Netflix komt met nieuw drugsdrama 'Painkiller' van de makers van 'Narcos'

Netflix komt met nieuw drugsdrama 'Painkiller'

De serie krijgt de naam 'Painkiller' en draait om een heel andere drug!

Jim Pedd, 20 februari 2020 om 07:01

Netflix heeft de maker van de serie Narcos groen licht gegeven om te beginnen met een nieuwe serie. Eric Newman mag een nieuwe serie maken en gaat dat doen rond een andere drug dan coke. De serie Painkiller wordt geregisseerd door Peter Berg en krijgt acht afleveringen.
De serie wordt geproduceerd door Newman, Berg en Alex Gibney. Centraal staat de opioïdencrisis en de serie haalt inspiratie uit het New Yorker-artikel van Patrick Radden, The Family That Built an Empire of Pain en Pain Killer: An Empire of Deceit and the Origins of America’s Opioid Epidemic. Micah Fitzerman-Blue en Noah Harpster schrijven de afleveringen en zijn showrunners. Berg is tegelijk de regisseur van alle afleveringen.

Een tragedie
“Deze crisis was al decennia in de maak en een van de grootste publieke gezondheidsproblemen van onze tijd. In tegenstelling tot andere drugsproblemen, die geboren worden in het ondergrondse en smokkelaars, begon deze epidemie op een legale manier, via artsen, de regering en door een familiebedrijf dat miljarden verdiende met het geld van de burger,” aldus Berg.

De serie is een vroeg stadium van ontwikkeling. Het kan dus nog even duren voordat deze er komt. Netflix heeft nog geen castleden op het oog en ook geen releasedatum geprikt.

Lees meer over: Netflix, Narcos, Peter Berg, Painkiller

Populair nieuws