als alleenstaande moeder weer op de rit te krijgen. Maar dat is niet eenvoudig als je bedenkt dat ze twee kinderen op moet voeden en daarnaast haar werk niet los kan laten. Ria's collega Martin probeert haar daar waar mogelijk te ondersteunen, dit in tegenstelling tot rechercheur Lydia. Deze dame leeft voor de feiten en cijfers. Ze irriteert zich dan ook mateloos aan Ria en haar onconventionele manier van werken.Dvd: Rechercheur Ria - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: geen | Extra's: geen | EAN: 8711983962934 | Release: juli 2014 | Met dank aan: Just Bridge

Deze dubbel disc Dvd-uitgave van het eerste serie Rechercheur Ria bestaat uit een dikke Dvd-keepkase met daarin de twee Dvd-schijven. Om de keepkase zit een vergelijkbare sleeve. Er wordt nergens info geboden over de afzonderlijke afleveringen. De beeldkwaliteit is netjes en prima scherp voor een Dvd-uitgave. Ook de kleuren doen mooi aan. De geluidstrack doet uiteraard zijn werk, en gelukkig is het een 5.1 track.

Geen extra's
De schijven bevatten geen extra's. Daarom hieronder een video waarin we Yolanthe zien repeteren voor haar rol. Uiteraard de beste extra ooit gemaakt...Conclusie: Duidelijk een uitgave voor de fans van Ria.
'Rechercheur Ria, moeder in moordzaken.' Zo luidt de subtitel van deze Nederlandse tv-serie. Je moet het maar verzinnen. Ondanks de inspanningen van Johan Nijenhuis - de man verandert eenmaal het nodige in goud - is de serie geen succes geworden. Onlangs werd bekend dat SBS6 geen heil ziet in een tweede seizoen, waardoor Ellen Pieters en haar collega's weer op zoek mogen gaan naar een nieuwe uitdaging.

De dvd-verzamelbox van de eerste en enige seizoen van Rechercheur Ria is basic. De twee schijven bevatten elk vier afleveringen en er zijn geen extra's te ontdekken. Hieronder de eerste aflevering, gewoon te bekijken op YouTube of de website van SBS6:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen