Is 'Doctor Who' nu te 'woke' geworden?

Is 'Doctor Who' nu te 'woke' geworden?

Of valt het eigenlijk allemaal wel mee en zijn de critici gewoon onterecht aan het klagen?

Jim Pedd, 28 februari 2020 om 07:03

Doctor Who is sinds Chris Chibnall de baas is, behoorlijk populair. Maar de dertiende Doctor scoort ook wat kritiek. Dit seizoen zit de serie vol onthullingen, waaronder rond de befaamde aartsvijand The Master.
Dit seizoen maakte Chibnall behoorlijk wat keuzes en niet allemaal konden ze op goedkeuring van de fans rekenen. Sommigen vinden de serie te woke. Daar is acteur Sacha Dwahan, die de Master speelt dit seizoen, het echt niet mee eens.

Lees ook: 'Doctor Who' levert meer kijkers in dan ooit

Meer diversiteit
“Weet je, er is een idee van ‘woke’, maar ik denk dat Doctor Who altijd wat buiten de randjes kleurde. En dat de serie dat uitgangspunt altijd omarmd heeft en dat altijd verder heeft gebracht,” aldus Dwahan. Volgens de acteur is het commentaar daarop dus onzin.

Lees ook: Jodie Whittaker terug voor meer 'Doctor Who'

“Het wordt door velen gezien als een stel controversiële beslissingen, gemaakt door de schrijvers. Maar zo zou het niet gezien moeten worden. De serie omarmt gewoon het echte leven en het multiculturalisme. En dat daagt de serie ook uit, om de mening van mensen te veranderen, hen meer na te laten denken.”

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Chris Chibnall, Sacha Dwahan

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws