search

Ons nieuws van donderdag 20 februari 2020

Deze topseries komen in maart naar Netflix!
Series / Nieuws

Deze topseries komen in maart naar Netflix!

Bekijk gauw ons lijstje met nieuwe series die je straks allemaal kan streamen.

Er verschijnt zoals gebruikelijk weer veel nieuws op Netflix. Vandaag kunnen we je precies vertellen wat je de komende weken allemaal aan series mag verwachten. Van een nieuw seizoen van Riverdale, tot het tweede seizoen van Kingdom, tot The Letter for the King.

Netflix Original Series
Netflix komt met vijf echte Originals de komende maand. Dat zijn de volgende series:
Riverdale: seizoen 4 (5 maart): De avonturen van Archie, Jughead, Betty, Veronica en hun vrienden zijn nog lang niet voorbij en gaan verder met dit vierde seizoen. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering op Netflix.



Elite: seizoen 3 (13 maart): In de eerste twee seizoenen is er veel gebeurd. Zo werd Marina vermoord en hoorden we in seizoen 2 wie daar verantwoordelijk voor was. Daarnaast werd Samuel vermist en raakte Christian betrokken bij een zwaar ongeluk. Nu gaan we eindelijk meer horen!



Kingdom: seizoen 2 (13 maart): Netflix gaat verder met deze gave zombieserie. Joseon is een hel geworden en kroonprins Lee Chang moet er alles aan doen om het land te redden. Daarvoor gaat hij ver, heel ver.



The Letter for the King (20 maart): De jonge Tiuri moet een brief zien te bezorgen. Dat is een moeilijke opdracht, want het leidt hem door een gevaarlijk gebied waarbij hij zijn leven helemaal niet zeker is.



Ozark: seizoen 3 (27 maart): Het derde seizoen in deze serie rond de financieel adviseur die met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks vluchtte, in een poging te ontsnappen aan de dood. Hij moet er 500 miljoen dollar witwassen, anders wordt hij vermoord.



Netflix Original Documentary
Er komt één nieuw seizoen van een docu-serie online:
Dirty Money: seizoen 2 (11 maart): Van wurgleningen tot auto's waarmee gesjoemeld wordt in tests. Deze serie bekijkt voorbeelden van bedrog in de wereld van het grote geld.
Tiger King (20 maart): Deze serie draait om fokprogramma's voor grote katachtigen, die gerund worden in een bizarre onderwereld. Te gek om te geloven, wat je in deze docureeks te zien krijgt.


Nieuwe afleveringen
Vanaf 28 maart plaatst Netflix elke week een nieuwe aflevering van Suits.

Voor de kids
Voor kinderen komen er drie nieuwe series op Netflix te staan:
Go! Go! Cory Carson: seizoen 2 (1 maart)
Carmen Sandiego: To steal or not to steal (10 maart)
The Boss Baby: Back in Business (16 maart)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix lanceert trailer nieuwe 18e eeuwse misdaadserie 'Freud'!
Series / Nieuws

Netflix lanceert trailer nieuwe 18e eeuwse misdaadserie 'Freud'!

Fans van misdaadseries hebben weer een nieuwe titel om naar uit te kijken op Netflix!

Fans van misdaadseries hebben weer iets extra's om naar uit te kijken! Volgende maand verschijnt namelijk de nieuwe serie Freud op Netflix. De streamingdienst heeft alvast een eerste trailer de wereld ingestuurd.

In de serie Freud volgen we het doen en laten van de beroemde psycholoog Sigmund Freud. De reeks speelt zich af in de negentiende eeuw. Het is aan Freud om bijstand te verlenen bij een moordonderzoek. Zijn ultieme taak? Mee helpen om een meedogenloze seriemoordenaar te ontmaskeren.

23 maart 2020
De gloednieuwe misdaadserie Freud zal vanaf 23 maart 2020 te zien zijn op Netflix. Wil jij alvast graag een voorsmaakje krijgen van wat je nu precies allemaal van deze reeks kan verwachten? In dat geval kan je nu alvast even de spannende trailer te bekijken welke Netflix vandaag heeft gelanceerd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: topacteurs weigeren hoofdrollen in 'The Witcher' seizoen 2
Series / Nieuws

Gerucht: topacteurs weigeren hoofdrollen in 'The Witcher' seizoen 2

Er wordt gewerkt aan seizoen twee van The Witcher, maar het vinden van nieuwe namen lijkt wat lastig.

Waarschijnlijk hebben al miljoenen mensen het eerste seizoen van The Witcher gezien. Daarin is Henry Cavill als Geralt of Rivia de veruit grootste naam. Nu wordt er gewerkt aan seizoen twee.

In het nieuwe seizoen van The Witcher gaan veel nieuwe personages voorkomen en waarschijnlijk wil Netflix ook een aantal grote namen aantrekken. Deze week werd al duidelijk dat acteur Kristofer Hivju uit Game of Thrones mogelijk een rol heeft.

Grote sterren bij rol mogelijk geweigerd
Dit nieuwe bericht moet waarschijnlijk met een korreltje zout genomen worden, maar via @DanielRPK die wel vaker scoops heeft, wordt duidelijk dat grote namen als Michael Keaton (Spider-Man: Homecoming) en Mads Mikkelsen (Hannibal) een belangrijke nieuwe rol hebben geweigerd.

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster mogelijk in 'The Witcher' seizoen 2?

Het zou gaan om de rol van Vesemir, de mentor van Geralt. Ook Mark Hamill werd eerder in verband gebracht met de rol. Vermoedelijk verschijnt The Witcher 2 ergens in 2021 op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix moet nu ook 'Originals' verwijderen
Series / Nieuws

Netflix moet nu ook 'Originals' verwijderen

De streamingdienst plakte het label Netflix Original al op heel veel producties en raakt er nu ook een paar kwijt.

Als je door de lijst met films en series surft op Netflix, dan kom je heel wat Netflix Originals tegen. Nu moet Netflix een aantal van deze Netflix Originals verwijderen en dit komt voor bepaalde mensen misschien als een verrassing.

Netflix produceert al jaren eigen films en series. Denk dan aan titels als The Witcher en Stranger Things. Maar Netflix heeft ook op veel tijdelijk aangekochte series het label "Originals" geplakt. Dit kan omdat Netflix daarmee al enige over de uitzendrechten beschikt in het bewuste land of regio.

Netflix Originals worden verwijderd
Nu blijkt dat Netflix een aantal van deze niet zelf geproduceerde Netflix Originals moet verwijderden, aangezien de rechten zijn verlopen of gaan verlopen. Zo werd recent al Happy Valley verwijderd. En dit zou ook kunnen gebeuren met andere BBC-producties. Denk dan aan de successerie Bodyguard. Dit is in onder meer Nederland een Original.

Ook Black Lightning van The CW, Titans van DC Universe, The Good Place van NBC zijn geen Netflix Originals series. Films als Shaft en Uncut Gems zijn ook niet gemaakt door Netflix. De kans bestaat dus dat deze Originals op den duur worden verwijderd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk de eerste minuten 'The Walking Dead' seizoen 10b!
Series / Video/clip/featurette

Bekijk de eerste minuten 'The Walking Dead' seizoen 10b!

Heb je er zin in? De AMC-serie gaat zeer binnenkort weer verder.

Benieuwd naar de eerste minuten van The Walking Dead seizoen 10b? Nou, dan hoef je niet langer te wachten, want die hebben we voor je. AMC heeft de eerste minuut vrijgegeven en die laat zien wat we kunnen verwachten van het begin van wat een ontzettend spannend seizoen moet worden.

In deze eerste glimp zien we Carol en de anderen, omringd door Walkers in een erg duistere grot. Alpha, de leider van de Whisperers, kijkt vanaf boven neer op haar gevangenen. Carol, die natuurlijk geen fan van Alpoha is, begint te schreeuwen. Daarna verlaat Alpha de grot en draagt ze haar onderlingen op om vooral te zorgen dat haar gevangenen niet kunnen ontsnappen. Dat zal natuurlijk wel lukken, maar het gaat natuurlijk om de hoe-vraag.

Lees ook: Teaser 'The Walking Dead' hint op gruwelijk lot Michonne

Keiharde oorlog
Dit tiende seizoen barst een keiharde oorlog uit tussen de Whisperers aan de ene kant, en onze vrienden aan de andere kant. En dat gaat veel leuks brengen. Zo keert Maggie terug, draagt Negan een Whisperer-masker straks en zullen Eugene en Rosita zoenen. En we nemen helaas afscheid van Michonne, die na al die jaren vertrekt uit de serie.

Lees ook: 'The Walking Dead' scoort zeldzame rating voor seksuele content

Hoe het ook zal lopen, het wordt een spannend nieuw seizoen en de start ligt niet eens meer zo ver van ons vandaan. 23 februari is de eerstvolgende aflevering te zien!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire games 'Diablo' en 'Overwatch' krijgen eigen serie op Netflix!
Series / Nieuws

Populaire games 'Diablo' en 'Overwatch' krijgen eigen serie op Netflix!

Deze twee succesvolle games krijgen een eigen geanimeerde serie op Netflix.

De co-directeur van Blizzard, de studio achter succesvolle games als StarCraft en Warcraft, meldt dat twee van hun bekende games geadapteerd gaan worden door Netflix. Diablo en Overwatch zullen allebei de inspiratiebron zijn voor een geanimeerde serie op het streaming platform.

Netflix doet er alles aan om de nummer één streamingdienst wereldwijd te blijven. Een manier om dit voor elkaar te krijgen is mogelijk door middel van het adapteren van deze twee populaire games.

Game adaptaties
Toch is in het verleden gebleken dat het succesvol verfilmen van een game best heel lastig kan zijn. Er zijn erg veel dingen om aan te denken als je de fans van de game wilt behagen, daarom wordt er ook wel gesproken over een 'video game vloek' onder film en televisiemakers.

Voor nu is het echter goed om te weten dat Netflix graag meewerkt aan het creëren van een serie rond deze games. Of de adaptaties de torenhoge verwachtingen van de fans van deze games kunnen inlossen zal nog moeten blijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Daniel Radcliffe ontkent geruchten over Marvel-serie 'Moon Knight'
Series / Nieuws

Daniel Radcliffe ontkent geruchten over Marvel-serie 'Moon Knight'

De 'Harry Potter' acteur ontkent geruchten over 'Moon Knight', maar zegt in de toekomst wel oren te hebben naar een mogelijke rol in een franchise.

De Harry Potter ster Daniel Radcliffe heeft officieel laten weten dat hij niet te zien zal zijn in de Marvel-serie Moon Knight. Eerder kwam naar buiten dat Radcliffe serieus overwogen werd voor een rol in de toekomstige Disney+ serie.

Er zijn nog steeds maar weinig feiten bekend over de toekomstige Marvel-serie die geproduceerd wordt voor Disney+. Wel is al bekend dat Jeremy Slater, bedenker van The Umbrella Academy, aangesteld is als de hoofdschrijver.

Lees ook: Opnames nieuwe Marvel-serie 'Moon Knight' gaan snel van start

Moon Knight
Daarnaast kwam naar buiten dat de The Witcher scenarist Beau DeMayo ook mee gaat schrijven aan het project. Verder staat vast dat de serie deze zomer gaat beginnen met de productie.

Er is ondertussen nog geen enkel castingnieuws en het kan nog wel even duren voordat er wat officieel bekend gemaakt gaat worden. Er waren al wel langere tijd hardnekkige geruchten dat Radcliffe de hoofdrol zou gaan vertolken in de serie.

Lees ook: Marvel-serie 'Moon Knight' krijgt hulp van 'The Witcher'-scenarist

Toekomstige franchise Radcliffe?
Daniel Radcliffe laat nu officieel weten dat hij helemaal niet gevraagd is voor Moon Knight. In hetzelfde interview zegt de acteur dat hij best nog wel eens de stap naar een franchise zou willen maken, mits het een waanzinnig goed script is.

Na Harry Potter is het dus niet ondenkbaar dat we Radcliffe nog een keer in een franchise terug zullen zien. Dit zal dus niet in Moon Knight zijn, maar wie weet vinden we de acteur in de toekomst nog wel in het Marvel universum terug.

Lees ook: Nog een naam voor 'Moon Knight'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Paul Rudd en Will Ferrell krijgen hoofdrol in nieuwe serie 'The Shrink Next Door'
Series / Nieuws

Paul Rudd en Will Ferrell krijgen hoofdrol in nieuwe serie 'The Shrink Next Door'

Reünie van de twee 'Anchorman' acteurs in bizarre nieuwe komedie.

Will Ferrell en Paul Rudd zijn na Anchorman 2 eindelijk weer een keer samen te zien. De twee komische acteurs gaan samenwerken aan een serie met een bizar plot.

The Shrink Next Door is een donkere komedie waarin de vreemde relatie tussen psychiater Isaac "Ike" Herschkopf (Rudd) en zijn patiënt Martin "Marty" Markovitz (Ferrell) onderzocht wordt. Psychiater Ike neemt tijdens de relatie van de twee namelijk steeds meer van het leven van Marty over, waarbij Ike zelfs in het huis van Marty komt te wonen.

Podcast
Dit alles is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat eerder al te horen was in de gelijknamige podcast. In deze podcast werd deze bizarre relatie met alle scheve machtsverhoudingen al diep onderzocht.

De serie gaat geproduceerd worden door Media Rights Capital (MRC). Het is nog niet bekend op welk netwerk of streaming platform de serie uiteindelijk te zien zal zijn.

'Anchorman' duo
Het zal ongetwijfeld een plezier zijn om het komische duo Ferrell en Rudd weer samen te zien spelen in deze rollen. Paul Rudd is nu te zien in de goed ontvangen Netflix serie Living With Yourself.

Will Ferrell heeft naast zijn vele bekende filmrollen al eerdere televisie-ervaring met de zeven seizoenen die hij bij Saturday Night Live te zien is geweest. In mei komt er nog de film Eurovision met Will Ferrell in de hoofdrol naar Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
We hebben geluk met de release van 'The Mandalorian'!
Series / Nieuws

We hebben geluk met de release van 'The Mandalorian'!

Andere landen moeten meerdere weken wachten tot ze alles gezien hebben.

We boffen maar in Nederland. Hier ging Disney+ van start in november. Meteen konden we, gelijk met de Verenigde Staten, genieten van de serie The Mandalorian. We waren maar één van de drie landen op de hele wereld waar Disney+ meteen gelanceerd werd. Nu rolt men de boel echter langzaamaan breder uit. Maar in al die landen wordt de serie maar één aflevering per week geplaatst.

Kortom: Disney geeft mensen in heel wat landen dezelfde ervaring die wij gehad hebben. Elke week dus weer een nieuw hoofdstuk in het avontuur van Mando en Baby Yoda. Met als verschil dat mensen het plot nu al online kunnen vinden. Dat levert dus een wat aparte situatie op, daar de meeste fans niet zullen kunnen wachten op een nieuwe aflevering. Maar voor Disney is het geen gekke keuze; zo blijven mensen langer hangen bij de streamingdienst en houdt deze langer toegevoegde waarde.

Lees ook: Nieuw castlid voor tweede seizoen 'The Mandalorian'

The Mandalorian
De serie draait om een Mandalorian, die tijdens een missie een bijzonder kind aantreft. Een kind van 50 jaar oud, welteverstaan, en het doelwit van de maffia die aan het voormalige Keizerrijk gerelateerd is. In plaats van hem in te leveren bij zijn opdrachtgever, besluit Mando het kind te beschermen. Dat leidt tot een verschrikkelijk ingewikkelde situatie, waarbij zo'n beetje elke andere premiejager het op Mando en het kind voorzien heeft.

Lees ook: 'The Mandalorian' gebruikte oude shots van Star Wars

Nog voor de release, bestelde Disney trouwens al een tweede seizoen. Dat wordt net als het eerste gemaakt door Jon Favreau. Men is al druk bezig met de opnames en de release staat gepland in oktober.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'She-Hulk' volgt oorsprongsverhaal van de comics
Series / Nieuws

Marvel-serie 'She-Hulk' volgt oorsprongsverhaal van de comics

Een mooi begin voor deze serie die zich straks afspeelt in het MCU!

Marvel-serie She-Hulk zal naar het schijnt heel precies de comics gaan volgen. Het oorsprongsverhaal van Jennifer Walters wordt volgens de nieuwste geruchten bijna een-op-een verfilmd. De serie werd afgelopen zomer aangekondigd tijdens de D23-expo en nu krijgen we langzaamaan steeds meer details te horen.

We horen nu dat Marvel een actrice zoekt van tussen de 26 en 34 voor de hoofdrol. Zij zal inderdaad haar krachten krijgen via een bloedtransfusie, nadat ze neergeschoten wordt. Dat blijkt uit de casting call die gelekt is. En: ze is een toekomstig lid van de Avengers. Daarmee krijgt ze dus een gigantische rol in het MCU!

Lees ook: 'She-Hulk' komt er eerder dan we verwacht hadden

Wie is She-Hulk?
In de comics heet She-Hulk eigenlijk Jennifer Walters. Zij is het nichtje van Bruce Banner en is advocaat van beroep. In de comics verscheen ze voor het eerst in de jaren 1980, in Savage She-Hulk #1. Ze raakt gewond en om te genezen moet haar neef Bruce haar bloed doneren. Daardoor krijgt ze een milde versie van het Hulk-probleem. De afgelopen jaren was ze onder meer lid van de Avengers, A-Force en even zelfs de Fantastic Four.

Lees ook: Mark Ruffalo verwelkomt She-Hulk!

Tegelijk werd ze in de comics mettertijd sterker en is ze nu een van de meest krachtige Marvel-personages. Sterker nog, ze is bijna even sterk als Captain Marvel en de Scarlet Witch.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Superman & Lois'-serie wordt behoorlijk duister
Series / Nieuws

'Superman & Lois'-serie wordt behoorlijk duister

De serie van The CW ziet er eigenlijk een stuk minder vrolijk uit dan we hadden verwacht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het lijkt erop dat de serie die The CW maakt rond Superman and Lois, een duister tintje krijgt. De show krijgt sowieso een volledig eerste seizoen en draait straks om Clark en Lois Kent, die hun kinderen proberen op te voeden, met hun roerige leventje erbij. Nu horen we dat het begin behoorlijk zwaarmoedig kan worden.

Primetimer stelt dat de pilot als volgt begint (Lees alleen verder als je spoilers geen probleem vindt!):
Clark Kent zal in het begin van de serie een zware tijd hebben. Hij is zijn baan bij The Daily Planet kwijt. Morgan Edge, een Trump-achtige zakenman, heeft het blad overgenomen. Hij is niet geïnteresseerd in echte journalistiek en feiten en dat is de reden waarom hij Clark ontslagen heeft. Tegen die achtergrond wordt het alleen maar moeilijker voor Clark.

Lees ook: Waar gaat de nieuwe Superman-serie over?

Groot probleem
Clark al in de pilot namelijk dankzij zijn supergevoelige gehoor, horen dat zijn moeder hem vanuit Smallville roept. Eenmaal bij de boerderij, ligt Martha Kent daar dood, overleden aan een nog onbekende oorzaak. Clark zal dan op zoek gaan naar de reden en mogelijk is die verbonden aan de mysterieuze Stranger, een schurk die het voorzien heeft op de Man van Staal.

Lees ook: Ook DC-serie 'Superman & Lois' officieel in Arrowverse!

Of dit ook allemaal uitkomt, moeten we nog zien, maar dat wijst hoe dan ook op een veel duisterder en dramatischer verhaal dan we eigenlijk verwacht hadden. De serie, de nieuwste in het Arrowverse, komt er eind dit jaar nog.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met nieuw drugsdrama 'Painkiller' van de makers van 'Narcos'
Series / Nieuws

Netflix komt met nieuw drugsdrama 'Painkiller' van de makers van 'Narcos'

De serie krijgt de naam 'Painkiller' en draait om een heel andere drug!

Netflix heeft de maker van de serie Narcos groen licht gegeven om te beginnen met een nieuwe serie. Eric Newman mag een nieuwe serie maken en gaat dat doen rond een andere drug dan coke. De serie Painkiller wordt geregisseerd door Peter Berg en krijgt acht afleveringen.

De serie wordt geproduceerd door Newman, Berg en Alex Gibney. Centraal staat de opioïdencrisis en de serie haalt inspiratie uit het New Yorker-artikel van Patrick Radden, The Family That Built an Empire of Pain en Pain Killer: An Empire of Deceit and the Origins of America's Opioid Epidemic. Micah Fitzerman-Blue en Noah Harpster schrijven de afleveringen en zijn showrunners. Berg is tegelijk de regisseur van alle afleveringen.

Een tragedie
"Deze crisis was al decennia in de maak en een van de grootste publieke gezondheidsproblemen van onze tijd. In tegenstelling tot andere drugsproblemen, die geboren worden in het ondergrondse en smokkelaars, begon deze epidemie op een legale manier, via artsen, de regering en door een familiebedrijf dat miljarden verdiende met het geld van de burger," aldus Berg.

De serie is een vroeg stadium van ontwikkeling. Het kan dus nog even duren voordat deze er komt. Netflix heeft nog geen castleden op het oog en ook geen releasedatum geprikt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekende schurk terug in 'The Flash'
Series / Nieuws

Bekende schurk terug in 'The Flash'

Er is straks weer een bekende slechterik te zien in het Arrowverse!

The Flash is nu druk bezig met de productie van aflevering 18 van het zesde seizoen. Een fansite wist op setfoto's een oude bekende te spotten. De schurk Godspeed lijkt terug te keren in de The CW-serie.

Na Crisis on Infinite Earths is het nog niet gedaan met alle crossovers en terugkerende personages in het Arrowverse. The Flash krijgt dit zesde seizoen nog eens bezoek van Godspeed. Godspeed was twee seizoenen lang een schurk.

Lees ook: 'The Flash' krijgt groot nieuw mysterie

Nieuwe bekende
Ook Pied Piper, die lang een slechterik was, keert terug. Of hij dat nog is, is maar de vraag. Nadat Barry terug in de tijd reisde en wat subtiele veranderingen aanbracht, werd een bondgenoot van Team Flash. Nu lijkt het erop dat hij The Flash weer gewoon gaat helpen, ook na de reset die het Arrowverse heeft meegemaakt in Crisis.

Lees ook: Wally West terug voor cruciale aflevering 'The Flash'

De aflevering is over enkele maanden te zien. Nu is de serie toe aan zijn twaalfde aflevering. Tot nu toe is het een bijzonder seizoen, waarin de implicaties van de Crisis een belangrijke rol hebben. De hele wereld is nu immers anders.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.