search

Ons nieuws van zondag 27 juli 2014

SDCC: Verrassingen in nieuwe trailer 'Gotham'
Series / Trailer

SDCC: Verrassingen in nieuwe trailer 'Gotham'

Beelden hebben veel verstopte 'easter eggs'.



FOX heeft een nieuwe trailer onthuld van hun Warner Bros./DC Comics superheldenserie Gotham. In de nieuwe beelden zien we onder meer hoe Bruce Wayne (David Mazouz) zijn eerste stappen zetten om Batman te worden. Ook wordt Arkham Aylum benoemd, zien we een onbekend personage en zien we mogelijk hoe Oswald Cobblepot (Robin Lord Taylor) verandert in The Penguin.

De complete eerste aflevering, geregisseerd door Danny Cannon (Nikita, CSI), werd gisteren getoond op Comic Con en op 22 september gaat de serie van start op de Amerikaanse zender FOX.

Zie jij in bovenstaande trailer nog andere verrassingen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SDCC: Speciale Warner Bros. logo's voor 'Gotham', 'Arrow', 'The Flash' en 'Constantine'
Series / Video/clip/featurette

SDCC: Speciale Warner Bros. logo's voor 'Gotham', 'Arrow', 'The Flash' en 'Constantine'

Elke WB/DC Comics-serie krijgt een eigen uniek logo!

Als afsluiting van Comic Con trakteerde Warner Bros. het aanwezige publiek op de eerste afleveringen van The Flash en Gotham. Ook werden er beelden getoond uit de pilot van Constantine en was er een sneak peek van het derde seizoen van Arrow. Als een soort van bonus onthulde Warner Bros. ook vier speciaal ontworpen logo's van de televisietak van de studio en DC Comics. Deze zijn te zien voorafgaand aan de afzonderlijke afleveringen van de superheldenseries.

Eerder tijdens Comic Con verscheen een fraaie teaser van The Flash en de trailer van het derde seizoen van Arrow.









Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bruce Campbell is Ash in de nieuwe 'Evil Dead' tv-serie!
Series / Nieuws

Bruce Campbell is Ash in de nieuwe 'Evil Dead' tv-serie!

Uitermate goed nieuws voor fans van de cultfranchise.

Het bericht over een nieuwe Evil Dead tv-serie is nog niet eens opgedroogd of we krijgen alweer een nieuwe ontwikkeling toegeworpen. Gisteren maakte Sam Raimi bekend dat hij samen met z'n broer Ted Raimi en Bruce Campbell aan de slag gaat met een nieuwe show gebaseerd op zijn horrorfranchise. Een dag later meldt Campbell via Twitter terloops dat het de bedoeling is dat hijzelf de hoofdrol zal gaan spelen, wat betekent dat de enige echte Ash dus weer de ster zal gaan worden.

Raimi en Campbell werken al geruime tijd aan een script dat moet uitmonden in Evil Dead IV of Army Of Darkness 2. Het lijkt er nu op dat hun inspanningen zijn omgeslagen naar een tv-serie. De sequel-plannen rond de goed ontvangen remake/reboot/sequel Evil Dead uit 2013 lijken hiermee nu ook verder weg dan ooit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SDCC: Trailer vierde seizoen 'Once upon a Time'
Series / Trailer

SDCC: Trailer vierde seizoen 'Once upon a Time'

Met de introductie van Elsa, bekend uit Disney's animatiefilm 'Frozen.'



ABC heeft tijdens San Diego Comic Con bovenstaande trailer van het vierde seizoen van hitserie Once Upon a Time vrijgegeven. In dit seizoen worden drie personages uit Disney's animatiefilm Frozen (2013) geïntroduceerd. De belangrijkste daarvan, Elsa (Georgina Haig), maakt ook al haar opwachting in deze promo. De overige twee personages, Anna en Kristoff, worden gespeeld door respectievelijk Elizabeth Lail en Scott Michael Foster.

Seizoen 4 gaat op 28 september van start.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Dvd: Rechercheur Ria (Seizoen 1)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Rechercheur Ria (Seizoen 1)

De succesvolle 'moeder in moordzaken' hield het een seizoen uit.

Co-Bedenker/regie: Johan Nijenhuis | Cast: Ellen Pieters (Ria van Spall), Manuel Broekman (Martin Beer), Victor Löw (Martin van Spall), Birgit Schuurman (Lydia Groen), David Lucieer (Sytse Alkema), e.a. | Uitzending serie: 2014 | Tv-release: 16 april 2014 (SBS6)

Na het redelijke succes van de tv-series Dokter Tinus en Danni Lowinski startte SBS6 een paar maanden geleden met Rechercheur Ria, een dramaserie met Ellen Pieters (Ik ook van jou, 2013 en Zeg 'ns AAA, 2009) in de hoofdrol en aanvullende rollen van onder meer Victor Löw en Birgit Schuurman. De serie werd deels getrokken door de bekende Nederlandse regisseur Johan Nijenhuis - bekend van succesfilms als Verliefd op Ibiza, Toscaanse Bruiloft -, die ook enkele afleveringen regisseerde. Er verschenen uiteindelijk acht episodes.

De cijfers waren in het begin redelijk netjes met 844.000 kijkers. Dit waren er net aan meer dan het eerder genoemde Danni Lowinski trok tijdens de seizoensafsluiting. Dit succes werd echter niet doorgezet, aangezien bij de laatste aflevering de helft over was. Just Bridge bracht de serie onlangs uit op een dubbel disc Dvd-uitgave.

Seizoen 1
Ria is een ogenschijnlijk gewone vrouw, waardoor zij door haar omgeving en voornamelijk door sluwe criminelen, wordt onderschat en hierdoor zaak na zaak weet op te lossen. Het leven van Ria is ingewikkeld. Ze ligt sinds een paar maanden in scheiding met haar man Jaap. Bijkomstige moeilijkheid is dat haar ex ook nog eens haar collega bij de recherche is. Sinds de scheiding probeert Ria haar leven als alleenstaande moeder weer op de rit te krijgen. Maar dat is niet eenvoudig als je bedenkt dat ze twee kinderen op moet voeden en daarnaast haar werk niet los kan laten. Ria's collega Martin probeert haar daar waar mogelijk te ondersteunen, dit in tegenstelling tot rechercheur Lydia. Deze dame leeft voor de feiten en cijfers. Ze irriteert zich dan ook mateloos aan Ria en haar onconventionele manier van werken.



Dvd: Rechercheur Ria - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: geen | Extra's: geen | EAN: 8711983962934 | Release: juli 2014 | Met dank aan: Just Bridge

Deze dubbel disc Dvd-uitgave van het eerste serie Rechercheur Ria bestaat uit een dikke Dvd-keepkase met daarin de twee Dvd-schijven. Om de keepkase zit een vergelijkbare sleeve. Er wordt nergens info geboden over de afzonderlijke afleveringen. De beeldkwaliteit is netjes en prima scherp voor een Dvd-uitgave. Ook de kleuren doen mooi aan. De geluidstrack doet uiteraard zijn werk, en gelukkig is het een 5.1 track.

Geen extra's
De schijven bevatten geen extra's. Daarom hieronder een video waarin we Yolanthe zien repeteren voor haar rol. Uiteraard de beste extra ooit gemaakt...



Conclusie: Duidelijk een uitgave voor de fans van Ria.
'Rechercheur Ria, moeder in moordzaken.' Zo luidt de subtitel van deze Nederlandse tv-serie. Je moet het maar verzinnen. Ondanks de inspanningen van Johan Nijenhuis - de man verandert eenmaal het nodige in goud - is de serie geen succes geworden. Onlangs werd bekend dat SBS6 geen heil ziet in een tweede seizoen, waardoor Ellen Pieters en haar collega's weer op zoek mogen gaan naar een nieuwe uitdaging.

De dvd-verzamelbox van de eerste en enige seizoen van Rechercheur Ria is basic. De twee schijven bevatten elk vier afleveringen en er zijn geen extra's te ontdekken. Hieronder de eerste aflevering, gewoon te bekijken op YouTube of de website van SBS6:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SDCC: Personages 'American Horror Story: Freak Show' onthuld
Series / Nieuws

SDCC: Personages 'American Horror Story: Freak Show' onthuld

Het nieuwe monster belooft het engste monster tot op heden te zijn.



De cast en uitvoerend producent Tim Minear van American Horror Story: Coven waren gisteren aanwezig op Comic-Con en spraken daar over het vierde seizoen van American Horror Story, dat de subtitel Freak Show meekrijgt. De onthulling van de namen van de nieuwe personages bleek het meest interessante nieuws te zijn.

Minear liet weten dat we "het beste seizoen tot op heden" mogen verwachten: "Het is compleet anders dan de eerste drie seizoenen". Daarna onthulde de cast hun personages:

Emma Roberts speelt Maggie
Sarah Paulson speelt Bette and Dot Tattler
Jessica Lange speelt Elsa Mars
Michael Chiklis speelt Wendell del Tolito
Kathy Bates speelt Effil Darling, de ex-vrouw van Wendell del Tolito
Evan Peters speelt Jimmy Darling, de zoon van Wendell
Angela Bassett speeltplaying Desiree Dupre, de vrouw van Wendell

Het voornaamste monster wordt gespeeld door John Carroll Lynch en het is volgens Minear "het engste monster tot op heden".

De opnames voor de eerste aflevering van American Horror Story: Freak Show zitten er (deels) op en in oktober moet op de zender FX de aftrap plaatsvinden van de nieuwe reeks van dertien episodes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SDCC: Previews van 'Constantine' S1 én 'Arrow' S3 met Ra's Al Ghul!
Series / Video/clip/featurette

SDCC: Previews van 'Constantine' S1 én 'Arrow' S3 met Ra's Al Ghul!

Uiteraard met heel veel nieuwe beelden én Ra\'s Al Ghul!

Comic Con is ondertussen ten einde en in de laatste uren kreeg het publiek nog een verrassing. Warner Bros. toonde namelijk veel nieuwe beelden uit de vier DC Comics tv-series die komende periode van start gaan. Van FOX's Gotham en The CW's The Flash werden de complete pilots getoond en van NBC's Constantine en The CW's Arrow verschenen minutenlange previews.

In onderstaande preview van Constantine zien we het hoofdpersonage, gespeeld door Matt Ryan, en uiteraard de nodige andere personages. Naast veel beelden uit de pilot - die enkele weken geleden al online lekte - zijn er ook beelden te zien uit de verdere afleveringen.



De preview van Arrow is eigenlijk de trailer die we onlangs al voorbij zagen komen. Aan het einde krijgen we echter een indruk op de villain Ra's Al Ghul. Helaas is nog niet te zien wie de rol speelt. In de film Batman Begins (2005) speelde Liam Neeson de slechterik.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SDCC: Meer bruut geweld in eerste trailer 'Vikings' seizoen 3
Series / Trailer

SDCC: Meer bruut geweld in eerste trailer 'Vikings' seizoen 3

Ragnar focust zich ditmaal op het westen.



Bovenstaande eerste trailer van het derde seizoen van de serie Vikings is onthuld tijdens een speciale bijeenkomst op Comic Con. De serie wordt uitgezonden door History Channel en de voorgaande seizoenen wisten per aflevering ruim drie miljoen Noord-Amerikaanse kijkers te trekken.

Vikings focust zich op het personage Ragnar (Travis Fimmel), een rusteloze jonge krijger en familieman die er naar verlangd om de overzeese gebieden te ontdekken. In het nieuwe seizoen is hij een graaf, met meer kracht dan ooit tevoren, en zijn wens om naar het westen te varen en daar nieuw land te veroveren blijkt onblusbaar.

Het derde seizoen moet in 2015, waarschijnlijk in maart, debuteren op History Channel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen