Netflix moet nu ook 'Originals' verwijderen

Netflix gaat nu ook 'Originals' verwijderen

De streamingdienst plakte het label Netflix Original al op heel veel producties en raakt er nu ook een paar kwijt.

Bram de Groot, 20 februari 2020 om 17:34

Als je door de lijst met films en series surft op Netflix, dan kom je heel wat Netflix Originals tegen. Nu moet Netflix een aantal van deze Netflix Originals verwijderen en dit komt voor bepaalde mensen misschien als een verrassing.
Netflix produceert al jaren eigen films en series. Denk dan aan titels als The Witcher en Stranger Things. Maar Netflix heeft ook op veel tijdelijk aangekochte series het label "Originals" geplakt. Dit kan omdat Netflix daarmee al enige over de uitzendrechten beschikt in het bewuste land of regio.

Netflix Originals worden verwijderd
Nu blijkt dat Netflix een aantal van deze niet zelf geproduceerde Netflix Originals moet verwijderden, aangezien de rechten zijn verlopen of gaan verlopen. Zo werd recent al Happy Valley verwijderd. En dit zou ook kunnen gebeuren met andere BBC-producties. Denk dan aan de successerie Bodyguard. Dit is in onder meer Nederland een Original.

Ook Black Lightning van The CW, Titans van DC Universe, The Good Place van NBC zijn geen Netflix Originals series. Films als Shaft en Uncut Gems zijn ook niet gemaakt door Netflix. De kans bestaat dus dat deze Originals op den duur worden verwijderd.

Lees meer over: Netflix, Happy Valley, Stranger Things, The Witcher, Black Lightning, Titans

Informatie over de serie: Happy Valley

Populair nieuws